کد خبر: 1051936
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۵
رئیس کمیسیون بهداشت:
کبری فرشچی

کمبود‌های دارویی بیداد می‌کند؛ آنطور که نایب رئیس انجمن داروسازان ایران می‌گوید در ۱۰، ۱۵ سال اخیر هیچ‌گاه وضعیت کمبود‌های دارویی اینگونه نبوده‌است و حتی دارو‌های ساده تولید داخل هم در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شود. عامل به‌وجود آورنده این بحران، اما اختصاص قطره‌چکانی ارز دولتی به داروست؛ موضوعی که رئیس کمیسیون بهداشت مجلس هم با تأیید آن به صراحت مسبب بحران کمبود دارو را بانک مرکزی و رئیس سابق این بانک می‌داند که با بی‌توجهی به اختصاص ارز برای دارو بحران کمبود دارو را برای بیماران به‌وجود آورده‌است.
چندی است زمزمه‌های کمبود یا حتی نبود برخی اقلام دارویی شنیده می‌شود. جدی‌ترین دارویی که مدت‌هاست کمبود آن چالش‌برانگیز شده، انسولین قلمی است که حالا وزارت بهداشت با ثبت‌نام از بیماران دیابتی سعی در مدیریت توزیع و تهیه این دارو دارد، اما کمبود‌های دارویی به همین یک قلم محدود نمی‌شود و رفته‌رفته فهرست این کمبود‌ها بلندتر هم شده‌است. این کمبود‌ها در حوزه دارو‌های بیماران صعب‌العلاج می‌تواند فاجعه‌آفرین باشد. مشاهدات ما و همچنین تماس‌های مردمی حکایت از آن دارد که حتی برخی از داروی‌های مسکن ساده، کنترل قندخون و اعصاب نیز که تولید داخلی هستند کمیاب‌شده و قیمت‌ها هم به شدت افزایش پیدا کرده و در پی آن فشار زیادی به بیماران وارد شده‌است.
بیداد کمبود دارو
علی فاطمی نایب رئیس انجمن داروسازان ایران معتقد است، در حال حاضر کمبود‌های دارویی بیداد می‌کند و طی ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر هیچ‌گاه به اندازه امروز کمبود دارویی نداشتیم. وی می‌افزاید: «ما که در داروخانه کار می‌کنیم، شاهدیم که برای بدیهی‌ترین دارو‌ها و حتی برای یک داروی زخم معده ساده هم مردم دنبال دارو می‌گردند و برای انسولین گرفتارند.»
از نگاه این داروساز یکی از مهم‌ترین اشکالاتی که منجر به بروز این عارضه شده‌است، کنترل قیمت ارز در حوزه دارو و بحث ارز دولتی ۴هزارو۲۰۰ تومانی است. این موضوع باعث شده که از آنجایی که قیمت بسیار پایین است و یک پنجم قیمت واقعی است، اولاً دارو به اندازه کافی و به موقع تأمین نشود. به طوری که ارز دولتی به صورت بسیار کند و قطره‌چکانی به واردکننده یا تولیدکننده دارو برای خرید مواد اولیه داده می‌شود و بر این اساس واردکننده و تولیدکننده نمی‌توانند به موقع دارو را تأمین کنند و شاهدیم که بسیاری از دارو‌ها متأسفانه به موقع به دست مصرف‌کننده نمی‌رسد و مردم سرگردان به دنبال آن‌ها می‌گردند.
همتی با عدم تخصیص ارز به دارو بحران ایجاد کرد
حالا بحث کمبود‌های دارویی به مجلس هم رسیده‌است. حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با تأکید بر اینکه مجلس بار‌ها در زمینه کمبود دارو با رئیس‌جمهور مکاتبه و ابراز نگرانی و بر ضرورت اختصاص ارز برای واردات دارو تأکید کرده‌است، می‌افزاید: «طی هفته‌های اخیر در نامه‌ای به رئیس‌جمهور تأکید کردیم که استمرار وضعیت موجود و عدم تخصیص ارز به دارو و تجهیزات پزشکی مشکلات جدی را برای مردم به ویژه بیماران صعب‌العلاج، خاص و نادر ایجاد خواهد کرد، اما متأسفانه جواب منطقی به ما ندادند و نسبت به این دغدغه ملی بی‌توجهی شده‌است.»
وی مقصر اصلی وضعیت موجود دارو را عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی می‌داند، زیرا نسبت به اختصاص ارز بی‌توجهی کرده‌است. نماینده مردم زاهدان در مجلس یازدهم با بیان اینکه کمیسیون بهداشت به کمبود و نایاب شدن برخی دارو‌ها ورود خواهد کرد، می‌افزاید: «کمیسیون بهداشت این موضوع را به صورت جدی پیگیری خواهد کرد.» دارو برای بیماران از نان شب هم واجب‌تر است. بیمارانی که در بحبوحه بحران کرونا و فضای سیاسی دم انتخابات کمتر صدایشان شنیده می‌شود، اما تا دیر نشده باید به دادشان رسید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار