کد خبر: 1050352
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۰
واکنش پکن به رسوایی شنود واشنگتن
افشاگری اخیر درباره جاسوسی امریکا از سران اروپایی با کمک سرویس مخفی دانمارک در میانه سکوت واشنگتن، واکنش‌های زیادی را به همراه داشته است و مقامات اروپایی این اقدام را «غیرقابل قبول» و رسوایی برای واشنگتن اعلام کردند. چین هم امریکا را بزرگ‌ترین امپراتوری دزدی از اسناد محرمانه خوانده و گفته این کشور حفظ هژمونی خود را به دفاع از امنیت متحدانش ترجیح می‌دهد.

سرویس بین‌الملل جوان آنلاین: افشاگری اخیر درباره جاسوسی امریکا از سران اروپایی با کمک سرویس مخفی دانمارک در میانه سکوت واشنگتن، واکنش‌های زیادی را به همراه داشته است و مقامات اروپایی این اقدام را «غیرقابل قبول» و رسوایی برای واشنگتن اعلام کردند. چین هم امریکا را بزرگ‌ترین امپراتوری دزدی از اسناد محرمانه خوانده و گفته این کشور حفظ هژمونی خود را به دفاع از امنیت متحدانش ترجیح می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری دویچه‌وله، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه از دانمارک و امریکا خواسته‌اند درباره مسئله شنود توضیح دهند و جوانب امر را شفاف‌سازی کنند. ماکرون پس از نشست مجازی با مرکل با لحنی اعتراضی گفت: «چنین چیزی بین شرکا پذیرفتنی نیست. انتظار می‌رود دانمارک و امریکا حقایق امر را به وضوح توضیح دهند». آنگلا مرکل نیز از آنچه روی داده، ناراحت است. او در تأیید انتقاد ماکرون گفت: «نگرش دولت آلمان نسبت به شنود مکالمات مقامات سیاسی همان است که قبلاً بود.» اشاره مرکل به اکتبر ۲۰۱۳ است که مشخص شد، آژانس امنیت ملی امریکا اطلاعات میلیون‌ها شهروند آلمانی را جمع‌آوری کرده و تلفن همراه صدراعظم را نیز تحت کنترل و شنود داشته است. آن موقع نیز صدراعظم «جاسوسی بین دوستان» را به چالش کشیده بود. مرکل با استقبال از اینکه دولت دانمارک اقدام سرویس مخفی را تقبیح کرده، گفت: «این از نظر من نه تنها مبنایی برای روشن کردن موضوع است، بلکه به اعتمادآفرینی نیز کمک خواهد کرد». به گزارش شبکه فرانس ۲۴، کلمان بون، وزیر مشاور دولت فرانسه در امور اروپا نیز گفته که جاسوسی امریکا از مقامات اروپایی با کمک دانمارک «بسیار نگران‌کننده» است. به گزارش خبرگزاری آلمان، اشتفان سایبرت، سخنگوی دولت آلمان هم در سخنانی گفت: «در حال پیگیری گزارشی مبنی بر همکاری ایالات متحده با دانمارک در رابطه با جاسوسی از مقام‌های ارشد کشور‌های همسایه، از جمله آنگلا مرکل هستیم.» اشتینبرک مقام سابق آلمانی که خودش هم هدف این جاسوسی بوده، گفت: «به لحاظ سیاسی این را یک رسوایی می‌بینم.» ارنا سولبرگ نخست‌وزیر نروژ هم گفت: «غیر قابل قبول است که کشور‌های متحد نزدیک که با هم همکاری دارند احساس نیاز به جاسوسی از یکدیگر داشته باشند». وزیر دفاع سوئد نیز در این خصوص تأکید کرد: «ما خواهان آن هستیم که درباره مسائل مرتبط با شهروندان، شرکت‌ها و منافع سوئدی کاملاً مطلع شویم. سپس باید ببینیم پاسخ طرف سیاسی در دانمارک چگونه به نظر می‌رسد.»
واکنش چین و روسیه
علاوه بر اروپایی‌ها، رقبای واشنگتن نیز به جاسوسی امریکا از متحدانش واکنش نشان داده‌اند. سخنگوی وزارت امور خارجه چین هم که همواره کشورش به همراه روسیه هدف اتهام‌زنی امریکا در خصوص جاسوسی سایبری قرار گرفته، امریکا را بزرگ‌ترین امپراطوری دزدی از اسناد محرمانه خواند و افزود این کشور حفظ هژمونی خود را به دفاع از امنیت متحدانش ترجیح می‌دهد. به گزارش روزنامه «گلوبال تایمز»، وانگ ون بین گفت: «امریکا استادی واقعی در زمینه شنود بی‌رویه و سرقت اسناد محرمانه در مقیاس گسترده است و حتی متحدانش آن را غیر قابل قبول می‌دانند. امریکا مدعی محافظت از امنیت سایبری است، اما این اتفاق نشان داد که امریکا در واقع محافظ امنیت سایبری نیست، به دنبال سرکوب رقبا است و در حقیقت به دنبال دفاع از امنیت متحدانش نیست بلکه به دنبال حفظ هژمونی خود است.» «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز روز سه شنبه در واکنش به گزارش‌ها درباره جاسوسی امریکا از سران اروپایی، این مسئله را تنها «نوک کوه یخ» خواند و گفت: «کشور‌های عضو ناتو نمی‌دانند چه اتفاقی در خاک آن‌ها می‌افتد.» سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین اظهار داشت شاید امریکا با دادن امتیازی ناچیز به «شرکای اروپایی رعیت» خود باعث شده آن‌ها قوانین را نادیده بگیرند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار