کد خبر: 1049839
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۸
رئیس مرکز بهداشت و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان:
رئیس مرکز بهداشت و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: کاهش فرزندآوری امروز مساوی با فرزندان تنهای فردا است.

دکتر مهدی دلاوری، افزود: مسئله جمعیت و کاهش آن طی دهه اخیر در کشور ما تقریباً در حال نزدیک شدن به شرایط بحرانی است و اگر شرایط به همین منوال پیش برود قطعا ما در ۲۰ سال آینده با جمعیتی سالخورده روبرو خواهیم بود که امکان مدیریت بسیاری از شئون اجتماعی برای آن سخت خواهد بود.

وی تصریح کرد: ارتقا نرخ باروري و جایگزینی و جوان ماندن ترکیب جمعیت، اولویتی ملی است که از زیر ساخت های مهم توسعه هر کشوری بوده و دوام هر جامعه به این موضوع مهم بستگي دارد.

دکتر دلاوری ادامه داد: منظور از نرخ باروری تعداد فرزندانی است که جانشین والدین شوند، اگر این مقدار در حد دو و یک دهم بچه یا کمتر برای هر زن باشد به معنی کاهش تدریجی جمعیت و نهایتاً انقراض نسلی است و در کشور ما الان این عدد زیر 2 فرزند می باشد و روند کاهنده آن ادامه دارد. چالش کاهش روز افزون نرخ باروری کلی و پیامدهای منفی استمرار آن منجر به صدور سیاست های کلی نظام درخصوص افزایش جمعیت در 30 اردیبهشت ماه سال 1393 توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) گردید.

وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی یکی از مواردی است که برخی از خانواده ها به خاطر آن تمایلی به فرزندآوری ندارند در حالیکه خداوند در این باره در آیه 151 انعام می فرماید "لا تقتلوا اولادکم من املاق نحن نرزقکم و ایاهم" فرزندان را از بیم فقر نکشید، ما شما و آن را روزی می دهیم.

معاون بهداشتی دانشگاه، با بیان اینکه یکی دیگر از عوامل مهم تاثیر گذار بر باروری، سن ازدواج است، یادآور شد: بالا رفتن سن ازدواج در سال های اخیر و به تبع آن افزایش سن بارداری اول، فرصت یا تصمیم برای بارداری های بعدی را کاهش داده است.

وی، افزایش احتمال ابتلا به برخی بیماری ها و امکان بروز بارداری پرخطر مانند دیابت دوران بارداری، وزن کم نوزاد هنگام تولد، افزایش احتمال مسمومیت دوران بارداری، زایمان زودرس، جفت سرراهی و ... و احتمال از دست دادن فرصت های مناسب برای فرزندآوری سالم با افزایش احتمال ناباروری (با توجه به اینکه حدود 20 درصد زوجین به این مساله مبتلا هستند) را از مهمترین مشکلات تاخیر در اقدام به فرزندآوری برشمرد.

دکتر دلاوری اظهار داشت: نکته مهم در ارتقا فرزندآوری، نقش حمایتی و مشارکت جویانه مردان در مراقبت از فرزندان، سلامت باروري زنان و نیازهای این دوره می باشد که سبب خواهد شد که مسئولیت فرزندآوري و فرزندپروري بین زوجین تقسیم گردد و زنان همه وظایف را متوجه خود نبینند و پذیرش بهتر و بیشتري براي فرزندآوري و فرزندپروري داشته باشند.

دکتر دلاوری، کاهش جمعیت را تهدیدی برای امنیت کشور دانست که باعث افزایش احساس تنهایی کودک و تمایل بیشتر او به بازی با دوستان خیالی، دلواپسی های بیش از حد والدین و سلب آزادی خود، نیافتن فرصت تجربه کنترل و مدیریت برخی از احساسات می شود.

وی، همچنین محروم شدن والدین از حمایت فرزندان در دوران پیری و فشار تامین این مسئولیت توسط تنها یک فرزند را از جمله تبعات تک فرزندی عنوان کرد.

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر