کد خبر: 1051785
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۳
عباس حاجی نجاری

فرازوفرودهای حرکت انقلاب اسلامی در چهار دهه اخیر و درس‌‌‌ها و عبرت‌های مردم ایران در جریان شکل‌گیری دولت‌‌‌ها در 43 سال گذشته، اهمیت انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و چشم‌انداز آن در شکل‌گیری یک دولت تراز نظام اسلامی برای تکمیل فرایند حرکت انقلاب اسلامی را بیش‌ازپیش آشکار کرده است. و به همین دلیل است که برگزاری پرشور انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در 28خردادماه، یکی از فرصت‌های طلایی پس از انقلاب را در پیش روی مردم ایران قرارداده است.
نشانگان این تحول را در چند گزاره می‌توان دید:
1-روشن شدن مرز‌‌ها و صف‌بندی‌‌‌ها میان دوستان و دشمنان انقلاب اسلامی یکی از نشانه‌های این مدعاست که تردید‌‌ها نسبت به حضور مردم در پای صندوق‌های رأی را از بین می‌برد‌. مردم ایران آنگاه‌که می‌بینند جبهه مشترک رسانه‌ای دشمنانشان که در دوران رئیس‌جمهور سابق امریکا بر طبل فشار حداکثری می‌کوبیدند و به انتظار نشسته بودند که مردم ایران از فرط گرسنگی ناشی از فشار حداکثری به‌زانو درآمده و با ذلت تسلیم دشمنان شوند‌، اکنون بر طبل تحریم انتخابات و عدم مشارکت در پای صندوق‌های رأی می‌کوبند‌، به این باور رسیده‌اند که میان‌فشار حداکثری اعلام‌شده دوران ترامپ و اعلام‌نشده دوران بایدن و عدم شرکت در انتخابات رابطه معناداری وجود دارد و این دشمنان قسم‌خورده مردم ایران هستند که از کاهش مشارکت آنها در انتخابات سود برده و خوشحال می‌شوند.
2-زمانی که صف گروهک‌های ضدانقلاب فراری و منزوی‌شده از سوی مردم ایران و عاملان جنایات گذشته علیه مردم ایران نظیر؛ منافقین، سلطنت‌طلبان و دیگر گروه‌های تجزیه‌طلب ،با صراحت و البته ملتمسانه از مردم ایران می‌خواهند تا کمتر در پای صندوق‌های رأی حضور یابند، تا آنها به‌تبع آن بتوانند با دامن زدن به اقدامات ضد امنیتی، امنیت مردم ایران را از بین برده و احمقانه براین خواسته خود تأکید می‌کنند، تردیدی برایشان باقی نمی‌ماند که میان کاهش مشارکت در انتخابات و رسیدن منافقینی که دستشان به خون‌ده‌‌‌ها هزار تن از مردم و مسئولان ایران آلوده است رابطه معناداری وجود دارد.
3- زمانی که مردم ایران می‌بینند که عاملان فتنه ۸۸ که با اقدامات ضد امنیتی خود زمینه تصویب تحریم‌های سال‌های اخیر توسط قدرت‌های استکباری در سازمان‌های بین‌المللی؛ نظیر قطعنامه 1929 شورای امنیت در خردادماه 1389 را فراهم کردند ،این روز‌‌ها با سوءاستفاده از حسن نیت نظام از لانه‌های خودسر برآورده و دم از تحریم انتخابات می‌زنند، به این باور می‌رسند که میان حضور آنها در عرصه انتخابات و صف گسترده دشمنان و معاندان رابطه معناداری وجود دارد و این حضور آنها در عرصه انتخابات و رأی حداکثری به یک نامزد انقلابی و توانمند است که می‌تواند تمامی توطئه‌‌‌ها و ترفندهای آنها را خنثی کرده و امید به شکل‌گیری یک دولت تراز اسلامی را در این دوران حساس از تاریخ انقلاب اسلامی فراهم کند.
4- تردیدی نیست که ضعف‌‌‌ها و کاستی‌های دولت‌های اخیر مردم و در شرایطی که چشم‌انداز تداوم فشار‌‌ها و تحریم‌های دشمنان بر کشور سایه انداخته ،برای اکثریت مردم ایران این یقین را ایجاد کرده که تنها و تنها راه برون‌رفت از این شرایط حضور پرشور در پای صندوق‌های رأی و انتخاب یک دولت کارآمد است‌، دولتی که به ظرفیت‌‌‌ها و توانمندی‌های داخلی باور داشته و فرصت‌های ملی را در امید و انتظار به ترحم بیگانگان به هدر ندهد. دولتی که باعث نشود آنها در سال ۱۴۰۴ حسرت بخورند که چرا در انتخاب ۱۴۰۰ دقت نکردند. آن‌گونه که این روز‌‌ها به دلیل عدم دقت در انتخاب سال ۱۳۹۶ حسرت می‌خورند.
آنچه که گزاره‌های فوق را در روزهای اخیر و در جریان آغاز رقابت‌های انتخاباتی باورپذیرتر کرده است به‌قرار زیر است:
الف:ناتوانی برخی از نامزد‌‌ها در تکرار شرایط احساسی انتخابات سال ۹۶ در میان مردم برای ایجاد شرایط کاذب برای سوارشدن بر امواج آراء مردمی در سه دور مناظره و تبلیغات انتخاباتی با سوءاستفاده از فرصتی که نظام با قرار دادن تریبون‌های رسمی برایشان ایجاد کرده یکی از نشانه‌های آن است. آنها تلاش کردند همان گزاره‌های چهار سال قبل برای ایجاد ارعاب در مردم مانند؛ ۴۰ سال گردن زدن و اعدام کردن و... را البته به بیانی دیگر«تکرار‌» کنند تا بلکه بتوانند محبوبیتشان را نزد مردم اندکی افزایش دهند،اما نظرسنجی‌‌‌ها نشان داد که همان محبوبیت اندک که به دلیل اعتماد نظام به آنها ایجادشده بود، نیز کاهش‌یافته است.
ب: مناظره نامزد‌‌ها و به‌ویژه مناظره اخیر که با ارائه طرح‌‌‌ها و برنامه‌های روشن از سوی برخی از نامزد‌‌ها همراه بود ،این باور را در مردم ایجاد کرد که مشکلات کشور راه‌حل دارد و درصورتی‌که یک مدیر توانمند و انقلابی سکان دستگاه اجرایی کشور را به عهده گرفته و تمامی ظرفیت‌های بالقوه مادی و انسانی کشور را به کار گیرد مشکلات قابل‌حل است ،چراکه دستاوردهای کشور در عرصه‌های دفاعی و امنیتی و پیشرفت‌های علمی و هسته‌ای ثابت کرده است که آنگاه‌که یک عزم و اراده و روحیه‌ی انقلابی محور قرار گیرد‌، دسترسی به اهداف دور از انتظار نیست.
ج:اکثریت مردم ایران نشان داده‌اند که عزت و اقتدار ایران برای آنها در زمره حیاتی‌‌‌ترین اهداف و آرمان‌‌‌ها است، چراکه تاکنون بیش از 240هزار شهید برای تحقق آن نثار کرده‌اند و اکنون‌که این عزت و اقتدار به حضور پرشور آنها در انتخابات پیوند خورده است و طبعاً این حضور آگاهانه و آن‌هم در یک ساعت از روز جمعه ۲۸ خرداد می‌تواند زندگی مادی و آرمان‌های آنها را در چهار و یا هشت سال‌ آینده تضمین کند و این کم‌هزینه‌‌‌ترین اقدام و عمل اجتماعی است. لذا بر تردیدهای موجود غلبه یافته که نشانه‌های تحقق آن این روز‌‌ها آشکارشده است.
نشانگان و مؤلفه‌های دیگری که مجال پرداختن به آن در این مقاله نیست ‌از دلایل پرشورتر شدن فضای انتخاباتی کشور در روزهای اخیر است و نظرسنجی‌های صورت گرفته توسط مراکز معتبر نیز بیانگر این حقیقت است که مردم ایران بار دیگر جمعه ۲۸ خردادماه را به صحنه دیگر از تجلی حضور مردمی خود تبدیل خواهند کرد. صحنه‌ای که علاوه بر اینکه احقاق حق برای ایفای یک مسئولیت اجتماعی است‌، ادای یک تکلیف و وظیفه اسلامی وایمانی است و این دشمنان نظام اسلامی هستند که بار دیگر شکست جانانه‌ای را از مردم ایران متحمل خواهند شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار