کد خبر: 1050406
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۲
رييس ستاد اجرايي فرمان امام در مراسم باران برکت
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام گفت: با آآبرسانی به 500 روستای محروم و بی‌آب کشور، بیش از 500 هزار نفر از آب شرب برخوردار خواهند شد که حجم سرمایه‌گذاری برای بهره‌برداری ازاین طرحها بیش از 610 میلیارد تومان بوده که 400 طرح به صورت لوله‌کشی و 100 طرح به‌صورت آبرسانی سیار صورت گرفته است.
محمد رضا هاديلو

محمدرضا هادیلو

 

چند سالیست که کمبود آب به یکی از مشکلات اساسی استان های ایران تبدیل شده است.  معضلی که مناطق پرآب را هم فرا گرفته و حتی شهرستان هایی که شهره آب و سرسبزی بودند نیز امروز طعم خشکی و عطش را حس می کنند. بعد از اینکه طی 3 سال اخیر خشکسالی سایه سنگین خود را برسر استانها پهن کرد، روستاها یکی یکی در لیست کم آب و بی آب قرار گرفتند و در این میان روستاهایی که جز محرومین بودند دردهایشان دو چندان شد. بیکاری و مهاجرت اولین تاثیرات بی آبی در روستاها بود اما با ورود بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام به این موضوع و در دستور کار قرار دادن آبرسانی با اولویت روستاهای محروم، طی ماه های اخیر 500  پروژه آبرسانی به 500 روستای محروم کشور به بهره برداری رسید و با امضای تفاهمنامه بنیاد برکت با دو وزارتخانه قرار است به 500 روستای دیگر آبرسانی و با احیای 300 قنات، 12هزار شغل نیز ایجاد شود.

 

***

 

کم آبی و در دسترس نبودن آب باعث مهاجرت هایی شده که ثمره آن خالی شدن روستاها و ضعیف شدن و از بین رفتن محور توسعه و مولد در کشور است. اما حرکتی که از طرف ستاد اجرایی امام برای رساندن آب شرب به روستاها آغاز شده است، نوید بخش روزهای سبزی برای این مناطق است. طی ماه های اخیر و با افتتاح 500 پروژه به همت بنیاد برکت، هم اکنون این تعداد روستای محروم کشور دارای آب شرب شده اند و برای آبرسانی به 500 روستای دیگر هم تفاهمنامه هایی امضا و کارهای عملیاتی آنها آغاز شده است.

در اولین روز هفته جاری بود که آیین " باران برکت" ، با حضور رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، مدیران عامل بنیاد برکت و بنیاد احسان، مدیرعامل شرکت آبفا و معاون وزیر جهاد کشاورزی وجمعی از مسئولین این دو وزارتخانه در محل نمایشگاه دائمی ستاد اجرایی فرمان امام درتهران برگزار شد.

در این مراسم رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه حدود یکسال پیش تفاهمنامه‌ای را با وزارت نیرو امضا کردیم و متعهد شدیم که در آبرسانی به 500 روستای محروم و بی‌آب کشور مشارکت کنیم و اینک با افتتاح این پروژه‌ها در نقاط مختلف کشور، بیش از 500 هزار نفر از آب شرب برخوردار خواهند شد، گفت: حجم سرمایه‌گذاری برای بهره‌برداری ازاین طرحها بیش از 610 میلیارد تومان بوده که 400 طرح به صورت لوله‌کشی و 100 طرح به‌صورت آبرسانی سیار صورت گرفته است.

محمد مخبر ادامه داد: دراین سالها هرجا در کشور مردم به مشکلی برخوردند و احساس کردیم معضلی در سطح بالا به وجود آمده، ستاد اجرایی فرمان امام درحد توانش ورود کرده و با مدل جهادی و مردمی برای رفع معضل اقدام کرده، چه در بحث واکسن و دارو و تجهیزات پزشکی، چه ایجاد اشتغال و محرومیت‌زدایی، چه توزیع بسته‌های معیشتی بین آسیب دیدگان کرونا و امدادرسانی در سیل و زلزله و تأمین امنیت زنجیره غذایی و در این مورد هم آبرسانی به روستاها و احیای قنات‌ها درمناطقی که ازاین بحران رنج میبرند.

وی به بحث تولید نخستین واکسن ایرانی کرونا توسط ستاد اجرایی فرمان امام اشاره کرد و گفت: همانطور که وزیرمحترم بهداشت اعلام کردند باتوجه به موفقیت خیره‌کننده واکسن کوو ایران برکت در مراحل مطالعات بالینی، به زودی مجوز تزریق اورژانسی این واکسن صادر خواهد شد و یک میلیون دوز ازاین واکسن که قبلا در کارخانه شفافارمد تولید و انبار شده دراختیار مردم قرار میگیرد.

به گفته مخبر تا پایان خرداد حداقل ۳ میلیون دوز و تا شهریور ۵۰ میلیون دوز واکسن تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با تأکید بر امن و موثر بودن این واکسن افزود: اولین دوز این واکسن درمرحله تست انسانی به دخترم تزریق شد و خودم هم با افتخار همین واکسن ایرانی را با اطمینان کامل خواهم زد و همانطور که قبلا هم اعلام کردیم علیرغم درخواست 7 کشور برای خرید آن، تا زمانی که نیاز مردم داخل کشور تأمین نشود برنامه‌ای برای صادرات آن نخواهیم داشت.

 

*قنوات باید حفظ و مرمت شوند

 

در ادامه این مراسم معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی گفت: از دکتر مخبر بابت ورود جدی و پیگیرانه به بحث آب و احیای قنات‌ها ازطرف خودم و از طرف آقای وزیر تشکر میکنم، احیای قنات یعنی احیای زمین، احیای روستا و نهایتا احیای کشاورز که مهمترین عامل رونق یک کشور است.

علیمراد اکبری افزود:امروز بنیاد برکت اسباب یک اتفاق کلیدی رافراهم کرده، با همکاری بنیادبرکت و به خدمت گرفتن توان خود مردم، باید قنوات که یک میراث بزرگ ومحصول ابتکار خود کشاورزان است را حفظ و مرمت کنیم چراکه آن را بهترین مسیر برای حل مشکل و رونق کشاورزی میدانیم.

به گفته این مسئول، با احیای 300 قنات و آبرسانی به مناطق مختلف روستاها بخصوص زمین های کشاورزی حدود 12هزار شغل ایجاد شده است.

حمیدرضا جانباز مدیرعامل شرکت آبفای کشور و معاون وزیر نیرو نیز یکی دیگر از سخنرانان مراسم بود که گفت: در کمتراز یکسال به همت ستاداجرایی فرمان امام و ورود جهادی بنیاد برکت ۵۰۰هزار نفر در روستاها از آب شرب لوله‌کشی برخوردار شدند، این کار با قواعد دست و پاگیر دولتی قابل اجرا نبود و بادستور دکتر مخبر این پروژه‌ها بدون توقف و بوروکراسی معمول انجام شد، باتوجه به سال کم‌آب و خشکی که درپیش داریم این پروژه‌ها میتواند موجب نجات جان بسیاری از روستاها شود.

وی افزود:از طریق بنیاد احسان و به‌کارگیری توان گروه‌های جهادی نیز آبرسانی سیار به ۱۳۰ روستا در سیستان و بلوچستان را آغازکردیم که جادارد بابت راه‌اندازی این نهضت آبرسانی از ستاد اجرایی قدردانی کنم

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار