کد خبر: 1050623
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۲
رئیس جمهوری روسیه در نشستی ویژه با روسای خبرگزاری‌های جهانی، درباره روند توسعه روابط دوجانبه با سایر کشور‌های جهان، هدف روسیه از تولید تسلیحات نظامی جدید و مواضع مسکو در قبال مسائل مهم منطقه‌ای و بین‌المللی توضیح داد.

سرویس بین الملل جوان آنلاین: "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در نشستی ویژه با مقامات بلندپایه خبرگزاری‌های جهانی که شب گذشته در حاشیه کنفرانس بین المللی اقتصادی در سن‌پترزبورگ برگزار شد، با اشاره به اینکه ثبات راهبردی اهمیت بسیار زیادی دارد، اعلام کرد که روسیه قصد ندارد با سلاح‌های نظامی جدید خود کسی را بترساند.

وی تأکید کرد: «تسلیحات نظامی جدید روسیه نیز برای ترساندن کسی نیست. البته تولید این نوع تسلیحات همچنان ادامه خواهد داشت و موفقیت‌های زیادی نیز در این زمینه بدست آمده است؛ و همه قدرت‌های نظامی برتر جهان چنین کاری را انجام می‌دهند، فقط روسیه در این عرصه جلوتر از سایرین است. هرچند مقامات مسکو درک می‌کنند که آمریکا و دیگر کشور‌ها هم دیر یا زود به این نتیجه خواهند رسید، بنابراین بهتر است از قبل در این خصوص که در جهان در حال تغییر چگونه در کنار یکدیگر زندگی کنیم، به توافق برسیم.»

طرف روسی "موفقیت خاصی" را در نتیجه دیدار با بایدن انتظار ندارد

پوتین با اشاره به اینکه قصد دارد در دیدار آتی با جو بایدن، همتای آمریکایی خود مسائل مربوط به ثبات راهبردی، خلع سلاح، وضعیت محیط زیست و اپیدمی کرونا را مورد بررسی قرار دهد، یادآور شد: «من انتظار دست یابی به موفقیت خاصی را در نتیجه نشست سران ژنو ندارم. ولی فکر می‌کنم که به‌رغم اختلافات موجود بین روسیه و ایالات متحده، که مسکو مقصر آن نیست، منافع دو کشور در برخی عرصه‌ها بر یکدیگر منطبق است.»

به گفته وی، مسکو و واشنگتن باید بتوانند برای حل و فصل روابط دوجانبه که اکنون در پایین‌ترین سطح ممکن قرار دارد، راهی پیدا کنند.

رئیس جمهور همچنین تأکید کرد، بسیار مهم است که احترام متقابل و اعتماد به یکدیگر باید در روابط روسیه و انگلیس حفظ شود، در حالی که جریان‌هایی که در انگلستان رخ می‌دهد، اجازه نمی‌دهد که چنین ویژگی را در روابط دو کشور ارزیابی کرد.

آلمان شریک بسیار مهمی برای روسیه در اروپا و در سطح جهانی است

پوتین ابراز امیدواری کرد که روابط روسیه و آلمان با روی کار آمدن دولت آینده این کشور ثبات بیشتری پیدا کرده و قابل اطمینان شود، چرا که برلین یکی از شرکای بسیار مهم برای روسیه، چه در بین کشور‌های اروپایی و چه در سطح جهانی است.

وی یادآوری شد که "آنگلا مرکل" صدراعظم کنونی آلمان که سیاستمداری با تجربه و دارای مواضعی سرسخت است، طی سال‌های بسیار زیاد شریکی قابل اعتماد برای مسکو بود و نقش زیادی در روابط باثبات بین برلین و مسکو داشت.

رئیس جمهوری روسیه همچنین اعلام کرد که این کشور نمی‌خواهد بطور کامل از دلار آمریکا بعنوان ارز ذخیره یا وسیله پرداخت جهانی خود چشم پوشی کند، ولی باید این حقیقت را پذیرفت که در چارچوب تحریم‌های ایالات متحده علیه روسیه از دلار بعنوان یک ابزار در این راستا استفاده می‌شود.

ولادیمیر پوتین همچنین تأکید کرد که با وجود شیوع ویروس کرونا، روابط روسیه و چین طی سال ۲۰۲۰ جنبه "بی‌سابقه‌ای" پیدا کرده و مبادلات بازرگانی بین دو کشور در حال رسیدن به ۲۰۰ میلیارد دلار در سال است. به گفته وی، منافع روسیه و چین در بسیاری از مسائل بین المللی کاملاً بر یکدیگر منطبق است و این مسئله سهم بسیار زیادی در توسعه روابط دوجانبه دارد.

رهبر روسیه ابراز عقیده کرد کرد: «هیچ مشارکتی بین دو کشور نباید علیه کشور ثالثی جهت گیری شود. لازم است تا با این هدف کشور‌ها با یکدیگر دوستی کنند تا به اهداف مشترک پیش روی دولت‌ها دست یابند.» وی یادآور شد که رهبران چین و هند هم همواره توانسته‌اند مشکلات بوجود آمده در روابط دوجانبه را برطرف کنند و مهمترین مسئله آن است که قدرت‌های فرامنطقه‌ای در این اختلافات دخالتی نکنند.

انتقاد از مواضع متغیر ژاپن درباره وضعیت جزایر کوریل

رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به سئوال دیگری گفت که مواضع طرف ژاپنی درباره جزایر کوریل بار‌ها تغییر پیدا کرده است. وی با تأکید بر اینکه صحبت بر سر تنها دو جزیره در منطقه است و اتحاد جماهیر شوروی و ژاپن هرگز درباره ۴ جزیره کوریل توافقی نکرده‌اند، ادامه داد: «از سال ۱۹۵۶ تاکنون مواضع توکیو چندین بار تغییر کرده، مذاکرات متوقف شده و سپس بار دیگر به ابتکارعمل ژاپن دوباره از سر گرفته شده است.»

پوتین یادآور شد که در بررسی این مسئله با دولت ژاپن، باید تغییرات رخ داده در قانون اساسی روسیه در خصوص سرزمین‌های بیگانه در نظر گرفته شود، البته مذاکرات برای دست یابی به پیمان صلح با توکیو باید ادامه پیدا کند.

اعلام آمادگی پوتین برای کمک به حل و فصل مناقشه فلسطین-اسرائیل

رئیس جمهوری روسیه در پاسخ به سئوال خبرگزاری تاس نیز تأکید کرد که مقامات مسکو آمادگی دارند تا فعالانه با همه شرکت کنندگان در روند حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل همکاری کنند.

وی گفت: «ما از عادی سازی روابط بین کشور‌های منطقه خاورمیانه، از جمله بین اعراب و اسرائیل استقبال می‌کنیم و این اقدام را به نفع مردم این کشور‌ها می‌دانیم. علاوه بر این، بر این عقیده هستیم که بدون حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل، بعید است بتوان به ثبات کلی اوضاع در منطقه رسید. در این رابطه ضروری است تا همکاری‌های چندجانبه برقرار شده و جامعه جهانی توجه خاصی به حل و فصل این مسئله داشته باشد؛ و در این راستا روسیه حاضر است فعالانه با همه طرفین برای رسیدن به نتیجه مثبت همکاری کند.» پوتین ابراز امیدواری کرد که تشکیل دو دولت فلسطینی و اسرائیلی بر اساس منافع مشترک تحقق یابد.

وی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره ماجرای فرود اجباری هواپیمای مسافربری در فرودگاه مینسک، تأکید کرد، این حق را برای خود قائل نیست که به ارزیابی اقدامات رهبران سایر کشور‌ها بپردازد.

منبع: تسنیم
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار