کد خبر: 1050763
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۰

حادثه آتش‌سوزی گسترده در پالایشگاه تهران که با فداکاری تیم‌های آتش‌نشان بدون تلفات مهار شد به عنوان عملیاتی بی‌نظیر و موفقیت ملی به ثبت رسید. علت حادثه در دست بررسی است.
ساعت‌١٩:١٨ عصر چهارشنبه ۱۲‌خرداد ماه جنوب تهران کانون توجه بسیاری از شهروندان قرار گرفت. جایی که دود زیادی از آن به آسمان بلند بود و اولین پرسش مطرح شده درباره محل وقوع حادثه بود. خیلی زود مشخص شد که حادثه آتش‌سوزی در پالایشگاه تهران اتفاق افتاده و تیم‌های آتش نشانی از نقاط مختلف تهران و شهر‌های اطراف در حال اعزام به محل هستند. مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران در اولین واکنش اعلام کرد که حادثه مربوط به یک مخزن ۲۰‌هزار بشکه‌ای ضایعات نفتی بوده که برای اطفای کامل حریق، باید مواد باقیمانده در مخزن به‌طور کامل بسوزد. بیژن زنگنه، وزیر نفت هم شامگاه چهارشنبه با حضور در محل حادثه اعلام کرد که حادثه مربوط به نشت دو مخزن بوده است که نقشی در فرآیند تولید نداشته‌اند. با این حال نگرانی درباره گسترش آتش‌سوزی بیش از همه باعث ترس ساکنان محلی شده بود به طوری که بسیاری از آن‌ها آماده ترک خانه‌های خود شدند. نگرانی‌ساکنان محلی درست بود؛ چراکه گسترش آتش‌سوزی می‌توانست به یک فاجعه جبران‌ناپذیر تبدیل شود که خوشبختانه با فداکاری آتش‌نشانان و مدیریت حادثه این اتفاق رقم نخورد.
جلال ملکی، سخنگوی آتش‌نشانی تهران در شرح بیشتر ماجرا به خبرنگار «جوان» می‌گوید: حادثه در محوطه پالایشگاه تندگویان اتفاق افتاد و تیم‌های گسترده آتش‌نشان به همراه تجهیزات کامل در محل حاضر شده و به همراه آتش‌نشانان پالایشگاه مشغول عملیات اطفای حریق شدند. خیلی زود مشخص شد که یکی از مخازن دچار آتش‌سوزی شده و حجم زیاد آتش و دود فضا را پر کرده است. در چنین فضایی آتش‌نشانان عملیات خود را نزدیکی کانون آتش شروع کرده و عملیات خنک‌کردن مخازن کناری و اطفای قسمت شعله‌ور را به صورت همزمان در دستور کارشان قرار دادند.
ملکی درباره آتش‌نشانان حاضر در عملیات هم می‌گوید که در جریان عملیات، آتش‌نشانان تهران و شهر‌های اطراف از جمله اسلامشهر، شهریار، شهرری، پردیس، لواسان و استان‌های البرز و قزوین شرکت داشتند. همزمان با حضور آتش‌نشانان خیلی زود ستاد بحران در پالایشگاه شکل گرفت و مدیریت میدان را به عهده گرفت به طوری که در پنج ساعت اول موفق به کنترل حادثه شدیم.
سخنگوی آتش‌نشانی تهران تأکید می‌کند که عملیات اطفای این حریق گسترده با فداکاری آتش‌نشانان در مدت ۲۰‌ساعت انجام شد، با این حال تیم‌های احتیاط برای مدت ۴۲‌ساعت در محل حضور داشتند. ملکی می‌گوید: آتش‌سوزی در منابع نفتی با خطرات بسیاری از جمله خطر انفجار، آلودگی شدید محیط، سرایت آتش به نقاط دیگر و گرمای شدید همراه است با این حال آتش‌نشانان با علم این موضوع مردانه پای کار ایستادند و با تمام توان خود مایه گذاشتند.
ملکی با بیان اینکه پیشگیری و ملاحظات لازم باید در این باره صورت می‌گرفت ادامه می‌دهد: این حادثه یک بحران پیش‌بینی نشده بود که پس از وقوع آن انصافاً هماهنگی بسیار خوبی بین دستگاه‌ها صورت گرفت، به طوری که در کمترین زمان هماهنگی‌های لازم انجام شد. وی به حادثه زلزله اشاره کرد و می‌گوید: در آن حادثه هماهنگی بین دستگاه‌ها تا دو روز زمان را به خود اختصاص داد، اما در حال حاضر شاهدیم که در حوادث شهری تهران این هماهنگی‌ها به چند دقیقه کاهش یافته است که اتفاق بسیاری خوبی در این باره رقم خورده است.
وی با بیان اینکه ما در جریان این حادثه ظرفیت آمادگی خود را بالا بردیم، می‌گوید: آمادگی آتش نشانان سبب شد که در کمترین زمان ممکن آتش خاموش و از هدر رفت سرمایه کشور جلوگیری شود. در بسیاری از حوادث مشابه که در کشور‌های دیگر رقم می‌خورد تلاش صد‌ها آتش‌نشان برای مهار آتش ممکن است تا یک هفته زمان ببرد، اما در این حادثه در مدت دو ساعت هماهنگی‌های لازم در این باره انجام شد.
ملکی با بیان اینکه مدیریت این حادثه نقطه عطفی در مدیریت بحران بود، می‌گوید: منصفانه نیست در حالی که آتش‌نشانان در چند قدمی کانون آتش در حال انجام مأموریت خود هستند عده‌ای نشسته زیر باد کولر شروع به انتقاد کنند.
وی تأکید می‌کند: خوشبختانه در این حادثه تلفات جانی نداشتیم و کسی هم در جریان حادثه مصدوم نشد. البته عده‌ای از آتش‌نشانان به علت فشار ناشی از حادثه دچار ضعف شدند که با امداد صورت گرفته از سوی اورژانس دوباره مشغول انجام عملیات امداد شدند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار