کد خبر: 1051475
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۲
آخرین دور مناظره نامزدهای انتخابات امروز برگزار می‌شود
«مناظره دوم نتوانسته آنقدر تأثیرگذار باشد.» ‌این نکته را سید احسان قاضی زاده، عضو کمیسیون نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری عنوان و اعلام کرده است، تغییراتی در برگزاری مناظره سوم و آخر که قرار است امروز برگزار شود، ایجاد خواهد شد.

پیشتر روزنامه جوان در قالب سرمقاله و گزارشی به این شکل از برگزاری مناظره‌های انتخابات ریاست جمهوری نقد وارد و تأکید کرده بود:‌« اگر دو هدف ما از مناظره‌‌‌ها و تبلیغات ریاست‌جمهوری، افزایش مشارکت و انتخاب درست مردم باشد، نامزد‌‌‌ها دست‌کم باید چند ماه قبل از روز رأی‌گیری شناخته و معرفی شوند و در این مدت نامزد‌‌‌ها درباره برنامه‌های خود با کارشناسان و نخبگان، مناظره و گفت‌وگو کنند، زیرا فقط در این صورت است که احتمال شناخت واقعی نامزد ممکن می‌شود، نه با پاسخ‌های سه دقیقه‌ای به پرسش‌های محدود که آن هم بیشتر نامزد‌‌‌ها اصولاً حرف دیگری را پیش بکشند. پاسخ به یک پرسش کلی درباره مسئله واردات یا فساد یا بیکاری در سه دقیقه یعنی پیشاپیش از نامزد خواسته‌ایم که در فضایی پر اضطراب و احساسی، تیتروار حرفی را بزن و بگذر! »
موضوعی که بعد‌‌ها با انتقادات سایر رسانه‌‌ها و حتی نامزدهای انتخابات در جریان برگزاری مناظره دوم هم مواجه شد و اکنون کمیسیون نظارت بر انتخابات را بر آن داشته که اگر چه دیر اما در شکل و کیفیت مناظره سوم تغییراتی اعمال کنند. تغییراتی که می‌تواند برمشارکت مردم در انتخابات تأثیری معنا دار ایجاد کند.
اکنون که دو دوره از مناظرات انتخاباتی کاندیدا‌‌ها برگزار شده است، مشارکت مردمی برای حضور در انتخابات بر اساس نتایج مراکز معتبر نظر سنجی دانشگاهی فراتر از 45 درصد رفته و این امیدواری وجود دارد در هفته پایانی که به طور طبیعی تب تبلیغات انتخابات هم بالا می‌رود، با مناظره متفاوت سوم، مشارکت فراتر از 50 درصد برود. انتظاری که چندان دور از دسترس نیست و مردم با شناختی که از نامزدهای انتخابات پیدا کرده اند، بار دیگر با حضور هوشمندانه‌، برگ دیگری بر افتخارات خود برای تثبیت پایه‌های نظام مبتنی بر مردم سالاری دینی خواهند افزود.
صداوسیما چهار دوره تجربه و فرصت داشت تا شکل مناظرات را معقول و نامزدپسند و مردم‌پسند طراحی کند،‌اما ناظران معتقدند که این شیوه مناظره بیشتر برای کاستن از منازعات احتمالی بوده که در همان هدف حداقلی هم ناموفق عمل کرده است. پس از مناظره اول و دوم و نقد گسترده مطبوعات و اعتراض خود نامزدها این امکان به وجود آمده تا طراحی بهتری برای مناظرات در نظر گرفته شود اما صدا و سیما مانند بسیاری از بخش‌های دیگر با فقر ایده‌پرداز و برنامه‌ریز عملیاتی برای فضاسازی‌های فرهنگی و اجتماعی روبه‌روست و برای همین باید مطالبه مردم و نخبگان از صداوسیما زنده بماند تا شاید در آینده تغییرات محسوس در این بزنگا‌های حساس انتخاباتی و مشارکتی فراهم شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار