کد خبر: 1052690
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
معاون اول دستگاه قضا از دسترسی مردم به ۶۰ سامانه برای سرعت بخشیدن به امور قضایی تا پایان این هفته خبر داد. رسیدگی به درخواست‌های بیش از ۳۷ هزار نفر از سوی مسئولان عالی قوه قضائیه، فراهم شدن ارتباط صوتی و تصویری برای خانواده زندانیان و اقدامات دستگاه قضایی به منظور تعیین‌تکلیف پرونده‌های کثیرالشاکی از مهم‌ترین عناوین این نشست خبری بود.
علیرضا سزاوار

معاون اول دستگاه قضا از دسترسی مردم به ۶۰ سامانه برای سرعت بخشیدن به امور قضایی تا پایان این هفته خبر داد. رسیدگی به درخواست‌های بیش از ۳۷ هزار نفر از سوی مسئولان عالی قوه قضائیه، فراهم شدن ارتباط صوتی و تصویری برای خانواده زندانیان و اقدامات دستگاه قضایی به منظور تعیین‌تکلیف پرونده‌های کثیرالشاکی از مهم‌ترین عناوین این نشست خبری بود.
معاون اول قوه قضائیه در نشست خبری خود به مناسبت هفته قوه قضائیه با بیان اینکه قوه قضائیه، رئیس‌جمهور آینده را کامل می‌شناسد، با دیدگاه‌های او آشناست و این دو قوه به طور کامل یکدیگر را درک می‌کنند، گفت: امیدوارم قوه قضائیه با کمک مجلس و دولت، بتواند در زمان معقول و منطقی و کوتاه، قدم‌های بلندی را در رابطه با مشکلات مردم در زمینه‌های مختلف بردارد. اگر از مردم بپرسیم که آیا از قوه قضائیه صد‌درصد راضی هستید، حتماً جواب مثبت نیست و صددرصد راضی نیستند، اما اگر بگوییم آیا رضایتمندی شما افزایش پیدا کرده‌است یا خیر، به نظر من می‌رسد که جواب مثبت باشد.
اکثر رسیدگی‌ها را الکترونیکی می‌کنیم
حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای خاطر نشان کرد: در سال گذشته فقط ۴۰ سامانه برای رفاه و دسترسی سریع‌تر مردم، جلوگیری از بعضی از فسادها، کم هزینه کردن کار مردم، سرعت‌بخشیدن به رسیدگی پرونده‌ها بهره‌برداری و راه‌اندازی شد و ۲۰ سامانه هم در هفته قوه قضائیه افتتاح می‌شود. اکنون بیشتر ابلاغ‌های ما از طریق الکترونیکی انجام می‌شود و بسیاری از مردم وقتی که می‌خواهند از دادخواست و شکایت خود مطلع شوند از طریق پیامک و سامانه می‌توانند اقدام کنند.
معاون اول قوه قضائیه در خصوص کاربرد فناوری در دادسرا و دادگاه‌ها افزود: بسیاری از رسیدگی‌های دادسرایی و به خصوص دادگاه‌ها، الکترونیکی شده‌است. البته رقم آن با توجه به میزان پرونده‌ها پایین است، اما رشد آن بسیار خوب بوده و امیدوار هستیم، اگر با همین رشد، یک مقدار دولت و مجلس از طریق بودجه به این مسئله کمک کنند، می‌توانیم تمام رسیدگی‌ها یا اکثر آن‌ها را الکترونیکی کنیم و این برای مردم می‌تواند بسیار مفید باشد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به نقش دادرسی الکترونیک در جلوگیری از اعزام زندانی به دادسرا و دادگاه گفت: بسیاری از لوایح و دادخواست‌ها الان از طریق الکترونیکی انجام می‌شود. البته رشدش خیلی خوب است، اما باید رشد کامل و بیشتری پیدا کند.
ارتباط بیشتر زندانیان با خانواده
معاون اول دستگاه قضا در خصوص خدمات به زندانیان هم یادآور شد: ارتباط خانواده زندانیان با زندانی به صورت صوتی و تصویری است. باز نمی‌گویم صد در صد است، ولی به این سمت می‌رویم که این موضوع هم پیشرفت بیشتری داشته باشد. در سال ۹۹ بسیاری از زندان‌های ما این امکان را از طریق سیستم فراهم کردند که اگر خانواده‌ها نمی‌توانند ملاقات حضوری داشته‌باشند، از طریق صوتی و تصویری با زندانی تماس بگیرند. محسنی اژه‌ای در ادامه این نشست گفت: حدود ۳۷ هزار و ۹۴۴ نفر مراجعات مردمی اعم از سفر استانی و غیر استانی داشتیم که البته عمده آن در سفر‌های استانی بود. یعنی در طول سال ۹۹ فقط از طریق مراجعات حضوری مردم به مسئولان عالی قوه قضائیه، ارتباط با ۳۷ هزار و ۹۴۴ نفر ثبت شده‌است و عدد ملاقات‌های مردمی رؤسای کل دادگستری‌ها و سایر مسئولان بیش از این است.
برخی پرونده‌های کثیرالشاکی مشکل کارشناسی دارند
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سؤالی در مورد پرونده‌های کثیرالشاکی و برنامه‌های قوه قضائیه برای تسریع در رسیدگی هم گفت: در این زمینه دستورالعملی صادر شد و رؤسای کل توجیه شدند که پرونده‌های کثیرالشاکی را در اولویت قرار بدهند و در سال ۹۹ بسیاری از پرونده‌های کثیرالشاکی تعیین‌تکلیف شد. در برخی موارد پرونده‌های کثیرالشاکی داشتیم که باید زودتر کیفرخواست داده می‌شد، خیلی از آن‌ها در دادگاه بود و تسریع شد تا با تمهیدات بیشتر، احکام صادر گردد. محسنی اژه‌ای تصریح کرد: شرکت تعاونی اعتبار، شرکت تعاونی‌های مسکن و بعضی از لیزینگ‌ها عمدتاً کثیرالشاکی هستند. در این رابطه دستورالعملی صادر و پیگیری شد و خیلی از پرونده‌های کثیرالشاکی تعیین‌تکلیف شدند و مابقی هم دنبال می‌شود. متأسفانه در برخی از آن‌ها مشکل کارشناسی وجود دارد که باید تکمیل شود و دولت آینده باید تلاش و کمک کند که پرونده کثیرالشاکی نداشته‌باشیم.
۱۰ میلیارد دلار ارز برای یک وزارتخانه!
معاون اول قوه قضائیه همچنین در خصوص بازگشت ارز‌های صادراتی هم به نکته‌ای جالب اشاره کرد و گفت: در خصوص ارز‌های صادراتی، حدود ۱۸ هزار نفر و حدود ۱۹ میلیارد دلار به ما معرفی شدند. پیگیری کردیم، در پایان مشخص شد حدود ۱۰ میلیارد دلار آن مربوط به شرکتی وابسته به یک وزارتخانه بوده که متعلق به خود دولت است! در یک جلسه هم با حضور رئیس‌جمهور، رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس و رئیس بانک مرکزی بحثی پیش آمد. من اعلام کردم که ۱۰ میلیارد دلار از این‌ها مربوط به دولت است. اول تکذیب شد و گفتند اصلاً چنین چیزی نیست و من نیز اثبات کردم که این آمار‌ها را از بانک مرکزی گرفتم.

غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۳/۳۱
0
0
اولویت های اصلی و مهم رئیس جدید دستگاه قضا در گام حیاتی و ضروری دوم انقلاب برای نظام و کشور:
۱-پیگیری جدی پیشرفت سند تحول دستگاه قضا که از سوی مقام معظم رهبری اعلام گردیده است.
۲-پیگیری جدی در جهت صدور هرچه سریعتر حکم پروند های موجود در مجتمع ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی اللخصوص پرونده های مرتبط با بانک مرکزی و موسسات مالی تا تیرمفسدانی که با پول حرام زیادی که در دست دارند قصد دارند از تغییر و تحولات موجود در قوه قضاییه سو استفاده نموده و روند رسیدگی به پرونده ها را به خیال خام خود تغییر داده یا مسکوت نمایند به سنگ بخورد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار