کد خبر: 1052551
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۲۳
۴۵ روز حیاتی غرب برای احیای برجام
توافق هسته‌ای به عنوان مهم‌ترین و ویژه‌ترین پرونده دولت تدبیر و امید همچنان با پایان باز روبه‌رو است و در حالی که آهنگ آغاز فرآیند آن از مهر ماه سال ۱۳۹۲ و در سفر هیئت ایرانی به مجمع عمومی سازمان ملل نواخته شد، همچنان مهم‌ترین ساز دولت مستقر برای اداره امور کشور است!
سعید همتی

سرویس سیاسی جوان آنلاین: توافق هسته‌ای به عنوان مهم‌ترین و ویژه‌ترین پرونده دولت تدبیر و امید همچنان با پایان باز روبه‌رو است و در حالی که آهنگ آغاز فرآیند آن از مهر ماه سال ۱۳۹۲ و در سفر هیئت ایرانی به مجمع عمومی سازمان ملل نواخته شد، همچنان مهم‌ترین ساز دولت مستقر برای اداره امور کشور است!

مهر ماه سال ۹۲ بود که رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان تابوی رابطه مستقیم با ایالات متحده را شکستند و فصل جدیدی از روابط میان ایران و امریکا را رقم زدند. از آن زمان تاکنون توجه و تمرکز اصلی دولت‌های یازدهم و دوازدهم حول مذاکره با امریکا پیرامون مباحث هسته‌ای شکل گرفته و تا امروز که رئیس‌جمهور جدید کشور معرفی شده کماکان تمرکز اصلی دولت روی همین موضوع است.
در شرایطی که با روی کارآمدن دولت بایدن دور جدیدی از مذاکرات هسته‌ای برای احیای برجام آغاز شده، اما تاکنون منتج به نتیجه ملموسی نشده است، این در حالی است که روز گذشته محمدجواد ظریف از مختومه شدن پرونده هسته‌ای تا انتهای دولت تدبیر و امید خبر داده است. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران طی گفت‌وگویی با اشاره به روند فعلی مذاکرات «وین» برای احیای برجام گفت که احتمالاً تا قبل از پایان کار دولت «حسن روحانی» توافق حاصل خواهد شد.
زیاده‌خواهی‌های بی‌پایان اروپا
در حالی طرف ایرانی همچنان به تعهدات اصلی خود در قبال غرب پایبند است که اروپایی‌ها بر اساس رویکرد سابق خود در قبال ایران، همچنان اصرار دارند طرف ایرانی همچنان به صورت یکجانبه تعهدات خود را اجرایی کند! آن هم در حالی که روابط پولی، بانکی و تجاری ایران همچنان رنگ هیچ‌گونه گشایشی را به خود ندیده است.
جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ‌کننده برجام از پیشرفت‌های صورت گرفته طی هفته‌های گذشته با نگاه به بازگشت احتمالی ایالات متحده به توافق هسته‌ای ایران و نحوه اطمینان از اجرای کامل و مؤثر آن از سوی تمام طرف‌ها استقبال کرده و گفته است: «مذاکرات وین اهمیت تصمیمات دشواری را که هنوز باید به آن‌ها پرداخت، برجسته کرد.» بورل اهمیت بهره‌گیری از فرصت دیپلماتیک (برای احیای برجام) و ضرورت انعطاف‌پذیری برای سازش را که به نفع تمام طرف‌ها باشد، مورد تأکید قرار داده و با نیم‌نگاهی به انتخابات ریاست جمهوری ایران خواستار تداوم تعهد ایران به برجام شده است.
آکسیوس: امریکا خواهان احیای برجام پیش از روی کار آمدن دولت جدید در تهران است.
اما آنچه در این میان مهم می‌نماید، این مسئله است که طرف امریکایی اصلاً تمایل ندارد احیای برجام را به دولت بعد از حسن روحانی موکول کند چراکه به خوبی می‌داند انعطاف کنونی تیم مذاکره‌کننده یقیناً در دولت آینده ایران تکرارشدنی نیست و احتمال اینکه اختلافات فی‌مابین ایران و غرب عمیق‌تر شود، هست، به همین دلیل تلاش می‌کند طی ۴۵ روز باقیمانده تا روی کارآمدن دولت جدید در ایران به هر شکل ممکن بستر بازگشت به برجام و بهره‌گیری از مکانیسم ماشه به عنوان مهم‌ترین هدف را فراهم کند. در مقابل دولت تدبیر و امید نیز برای حفظ آبرو تلاش می‌کند برجام احیا شده را به دولت آینده تحویل دهد.
سایت خبری آکسیوس به نقل از یک مقام امریکایی می‌گوید، دولت جو بایدن در امریکا خواهان آن است که توافق برگشت به برجام با ایران، پیش از انتقال قدرت به دولت جدید در تهران صورت بگیرد. به نوشته آکسیوس در روز جمعه ۲۸خرداد، این مقام امریکایی گفته است که اگر مذاکرات به اوایل ماه اوت کشیده شود، زمانی که انتقال قدرت در ایران قرار است انجام بگیرد، این امر «نگران‌کننده» خواهد بود.
VOA در همین زمینه می‌افزاید: «این مقام امریکایی گفته است که اگر پیش از روی کار آمدن دولت جدید در ایران توافقی حاصل نشود، سؤالاتی جدی درباره احتمال دستیابی به توافق مطرح خواهد شد. تحلیلگران و برخی دیپلمات‌های درگیر مذاکرات با ایران می‌گویند که رسیدن به توافق با دولت فعلی آسان‌تر از یک دولت جدید، به ویژه دولتی به ریاست ابراهیم رئیسی خواهد بود.»
توافق هسته‌ای
آنچه احتمالاً مورد توجه فوق‌العاده طرف غربی و تیم مذاکره‌کننده کشورمان طی ۴۵ روز باقیمانده تا روی کارآمدن دولت جدید قرار خواهد گرفت، این مسئله است که چارچوب احیای برجام و بازگشت امریکا به این توافقنامه باید به گونه‌ای باشد که دولت آتی ایران نتواند به حتی آن را نادیده بگیرد و چنانچه تصمیم داشته باشد با رویکردی متفاوت و مبتنی بر تأمین منافع ملی با آن روبه‌رو شود، ملزم به پرداخت هزینه‌های سنگین شود. بر همین اساس احتمالاً احیای نمادین و ویترینی برجام برای زنده نگه داشتن آن در آینده مهم‌ترین اولویت مذاکرات وین از این تاریخ به بعد خواهد بود و با توجه به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران مصون نگه داشتن اصل برجام فارغ از آثار و نتایج آن برای دو طرف حائز اهمیت است.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۰
0
0
سلام:مجلس اگر براستی انقلابی و عصاره فضائل ملت است باید با تصویب طرح قاطع دو فوریتی ممنوعیت قانونی ابدی مذاکره از طرف هر دولت جمهوری اسلامی با غرب وبیگانه را در زمینه دفاعی ،موشکی ، فضایی، نانو ، هسته ای جدید، سلول های بنیادی، پزشکی، هوش مصنوعی وهمه علوم و فنون پیشرفته را تصویب کند زیرا هدف وضع تحریم های همه جانبه علیه ایران از طرف امریکا و غرب ،ناراضی کردن ملت و در پی آن گشودن باب مذاکره است درصورت عدم مذاکره امید به آن، از طرف دشمن قطع گردیده و حربه و بازی کثیف تحریم و مذاکره بی خاصیت می گردد.درغیر این صورت با این مذاکرات خفت بار تمام موئلفه های قدرت ایران یکی پس از دیگری از طرف غربگرایان و شیفتگان مذاکره به تاراج می رود بدون اینکه ساختار کلی تحریم ها لغوگردد«بی پرده باید گفت با این قرارداد امثال برجام علاوه بر نابودی صنعت هسته ای جز خفت، ذلت و تاراج علمی و فنون پیشرفته ،تورم افسار گسیخته ،نابودی تولید داخلی و تعطیلی کارخانجات و بیکاری، جهش قیمت ارز و گرانی بی ضابطه کالاومسکن،هیچ رهاوردی برای کشور نخواهد داشت» نکته مهم و حیاتی دیگر که نمایندگان محترم مجلس همواره باید مد نظر قراردهند در تصویب هر نوع قوانینی باید نظارت و بازدارندگی در خود آن قانون گنجانده شود به این نحو که مصوبه ای که به قانون تبدیل شده در هررده و مقامی از ریاست جمهوری گرفته تا هرمقامی در صورت عدم اجرای آن از طرف مستنکف، وصف مجرمانه ومجازات بازدارنده در آن گنجانده شود تا کسی جرات نکند قانون را به سخره گرفته و یا آنرا قبول نداشته و اجرا نکند. مصوباتی که بار ها ازطرف مجلس و تائید شورای نگهبان به قانون تبدیل شد اما همچنان ازطرف دو رئیس جمهور اخیر آقایان احمدنژاد و مخصوصاً روحانی اجرا نشد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۰
0
0
سلام: تبحر و تخصص روحانی و تیم دیپلماسی برجامی اوکه جاسوس هم درآن تیم بودند در مذاکرات به تارج دادن مولفه های قدرت ازجمله به ممنوع کردن 100نوع فناوری هسته ای در برجام ، پذیرش داوطلبانه و غیر قانونی پروتکل الحاقی. اکنون هم اگر رئیس جمهور اختیار کامل داشته باشد قدرت بازدارندگی موشکی که یکی از پایه های اصلی قدرت دفاعی و باز دارندگی کشور است را می خواهد در آینده با مذاکره به یغما دهد .براستی آیا در صدر اسلام پیامبر اکرم (ص) و امیر المومنین علی(ع) بر سر نوع شمشیر ها و زره و یا اینکه سپاه اسلام در کجا و در کدام منطقه قرار گیرد با کفار مذاکره کردند؟؟؟ عجیب این است که بعد از مذاکره و تارج دادن و امتیاز دادن فراوان به دشمن از طرف آقای روحانی و امضای برجام مشکلات اقتصادی صد چندان شده و دلار از 3500تومان به 30 هزار تومان و گرانی ها سر به فلک می رسد و قیمت اجناس آنلاین درحال صعود است!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۰
0
0
سلام : چطور باید امریکای جنایتکار و همدستان اروپایی و منطقه ای خونریزش موشک های قاره پیما و غیر متعارف که حامل کلاهک هسته ای اند داشته باشد اما جمهوری اسلامی ایران که زخم خونین در 8 سال دفاع مقدس ناشی از حمله موشکها به شهرها ومردم بی دفاع برپیکره خود دارد نباید موشک دفاعی و تهاجمی بابرد حداقل 2000 کیلومتر برای دفاع از کیان خود داشته باشد !!!این منطق ، قانون جنگل و ماکیاولی غرب است! ای شرم بر حیله غرب ونقشه های شومش علیه ملت های مظلوم وآزاده باد . مگر در صدر اسلام برسر اندازه شمشیر ها و نوع زره با کفار مذاکره می کردند ؟؟؟کدام انسان باغیرت و عاقلی با دست خود کشور خود را خلع سلاح کرده و آماده تهاجم دژخیمان تا بن دندان مسلح می کند؟ مگر در صدر اسلام اینکه قوای اسلام در چه منطقه ای قرار گیرند با دشمن مذاکره کردند؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار