کد خبر: 1049072
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۳
رئیس اتاق بازرگانی ایران:
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر روش‌های ما در مسائل اقتصادی متحول نشود ولو آنکه همین فردا هم برجام به ثمر برسد و تحریم‌ها برداشته شود، باز مشکلات ریشه‌ای به قوت خود باقی می‌ماند.

رئيس اتاق بازرگاني ايران گفت: اگر روش‌هاي ما در مسائل اقتصادي متحول نشود ولو آنكه همين فردا هم برجام به ثمر برسد و تحريم‌ها برداشته شود، باز مشكلات ريشه‌اي به قوت خود باقي مي‌ماند.
غلامحسين شافعي در بيست و نهمين جلسه هيئت نمايندگان اتاق مشهد عنوان كرد: شاهديم كه در گذر اين سال‌ها به‌جاي تمركز بر سياست‌هاي اقتصادي، اقتصاد را سياسي كردند و از همين منظر به آن ضربه وارد شد. تا زماني كه سايه سياست بر اقتصاد كشور سنگيني كند و هزينه‌هاي سياست را بخش اقتصاد بپردازد، تحول مثبتي رقم نخواهد خورد.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي ايران، به موضوع مذاكرات برجامي نيز اشاره كرد و ضمن ابراز اميدواري نسبت به ثمريابي اين گفت‌وگوها متذكر شد: توصيه ما به مسئولان اين بوده كه سرنوشت اقتصاد و توليد كشور را به برجام گره نزنند. حقيقت آن است كه اگر روش‌هاي ما در مسائل اقتصادي متحول نشود، ولو آنكه همين فردا هم برجام به ثمر برسد و تحريم‌ها برداشته شود، باز مشكلات ريشه‌اي به قوت خود باقي خواهد بود و در بزنگاه‌هاي مختلف، اثرات آن را شاهد خواهيم بود. باور داريم كه حركت به سمت يك حكمراني خوب ما را به توسعه در تمامي بخش‌ها خواهد رساند.
شافعي در بخش ديگري از اظهارات خود، به تنش‌هاي ارزي و اثرات مخرب آن بر بخش‌هاي مولد پرداخت و گفت: توصيه پارلمان بخش خصوصي به مسئولان اين است كه در حوزه ارزي دخالت و اظهارنظر كمتري داشته باشند و از بيان وعده‌هايي كه قابل تحقق نيست، پرهيز كنند. وي خاطرنشان كرد: موضوع مهم ديگري كه بايد از سوي مسئولان مورد توجه قرار بگيرد، بحث منابع مالي بلوكه شده ايران است كه در پي مذاكرات و توافقات آتي، احتمال آزادسازي آن وجود دارد. طبيعتاً اين نگراني بيان مي‌شود كه منابع آزادشده، صرف جبران كسري‌ها يا پول‌پاشي‌ها شود. اتاق ايران اكيداً توصيه مي‌كند، ارزهايي كه به قيمت زندگي دشوار آحاد مردم در چند سال اخير، در نقاط مختلف دنيا به‌صورت اجباري پس‌انداز شده است، بايد صرف سرمايه‌گذاري براي تكميل زنجيره‌هاي توليدي شود كه كشور در آنها مزيت صادراتي دارد.
شافعي افزود: بازار بزرگ كشور نبايد به‌راحتي در اختيار كالاهاي نهايي ساخت ديگر كشورها قرار بگيرد. در مقابل، منابع مسدود شده در دوران تحريم كه احتمالاً آزاد مي‌شوند، بايد به صندوق توسعه ملي واريز شده و صرف سرمايه‌گذاري مشترك بخش خصوصي داخلي با شركت‌هاي بزرگ خارجي براي تكميل زنجيره‌هاي ارزش داخلي و نيز تقويت توليدات صادرات‌محور شود. به‌اين‌ترتيب، تحولي مهم در اشتغال و صادرات و در نتيجه بهبود پايدار زندگي مردم به وجود خواهد آمد.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۵
0
0
بله به نظرم مستقیم به غزه و لبنان و یمن حواله بشه برای خودمون هم بهتره
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار