کد خبر: 1052231
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۶
واكنش وزارت جهادكشاورزي به ادعاي برخي صنايع
معاون مجري طرح گندم وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه تا چندي پيش در يك سيكل معيوب صنايع مصرف‌كننده گندم دوروم ارز 4 هزار و 200 توماني دريافت و محصول نهايي را صادر مي‌كردند، اظهار كرد: با حذف ارز دولتي از واردات اين نوع گندم، صنايع معترض شده و مدعي كمبود آن هستند، در حالي كه در يك قرارداد هفت ساله تمام نياز آنها در داخل تأمين خواهد شد.

معاون مجري طرح گندم وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه تا چندي پيش در يك سيكل معيوب صنايع مصرف‌كننده گندم دوروم ارز 4 هزار و 200 توماني دريافت و محصول نهايي را صادر مي‌كردند، اظهار كرد: با حذف ارز دولتي از واردات اين نوع گندم، صنايع معترض شده و مدعي كمبود آن هستند، در حالي كه در يك قرارداد هفت ساله تمام نياز آنها در داخل تأمين خواهد شد.
با نزديك‌شدن به ماه‌هاي پاياني دولت، برخي از صنايع فرصت‌طلب براي امتياز‌گيري از دولت دندان تيز كرده‌اند. از درخواست افزايش قيمت توليد‌كنندگان تن‌ماهي گرفته تا صنايع لبني، مرغداران و شوينده‌ها همگي با بهانه‌جويي به دنبال افزايش قيمت هستند، زيرا بيم دارند تا مستقرشدن دولت جديد درخواست‌هاي افزایش قيمت اين صنايع به تعويق بيفتد و متضرر شوند. اين‌بار نوبت به صنايع ماكاراني و برخي از توليدكنندگان نان‌هاي حجيم و صنعتي رسيده است.
اخيراً انجمن صنفي ماكاروني ايران از كمبود گندم دوروم خبر داده و گفته است: پيش‌بيني ما اين است كه كمبود گندم تأثير خود را در آينده نزديك بر توليد و بازار بگذارد و ما شاهد تنش‌هاي مشابه بازار روغن و مرغ باشيم. به عبارت ديگر اين صنايع نيز در اين ماه‌هاي آخر با ايجاد شايعه و داد و قال درخصوص نبود گندم دوروم و هشدار براي افزايش قيمت‌ها به دنبال امتيازات جديدي از دولت تدبير هستند. اين سخنان در حالي است كه سهراب سهرابي، معاون مجري طرح گندم وزارت جهاد كشاورزي، در گفت‌وگو با ايلنا معتقد است: نياز صنايع به گندم دوروم در داخل تأمين است و كمبودي وجود ندارد.
وي اظهار كرد: در يك قرارداد هفت ساله با انجمن‌هاي توليدكننده ماكاروني كه اصلي‌ترين صنايع مصرف‌كننده گندم دوروم هستند نياز 100درصدي آنها از داخل تأمين خواهد شد.
سهرابي با بيان اينكه قرارداد تأمين گندم دوروم در قالب «طرح كشاورزي قراردادي» هم اكنون در حال انجام است، گفت: بر اساس اين طرح، كشاورزان طرف قرار داد متعهد شده‌اند هر ساله 188 هزار تن گندم دوروم توليد و تحويل كارخانه‌هاي ماكاروني دهند.
به گفت سهرابي، اين ميزان گندم دوروم پاسخگوي بازار مصرف داخلي است. وي ميزان خريد گندم دوروم از كشاورزان و تحويل آن به صنايع تا امروز را 74 هزار تن اعلام كرد.
سهرابي توليد كشور را متناسب با مصرف داخلي به رغم خشكسالي دانست و افزود: برآورد ما اين است كه امسال نيز به همان ميزان سال گذشته گندم دوروم در كشور توليد و به صنايع تحويل داده شود.
اين مسئول ميزان توليد گندم دوروم در سال گذشته را تا 130 هزار تن اعلام كرد و گفت: با توجه به اينكه همچنان برداشت گندم دوروم ادامه دارد امكان افزايش ميزان توليد تا 180 هزار تن وجود دارد.
سهرابي تصريح كرد: البته صنايع براي توليد محصول از آرد كامل گندم دوروم استفاده نمي‌كنند و درصدي از آرد گندم معمولي مخلوط مي‌شود. وي انتقاد صنايع مصرف‌كننده گندم دوروم را مربوط به حذف ارز 4 هزار و 200 توماني براي واردات گندم دانست كه امكان صادرات و سود سرشار از اين طريق را از صنايع گرفته است.
سهرابي يادآور شد: تا قبل از حذف ارز دولتي از واردات گندم دوروم، صنايع ارز 4 هزار و 200 توماني را دريافت و با گندم وارداتي محصول توليد و صادر مي‌كردند و از این طريق سود خوبي عايدشان مي‌شد. وي ادامه داد: در حال حاضر واردات هر كيلوگرم گندم دوروم براي صنايع 7 تا 8 هزار تومان تمام مي‌شود و اين قيمت ديگر مثل گذشته صادرات را برايشان سودآور نمي‌كند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار