کد خبر: 1051773
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۸
موافقت با طرح ۴۰ تریلیون دلاری برای مقابله با قدرت چین
امریکا که راهبرد مقابله با چین را در اولویت سیاست خارجی خود قرار داده، برای تحقق این هدف بلندمدت دست به دامان متحدانش شده است. رئیس‌جمهور امریکا در نشست سران صنعتی جهان موسوم به «گروه ۷» طرحی ۴۰ تریلیون دلاری برای مقابله با قدرت رو به رشد چین در جهان پیشنهاد داد. دولت پکن نیز در واکنش به این اقدام گفت که مدت زیادی از آن زمان که تصمیمات جهانی از سوی گروه کوچکی از کشور‌های جهان دیکته می‌شد، گذشته است.

تنش‌‌‌‌‌‌ها بین چین و امریکا برای رهبری جهان در عرصه اقتصادی، روز به روز در حال افزایش است و غربی‌‌‌‌‌‌ها برای مقابله با رقیب نوظهور خود به فکر راه‌های جایگزین هستند. جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا که از همان روز اول چین را تهدید اصلی برای منافع امریکا در جهان معرفی کرد، روز ‌‌‌‌‌‌شنبه در دومین روز از نشست سران صنعتی جهان موسوم به «گروه ۷‌» از کشورهای اروپایی و ژاپن درخواست کرد که از طریق سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌‌‌‌‌‌‌ها در کشورهای در حال توسعه با نفوذ و قدرت روبه رشد امنیتی و اقتصادی چین مقابله کنند. روزنامه نیویورک‌تایمز در این خصوص گزارش کرد، بایدن از کشورهای اروپایی و ژاپن درخواست کرد به منظور مقابله با نفوذ سیاسی و اقتصادی چین در جهان، به کشورهای در حال توسعه صد‌‌‌‌‌‌ها میلیارد دلار بودجه تخصیص دهد تا دیگر برای جاده‌های جدید، راه‌‌آهن، بنادر و شبکه‌های ارتباطی به چین وابسته نباشند. این طرح که بالغ بر 40تریلیون دلار هزینه دارد قرار است طی سال‌های آینده از سوی اعضای گروه 7 اجرا شود. به گزارش نیویورک تایمز، «این اولین بار است که ثروتمند‌‌‌‌‌‌ترین کشورهای جهان در خصوص سازماندهی یک جایگزین مستقیم برای «ابتکار کمربند و جاده» چین بحث و گفت‌وگو کرده‌اند.» ابتکار کمربند و جاده یک طرح سرمایه‌گذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۶۰ کشور جهان و توسعه دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم‌» و «راه ابریشم دریایی» است که در مرکز سیاست خارجی «شی جین پینگ» رئیس‌جمهور چین قرار دارد و هم‌اکنون در سراسر آفریقا، امریکای لاتین و خود اروپا گسترش یافته است. نیویورک‌تایمز در ادامه گزارش داد:« بایدن در حالی این طرح را پیشنهاد داده است که کاخ سفید به هیچ تعهد مالی برای تأمین چنین بودجه هنگفتی برای مقابله با نفوذ رو به رشد چین اشاره نکرده است و اختلاف‌نظر شدیدی بین ایالات متحده و هم‌پیمانان این کشور در زمینه نحوه مقابله با قدرت رو به رشد چین در جهان وجود دارد. » خبرگزاری رویترز نیز در این راستا گزارش کرد، سران گروه7 اعلام کرده‌اند که طرح آنها موسوم به ساخت یک جهان بهتر هزینه‌ای بالغ بر ۴۰ تریلیون دلار دارد و جایگزین بهتری برای طرح «کمربند و جاده» چین است و به‌رغم آنکه اعلام کرده‌اند که این طرح تا سال ۲۰۳۵ محقق می‌شود اما منابع مالی آن را مشخص نکرده‌اند. طبق گزارش شبکه بی‌بی‌سی،‌ آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز در این خصوص تأکید کرده است که گروه 7 هنوز در موقعیتی برای آزادسازی چنین بودجه‌ای به منظور مقابله با قدرت چین نیست.
گروه 7 که تاکنون بررسی و حل مشکلات به اصطلاح جهانی را در دستور کار قرار می‌داد، به نظر می‌رسد رویکرد خود را تغییر داده و به گروه ضدچینی تغییر شکل داده است. امریکا راهبرد تقابل با چین را در رأس سیاست خارجی خود قرار داده و تلاش می‌کند این رقیب را از سر راه خود بردارد تا همچنان قطب اول اقتصادی در جهان باقی بماند. این درحالی است که بسیاری از آمارهای ارائه شده در دو سال اخیر حاکی از این است که چین تا یک دهه آینده قطب اول اقتصاد جهان می‌شود و جای امریکا را خواهد گرفت. رسانه‌های امریکایی نیز برای ضربه زدن به چین، تلاش می‌کنند منشأ ویروس کرونا را به چین نسبت دهند تا فشارهای بین‌المللی به این کشور را افزایش دهند.
واکنش چین
سیاست جدید امریکا و متحدانش برای مقابله با سیاست‌های جهانی چین، واکنش پکن را در پی داشته است. سخنگوی سفارتخانه چین در لندن روز یک‌‌‌‌‌‌شنبه ضمن انتقاد از نشست گروه 7 تأکید کرد که کل قالب این نشست منسوخ و تاریخ مصرف گذشته است. به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی در این خصوص گفت: «مدت زیادی از آن زمان که تصمیمات جهانی از سوی گروه کوچکی از کشورهای جهان دیکته‌‌‌‌‌‌ می‌شد، گذشته است. ما همیشه بر این باوریم که کشورها،‌ خواه بزرگ یا کوچک، قوی یا ضعیف، فقیر یا ثروتمند برابر هستند و امور جهانی باید از طریق رایزنی با تمامی کشور‌‌‌‌‌‌ها اداره شود». چین بار‌‌‌‌‌‌ها از قدرت‌های غربی انتقاد کرده است که در تلاش‌های خود برای مهار نفوذ چین در سراسر جهان به دوران استعمارگرایی اتکا کرده‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار