کد خبر: 1049448
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۲

در ادامه رایزنی‌های مصر با جنبش حماس، قرار است در روزهای پیش رو یک هیئت از این جنبش راهی قاهره شود. از طرفی بنابر اعلام رسانه‌های صهیونیست در شرایطی که تلاش‌‌‌‌‌ها برای تثبیت آتش‌بس ادامه دارد، تل‌آویو می‌کوشد با اقداماتی از جمله مشروط کردن طرح‌های بازسازی غزه از قدرت گرفتن حماس جلوگیری کند.
یک هیئت امنیتی مصری طی دو روز گذشته مذاکراتی را با جنبش حماس در غزه انجام داد که در این رایزنی‌‌‌‌‌‌ها برقراری آتش‌بس بین گروه‌های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی مورد بررسی قرار گرفت. بنابر اعلام حازم قاسم، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی (حماس)، هیئتی از این جنبش به ریاست اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس طی روزهای آتی عازم قاهره خواهد شد. قاسم تصریح کرد که این سفر با هدف تکمیل تلاش‌های مصر در جلوگیری از تجاوز رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین صورت خواهد گرفت‌. همچنین تداوم نقش مصر در تلاش‌ برای بازسازی غزه نیز مد نظر قرار دارد.


حماس تسلیم شروط نخواهد شد
خالد مشعل، رئیس دفتر حماس خواستار انتفاضه همه‌جانبه در قدس، شهرک قدیمی، کرانه باختری و داخل اراضی اشغال شده در سال ۱۹۴۸ شده است. مشعل در گفت‌وگو با میدل ایست‌آی تصریح کرد: «حماس اکنون ملت فلسطین را هدایت می‌کند، زیرا نقش اصلی رهبری تحت اشغال هدایت فلسطینی‌‌‌‌‌‌ها به سمت آزادی و آزادسازی است.»‌مشعل همچنین با زیر سؤال بردن تروریستی خطاب کردن گروه حماس، خطاب به جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا تأکید کرد: «ما اگرچه به بسیاری از سیاست‌های مغرضانه شما به نفع اسرائیل و علیه منافع عربی و اسلامی خود معترض هستیم، اما خصومتی با شما نداریم و ما با شما نمی‌جنگیم. ما آماده برقراری ارتباط بدون هیچ شرطی با هر طرفی هستیم. »‌وی بار دیگر تأکید کرد: «اما حماس موضعش در قبال رژیم اشغالگر را تغییر نخواهد داد. به بایدن، امریکا و تمامی کشورهای غربی می‌گویم؛ هرچقدر طول بکشد باز حماس تسلیم شروط شما نخواهد شد». مشعل درباره عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هم گفت: «کشور‌‌‌‌‌هایی که روابط‌شان را با رژیم اشغالگر عادی کردند نه تنها به فلسطین خیانت کردند بلکه منافع‌شان را در معرض خطر انقلاب مردمی قرار دادند. آنچه این کشور‌‌‌‌‌ها امید به کسب آن از اسرائیل دارند توهم و خیال است. اگر از کاری که انجام داده‌اند شرمنده نیستند، بدانند که فضای دشواری پیش رو دارند، چراکه افکار عمومی علیه آنها است.»


تل‌آویو در پی نظام نظارتی علیه حماس
در حالی که رایزنی‌‌‌‌‌‌ها با محوریت آتش‌بس با حماس ادامه دارد، روزنامه اسرائیل هیوم نوشت که تل‌آویو با آغاز طرح‌های بازسازی نوار غزه مشروط بر تشکیل یک نظام نظارتی بین‌المللی موافقت کرده است. تا به این ترتیب علاوه بر اینکه اسرای صهیونیست از زندان‌های حماس آزاد شوند، از اقدامات حماس در تقویت توانمندی‌های نظامی‌اش جلوگیری شود. این روزنامه به نقل از چند منبع در وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی نیز نوشت که مقامات تل‌آویو درباره ایده رونمایی از یک نظام نظارتی بین‌الملل سختگیر با نظارت سازمان ملل و مصر با بلینکن بحث و تبادل نظر کرده‌اند. همچنین، پافشاری تل‌آویو بر نقش داشتن مصر در نظارت بر پروژه‌های بازسازی نوار غزه به منظور استفاده از این کشور است تا قاهره به موادی که از گذرگاه رفح (جنوب نوار غزه) یا تونل‌های حماس وارد نوار غزه می‌شود، اجازه ورود ندهد. گزارش روز چهار‌‌‌‌‌شنبه العربی‌الجدید به نقل از دیپلمات‌های مصری نیز مؤید تلاش‌های امریکا درباره موارد یاد شده است. بر اساس این گزارش، جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا به‌تازگی از عبدالفتاح السیسی، همتای مصری‌اش خواسته که نفوذ حماس در نوار غزه را محدود کند و در عین حال، برای ایجاد نقش برای تشکیلات خودگردان و توسعه دامنه حضور تشکیلات فشار بیاورد.
اختیارات بیشتر به تشکیلات خودگردان
آنتونی بلینکن در جریان سفر به فلسطین اشغالی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله گفت که ایالات متحده درصدد پیشبرد طرح بازگشایی کنسولگری امریکا در قدس است و هیچ زمانی برای زمان باز شدن رسمی سرکنسولگری ایالات متحده در قدس وجود ندارد. کان به عنوان دیگر شبکه عبری زبان، بعد دیگری از اقدامات صهیونیست‌‌‌‌‌‌ها علیه فلسطینیان را برملا کرده است. بنابر گزارش کان، پس از اعلام ورود آنتونی بلینکن به فلسطین اشغالی او پیشنهادی درباره پررنگ‌کردن نقش تشکیلات خودگردان به مقامات تل‌آویو ارائه کرده است. به این ترتیب که آنها اجازه دهند بسته‌ای از کمک‌های اقتصادی شامل توسعه و تعمیق همکاری‌های امنیتی تشکیلات خودگردان با تل‌آویو به تشکیلات خودگردان فلسطین تعلق گیرد. کان در ادامه گزارش داد که بلینکن از مقامات رژیم صهیونیستی خواسته است که وظیفه انتقال کمک‌های قطر به نوار غزه را نیز تشکیلات خودگردان برعهده بگیرد؛ پیشنهادی که موافقت بنی گانتس، وزیر جنگ و گابی اشکنازی، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی را به دنبال داشته است. این شبکه عبری‌زبان اذعان کرد که پیشنهاد بلینکن نشان می‌دهد، واشنگتن به تقویت جایگاه تشکیلات خودگردان به ویژه در مقطع کنونی توجه به سزایی دارد. تل‌آویو نیز تأکید دارد که بازگشت به مذاکرات با تشکیلات خودگردان را تنها در صورتی خواهد پذیرفت که رام‌الله اقدامات قضایی علیه تل‌آویو را در دادگاه‌های بین‌المللی متوقف کند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار