کد خبر: 1049816
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۲
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی پایان همه‌گیری کرونا با واکسینه شدن ۷۰ درصد مردم جهان، ممکن است. در کشور ما هم روند واکسیناسیون گروه‌های مختلف مطابق سند ملی واکسیناسیون ادامه دارد و به گفته رئیس‌جمهور واکسیناسیون عمومی مردم از مرداد ماه آغاز شده و تا آذرماه امسال به پایان خواهد رسید
زهرا چيذري

طبق اعلام سازمان بهداشت جهاني پايان همه‌گيري كرونا با واكسينه شدن ۷۰ درصد مردم جهان، ممكن است. در كشور ما هم روند واكسيناسيون گروه‌هاي مختلف مطابق سند ملي واكسيناسيون ادامه دارد و به گفته رئيس‌جمهور واكسيناسيون عمومي مردم از مرداد ماه آغاز شده و تا آذرماه امسال به پايان خواهد رسيد. با اين وجود، جايگزيني ويروس انگليسي با ويروس هندي و افريقايي نگراني جديد مسئولان سلامت كشور است. بر اين اساس در حالي كه بيماري در اكثر استان‌ها روند نزولي خود را طي مي‌كند و ميزان مرگ و مير در حال كاهش است، در برخي استان‌ها به ويژه جنوب و جنوب شرق كشور مواردي از افزايش بيماري مشاهده مي‌شود. حالا طبق تصميم ستاد ملي مقابله با كرونا بنا شده تا براي ممانعت از چرخش ويروس در كشور از روز ساعت ۱۲ ظهر روز چهارشنبه ۱۲ خرداد تا ۱۲ ظهر دوشنبه ۱۷ خرداد سفر ممنوع باشد.
آنطور كه هانس كلوگه، مدير سازمان بهداشت جهاني در قاره اروپا مي‌گويد تا زماني كه دست‌كم ۷۰ درصد مردم جهان واكسن كرونا دريافت نكنند، همه‌گيري كوويد۱۹ تمام نمي‌شود. در كشور ما هم طبق آمار وزارت بهداشت، تاكنون 3 ميليون و ۳۳۷ هزار و ۸۴۸ نفر دوز اول واكسن كرونا و ۵۰۸ هزار و ۶۷۲ نفر نيز دوز دوم را تزريق كرده‌اند و مجموع واكسن‌هاي تزريق شده در كشور به 3 ميليون و ۸۴۶ هزار و ۵۲۰ دوز رسيد. حالا به گفته رئيس‌جمهور بناست تا مرداد ماه واكسيناسيون سالمندان و گروه‌هاي پر خطر تمام و از اول مرداد ماه واكسيناسيون عمومي مردم عليه كرونا آغاز شود. طبق اين برنامه تا آذر ماه امسال تمام مردم كشورمان عليه كرونا واكسينه خواهند شد.
‌آخرين آمار
در 24 ساعت منتهي به روز شنبه ۸ خرداد، ۷ هزار و ۱۰۷ بيمار جديد مبتلا به كوويد۱۹ در كشور شناسايي شد كه هزار و ۶۲ نفر از آنها بستري شدند.
مجموع بيماران كوويد۱۹ در كشور به 2 ميليون و ۸۹۳ هزار و ۲۱۸ نفر رسيد. در همين زمان، ۱۷۳ بيمار كوويد۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان اين بيماري به ۷۹ هزار و ۷۴۱ نفر رسيد. تا كنون 2 ميليون و ۴۲۵ هزار و ۳۳ نفر از بيماران بهبود يافته يا از بيمارستان‌ها ترخيص شده‌اند. 4 هزار و ۲۹۶ نفر از بيماران مبتلا به كوويد۱۹ در بخش‌هاي مراقبت‌هاي ويژه بيمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۱۳ شهر كشور در وضعيت قرمز، ۲۱۴ شهر در وضعيت نارنجي، ۲۲۱ شهر در وضعيت زرد قرار دارند.
بخش خصوصي با وجود دريافت مجوز براي تأمين واكسن كاري نكرد
حجت‌الاسلام حسن روحاني،‌رئيس‌جمهور در جلسه ستاد ملي مبارزه با كرونا با اشاره به اينكه در شانزدهمين ماه شيوع ويروس كرونا هستيم، افزود:«‌ما با چهار موج ويروس كرونا روبه‌رو شديم و آنچه شاهد هستيم روند كاهشي است؛ هم فوتي‌ها و هم ابتلاها. نسبت به هفته‌گذشته، روند كاهشي بوده‌است؛‌البته در مورد دو، سه استان جنوبي هشدارهايي داده شد؛ چراكه شرايط آنها مناسب نيست.»
وي با اشاره به تعطيلات نيمه خرداد از مردم خواست سفرهاي بين‌‌استاني را انجام ندهند. روحاني در عين حال از ممنوعيت سفرهاي بين استاني از روز چهارشنبه 12 خرداد تا روز دوشنبه 17 خرداد ماه خبر داد. رئيس‌جمهور با اشاره به روند واكسيناسيون ادامه داد: «عده بسياري به ما نامه مي‌نوشتند كه شما بخش خصوصي را آزاد نمي‌كنيد، اگر بخش خصوصي را آزاد كنيد آنها خيلي سريع مي‌توانند بروند واكسن تهيه كنند و بياورند، خصوصاً عده‌اي مي‌خواستند واكسن را براي بخش خودشان تهيه كنند. ما اين اجازه را داديم كه بخش خصوصي هم در صورت احراز صلاحيت واكسن تهيه كند، اما متأسفانه تاكنون خيلي موفق نبودند.»
روحاني با تأكيد بر اينكه اگر واكسيناسيون 60 سال به بالا انجام شود، با كاهش آمار مرگ‌ومير مواجه مي‌شويم، افزود:«‌اگر ما از افراد پرخطر يعني 14 ، 15 ميليون نفر عبور كرده‌باشيم و واكسيناسيون عمومي شروع شود، واكسن هم در اختيار ما باشد، با توجه به اينكه قادريم در 24 ساعت تا 500 هزار نفر را هم واكسينه كنيم، ظرف 3 ، 4 ماه يعني تا اول مرداد واكسيناسيون اين گروه پر خطر به‌طور كامل تمام مي‌شود و از مرداد مي‌توانيم واكسيناسيون عمومي را شروع كنيم.» رئيس‌جمهور ابراز اميدواري كرد تا آذر ماه تمام مردم كشورمان واكسينه شوند.
‌نگراني از جايگزيني ويروس هندي با انگليسي
عليرضا رئيسي،‌سخنگوي ستاد ملي مقابله با كرونا هم با اشاره به نگراني از جايگزيني ويروس هندي‌ گفت:«در ايران همچنان روند نزولي بيماري را شاهد هستيم، اما در بعضي از شهرهاي جنوبي كشور شاهد افزايش موارد سوش جهش يافته هندي هستيم.»
رئيسي تأكيد كرد:« در حال حاضر روند كرونا در اكثر استان‌ها روند نزولي است و ميزان مرگ و مير كاهش پيدا كرده‌است،‌اما در برخي استان‌ها به ويژه جنوب و شرق كشور مواردي از افزايش بيماري مشاهده مي‌شود كه بايد در اين مناطق قوي‌تر عمل كرد و اگر غفلت كنيم، درگيري بيشتري ايجاد خواهد شد. در حال حاضر در استان‌هاي بوشهر، سيستان و بلوچستان، كرمان، كرمانشاه و هرمزگان موارد ابتلا‌ افزايش پيدا كرده و زنگ خطر و هشدار محسوب مي‌شود.»
رئيسي در خصوص سفر در ايام تعطيلات پيش رو و مصوبه ستاد ملي كرونا گفت:« از ساعت ۱۲ ظهر روز چهارشنبه تا ۱۲ ظهر دوشنبه ۱۷ خرداد تردد به اين استان‌ها ممنوع است و جريمه يك ميليون توماني براي شهرهاي قرمز و ۵۰۰ هزار توماني براي شهرهاي نارنجي و زرد برقرار است و در مجموع ممنوعيت تردد در همه استان‌هاي زرد، نارنجي و قرمز وجود دارد.»
واكسيناسيون افراد بالاي 65 سال از هفته آينده
سخنگوي ستاد ملي مقابله با كرونا در خصوص واكسيناسيون نيز اظهار داشت:«تا امروز بيش از 3 ميليون و ۸۵۰ هزار دوز واكسن تزريق شده و كادر بهداشت و درمان سالمندان بالاي ۸۰- ۷۵ و ۷۰ سال واكسيناسيون آنها تمام يا در حال انجام است و در اين هفته نيز برنامه ما اين است كه افرادي كه نوبت‌دهي شده‌اند و هنوز تزريق آنها انجام نشده، واكسيناسيون آنها انجام شود و در هفته بعد با تأمين واكسن، واكسيناسيون افراد بالاي ۶۵ سال انجام شود.»
به گفته رئيسي تا پايان خرداد واكسيناسيون افراد سالمند به پايان مي‌رسد و از تيرماه واكسيناسيون بيماران خاص انجام خواهد شد.
وي تأكيد كرد:« افراد ۷۰ سال به بالا كه تاكنون واكسن دريافت نكرده‌اند در سايت Salamat. gov. ir ثبت‌نام كنند و منتظر پيامك باشند و به آنها نوبت‌دهي مي‌شود. بدون دريافت پيامك و نوبت‌دهي به مراكز تزريق واكسن مراجعه نكنند، چراكه باعث تجمع و شيوع بيماري خواهد شد.»

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار