کد خبر: 1052230
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۴

عضو كميسيون صنايع و مجلس درخصوص اعتراض فولادسازان به مسئوليت‌هاي اجتماعي كه دولت به آنها تكليف مي‌كند، گفت: داشتن مسئوليت‌هاي اجتماعي كه بهانه فولادسازان شده چقدر هزينه براي آنها ايجاد مي‌كند؟
مصطفی طاهری عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس در گفت‌وگو با تسنيم اظهار داشت: اين كميسيون، طرحي را جهت عرضه كامل كالاهاي موجود در زنجيره فولاد در بورس كالا به تصويب رسانده كه با اجراي آن، سياست‌هاي يكپارچه بر كل بازار فولاد كشور حاكم خواهد شد و ديگر شاهد تبعيض در اين حوزه‌ها نخواهيم بود.
طاهري ادامه داد: با ورود كل زنجيره توليد فولاد به بورس كالا از ابتدايي‌ترين مراحل توليد كه بخش محصولات معدني است تا انتهايی‌‌ترين بخش‌هاي توليد، كار قابل رصد و پيگيري خواهد بود. با اين روش حتي مي‌توان ميزان دقيق خاكبرداري و برداشت محصولات معدني را رصد كنيم تا ببينيم چقدر از اين انفال مورد بهره‌برداري قرار گرفته است.
وی افزود: در مرحله بعد مشخص مي‌شود، چقدر گندله و سنگ‌آهن در اختيار چه كساني قرار گرفته، همچنين آمار دقيقي از ميزان گندله و سنگ‌آهن و آهن اسفنجي توليدشده و نيز ميزان توليد شمش و ورق فولادي به دست خواهد آمد و به ‌اين ‌ترتيب بازار شفاف شده و زير نورافكن تيزبين افكارعمومي، كارشناسان و مسئولان قرار خواهد گرفت و فساد و تخلف، مهار مي‌شود.
سياست واحد در كل زنجيره
اين عضو كميسيون صنايع و مجلس با اشاره به اينكه بايد با سياستي واحد به كل زنجيره توليد نگاه كرد تا حق هيچ بخشي ضايع نشود، گفت: غيرهدفمندبودن توزيع يارانه‌ها به‌خصوص در صنعت فولاد باعث شده تا در وضعيتي ناخوشايند، بخش مربوط به حقوق مردم ارزان‌فروشي شود، اما بخش مرتبط با منافع گروهي خاص، گران‌فروشي صورت گيرد كه ورود كل اين زنجيره به بورس و كشف قيمت‌ها برمبناي عرضه و تقاضاي واقعي بازار به اين معضلات پايان مي‌دهد.
عضو كميسيون صنايع و مجلس با اشاره به اينكه در بازار برخي محصولات مصرف زياد است، اما توليد كم است، يادآور شد: در اين ميان بازار سياه‌هايي ايجاد شده كه به دليل اشتباه در روند قيمتگذاري، عده‌اي محصولات را خريداري و به انبارهاي خود مي‌فرستند. همچنين بعضي شركت‌ها با تبادل و رابطه‌اي كه دارند بدون اينكه واقعاً توليدكننده يا مصرف‌كننده باشند به‌ عنوان دلال در بازار حضور پيدا مي‌كنند و سودهاي كلاني مي‌برند كه تأكيد مي‌شود دليل بروز اين مشكلات، نبود شفافيت و عرضه كامل فولاد در بورس بوده است.
مطالبه غيرمنطقي و ناممكن فولادسازان
نماينده زنجان در مجلس با بيان اينكه محصولات معدني با عرضه در بورس به طور طبيعي با رشد قيمت مواجه شده يادآور شد: امروز، بسياري از توليدكنندگان فولاد كه سودهاي مطلوبي مي‌بردند به عرضه سنگ‌آهن در بورس اعتراض دارند. آنها مي‌خواهند كماكان، سنگ‌آهن را ارزان بخرند و محصولات توليدي خود را با قيمت جهاني بفروشند.
وی معتقد است: اگر فولادي‌ها مي‌خواهند محصولشان را به قيمت جهاني بفروشند بايد محصولات معدني را نيز به قيمت جهاني بخرند و اين منطقي و امكان‌پذير نيست، اول زنجيره كه متعلق به مردم است قيمت ثابت داشته باشد، ولي باقي زنجيره با قيمت جهاني عرضه شود.
رقم ناچيز «مسئوليت‌هاي اجتماعي» در قياس با ارقام كلان رانتخواري
طاهري درخصوص اعتراض فولادسازان به مسئوليت‌هاي اجتماعي كه دولت به آنها تكليف مي‌كند نيز تأكيد كرد: داشتن مسئوليت‌هاي اجتماعي كه بهانه فولادسازان شده، چقدر هزينه براي آنها ايجاد مي‌كند؟ هزينه «مسئوليت اجتماعي» فولادسازان، بخش اندكي از رانتخواري كلان آنان است. اينكه مثلاً، 100 ميليارد تومان رانت داشته باشند و كنار آن 10 ميليون تومان به چند نفر جهيزيه بدهند، آيا معادله متناسب و برابري است؟ چه كسي به آنها اجبار مي‌كند كه اين مسئوليت‌هاي اجتماعي را داشته باشد؟ آنها مي‌توانند مسئوليت‌هاي اجتماعي را قبول نكنند، ولي در عوض مطابق با نرخ‌هاي جهاني محصولات موردنيازشان را تهيه كنند تا هم به مردم و هم به اقتصاد كشور، منفعت بيشتري برسد و مسئوليت‌هاي اجتماعي نيز بهانه دفاع از رانتخواري نشود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار