کد خبر: 1052039
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۳
حبیب بابایی

آخرین روزهای تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ در حالی فرا میرسد که این دوره هم همچون دوره‌های پیش بسیاری از موضوعات مقفول ماند و پاسخی یا ارائه نشد و یا فضای شبهه دو قطبی اجازه طرح آن موضوعات را نداد تا مورد بررسی و رسیدگی شود. انگار که در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری مانند سال ۹۶ بدون آنکه فضا سیاسی-انتخاباتی تغییر کند، تنها اشخاص تغییر کرده است. در سال ۹۶ اصلاح طلبان برای کسب پیروزی با دو قطبی کردن فضا انتخابات باعث شد مسیر عقلانیت و بینش انتخاباتی شکل نگیرد. حربه این حزب اینگونه بود که با ایجاد موج دیگر هراس و یا دیوار کشی بین خود و رقیب، ارای خاکستری را به سوی خود جذب کنند که در این امر هم موفق شدند. در آن برهه زمانی نگارنده و بسیاری از دلسوزان نظام نسبت به این موضوع و پیامدهای ناشی از آن هشدار دادیم و مدعی شدیم که این سبک از دو قطبی سازی‌ و دمیدن به شعارهای عوامفریبانه، تبعات دهشتناکی برای کشور و مردم به همراه خواهد داشت. چراکه نامزدها وعده‌هایی میدادند که یا از حیطه اختیارات انها خارج بود و یا با توجه به کارنامه کاری انها هیچ تصویر روشنی از اجرائی شدن ان وعدها دیده نمی شد. پیامد این وعده‌های عوامفریبانه و سوداگرایانه نهایتاً همانی شد که سطح انتظارات و خواسته‌های مردم به حداکثری رسید و رئیس جمهور محترم هم از انجام آن وعده‌ها عاجز ماند و سرانجام امر باعث یاس و سرخوردگی مردم به بار اورد. در این دوره این طیف با همان نقشه و برنامه پا در عرصه انتخابات گذاشت و گمان کرد این دوره هم می تواند با سوار شدن بر روی موج‌های سیاسی و تبلیغاتی از آب گِل آلود انتخابات ماهی خودش را صید کند. درحالیکه این دوره مردم تجربه ۴ سال پیش را در چنته داشتند و صرف نطق‌های جنجالی و اتهام‌های بی پایه نامزدهایی برایشان از درجه اهمیت ساقط شده بود. مردم عموماً برنامه و نقشه راه کاندیداها را مد نظر داشتند. البته صرف برنامه به خودی خود گویایی عملیاتی شدن آن نیست بلکه نیاز به بستر سازی و اراده تحقق ان هم هست. براین اساس برای مردم اهمیتی ندارد که شخص رئیس جمهور حقوقدان باشد یا فرمانده نظامی بلکه انچه برای مردم حائز اهمیت است این است که عملکرد تیم دولت در زندگی و معیشت مردم چه میزان تاثیرگذار است. تاثیر گذاری مثبت در زندگی مردم زمانی محقق می شود که دولت‌ برامد از رای مردم چند موضوع مهم را مد نظر قرار دهد.

نخست اینکه دولت واقعیت های جاری کشور را مطلع باشد و براساس واقعیت ها برنامه ریزی و هدف گذاری کند. به این معنا که دولت نباید براساس الگوی فلان کشور غربی الگوی توسعه کشور را پایه ریزی کند. دولت باید الگوی برنامه ریزی کشور را با بهره‌گیری از متخصصان داخلی بومی سازی و متناسب با ظرفیت های جاری کشور طراحی و ترسیم کند. دوم اینکه دولت به اهداف و آرمان های والایی انقلاب وفادار و پایبند باشند. گویا برخی فراموش کردند که در این کشور انقلاب شد. طبق فرمایشات حضرت امام(ره)؛ «كوشش كنيم كه اخلاق كاخ نشينى را از اين ملت بزداييم. اكثر اين خوي‌هاى فاسد از طبقه مرفه به مردم ديگر صادر شده است. طبع كاخ نشينى منافات دارد با تربيت صحيح ، منافات دارد با اختراع و تصنيف و تاليف و زحمت». اما اینکه امروز کدام رفتار و عملکرد دولت تدبیر و امید تناسبی با آرمان و اهداف انقلاب دارد خود سوالی است که پاسخی برای آن نمیتوان یافت. سوم اینکه نگاه و افق اداره کشور براساس نگاه درون‌زا باشد و محور توسعه بر پایه ها اتکا به جوانان این کشور پایه ریزی شده باشد. متاسفانه برخی دولت‌ها علی‌الخصوص دولت فعلی همه هم‌و‌غم خود را بجای اینکه معطوف به استفاده از توان داخلی بنا نهاده باشد صرفاً به دنبال رضایت و دنباله روی از غرب نهاده است. در قضیه همگیری کرونا این واقعیت اشکار شد که غربی ها حتی به خودشان هم رحم نکردند و از هم ماسک و مواد ضدعفونی کنند سرقت می کردند. تاسفبارتر اینکه همین کشورهای غربی حتی حاضر نیستند ذره‌ای از واکسن های تولیدی را در اختیار دیگر کشورها قرار دهند. چهارم اینکه دولت ها باید عزتمندی و زیست شرافت‌مندانه را در جامعه ترویج و نهادینه کنند. اینکه دولت ها برای کسب ارای مردم بخواهند گداپروری و پخمه‌گرایی را ترویج دهند، جامعه مسیر تحول و پیشرفت را طی نمی کند. پرداخت یارانه و هزینه‌های اینچنینی دقیقا مصداق همان گداپروریی است. درحالیکه دولت باید محیط کسب و کار را طوری طراحی و عملیاتی کنند که مردم نیازمند گرفتن یارانه نباشند و خودشان از هر گونه گرفتن یارانه امتناع کنند. پنجم اینکه دولت ها باید فرهنگ ایرانی اسلامی را ترویج و نهادینه کنند. این هنر نیست که در جامعه اسلامی مردم را به ترویج فرهنگ غرب و یا خوی اشرافی‌گری سوق دهیم.

بر این اساس ارزش و ملاک انسان ها نه بر اساس ثروت، پست، مقام و جایگاه خانوادگی تعیین شود بلکه باید بر اساس ارزش های والای انسانی، تقوای الهی، علم و بینش دینی و... مشخص شود. اما در دولتی که همه هنر و کارآیی آن اختصاص دادن ارز ۴۲۰۰ تومان برای خرید غذایی سگ و گربه است چگونه و چطور می تواند ارزش انسانی و فرهنگ ایرانی-اسلامی را ترویج کند. به راستی موضوع و مسئله فرهنگ و ارزش های انسانی یکی از اهم موضوعات جامعه است که اگر رشد فرهنگی و ارزش های اسلامی در جامعه نهادینه شود. نه تنها در جامعه با مشکلات کنونی اعم از مشکلات فرهنگی، اقتصادی، اخلاقی و.. کمتر مواجه هستیم بلکه موتور محرکه پیشرفت فکری-فرهنگی و اقتصادی-اجتماعی هم شاهد خواهیم بود. ششم اینکه دولت باید فضای آرامش و امنیت را در کشور نهادینه کند. در جامعه‌ای که معاندین خارجی و ستون پنجم داخلی برای متلاطم کردن فضای روانی جامعه از هیچ اقدامی کوتاهی نمی کنند. پس باید بسترهای که باعث این ناآرامی در جامعه می شود را کوتاه و کم کرد. این امر زمانی محقق می شود که در اقدام نخست دولت و مسئولین بدون اقدام کارشناسی حرکت و اقدام نسنجیده ای انجام ندهند. دوم اعتماد مردم را به منظور هم افزایی و همراهی با دولت و نظام جلب کنند. سوم اینکه مدیریت و کنترول لازم بر روی بستر فضای مجازی ایجاد کنند که جامعه با یک شایعه و هیاهوی رسانه‌ای متلاطم نشود. در سالیان اخیر متاسفانه دولت روحانی به بهانه توسعه اینترنت و پیشرفت کشور، فضای مجازی را بدون هیچ گونه نظارت و کنترولی گسترش داد. این رشد بی ضابطه و‌ افسار گسیخته نه تنها کسب کار را در کشور رونق نداد بلکه تنها بستری شد که بدخواهان و کینه‌توزان نظام فرصت را مغتم بشمارند و در جهت تخریب دستاوردهای نظام تلاش کنند. سطح و حجم آزادی فضای مجازی در کشور ما انچنان بی ظابطه است که حتی در کشورهای غربی از جمله آلمان و انگلیس هم اینچنین فضاهایی دیده نمی شود. در همه جای دنیا فضای مجازی قانونمند و‌ کنترول شده است اما تنها کشور ما است که هر اقدامی یا عملی به راحتی در این فضا انجام می شود. البته مسائل و نکات کلیدی بسیاری هم وجود دارد که در جای خود بسیار حائز اهمیت است که می توانست در این متن بیان شود. از این رو امید است دولت در گام دوم انقلاب بتواند اهداف و ارمان های والای ایرانی-اسلامی در کشور اجرائی و عملیاتی کند.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
امیر
|
Canada
|
۰۵:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۸
0
0
نگاهی به سرفصلهای سایت شما بخوبی روشن میکند چه در انتظار این ملت ستم کش هست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار