کد خبر: 1052838
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
 پس از صدور مجوز اضطراری مصرف واکسن کووایران برکت امروز هم نوبت واکسن پاستور است تا مجوز اضطراری مصرف را دریافت کند، واکسنی که به گفته وزیر بهداشت ۶۲ درصد یعنی شش برابر واکسن آسترازنکای انگلیسی در برابر واریانت‌های جدید ویروس کرونا اثر بخشی دارد.
زهرا چیذری

سرویس جامعه جوان آنلاین:  پس از صدور مجوز اضطراری مصرف واکسن کووایران برکت امروز هم نوبت واکسن پاستور است تا مجوز اضطراری مصرف را دریافت کند، واکسنی که به گفته وزیر بهداشت ۶۲ درصد یعنی شش برابر واکسن آسترازنکای انگلیسی در برابر واریانت‌های جدید ویروس کرونا اثر بخشی دارد. واکسن انگلیسی آسترازنکا روی گونه آفریقای جنوبی و برزیلی تنها ۱۱ درصد اثر دارد و بر این اساس به تعبیر سخنگوی سازمان غذا و دارو اثر بخشی واکسن پاستوکووک، فراتر از انتظار، مطلوب و حتی قابل‌توجه است. اداره دارو و غذای امریکا (FDA) حداقل کارایی یک واکسن موفق علیه کرونا را ۵۰ درصد اعلام کرده‌است.

کرونا همچنان در حال تاخت و تاز است. در ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۴۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۲۵۹ نفر از آن‌ها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳ میلیون و ۱۰۵ هزار و ۶۲۰ نفر رسید. در همین زمان، ۱۳۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۳ هزار و ۱۰۱ نفر رسید. تا کنون ۲ میلیون و۷۶۰ هزار و ۲۲۹ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۳ هزار و ۲۵۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۵ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۵۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
برگ برنده اثربخشی واکسن در برابر سویه‌های جدید
شیوع سویه‌های جدیدی از ویروس کرونا در نقاط مختلف دنیا نگرانی‌هایی را ایجاد کرده‌است. طی روز‌های گذشته، مالدیو و میانمار مواردی از ابتلا به سویه‌های نگران‌کننده ویروس که پیش از این در بنگلادش، هند، اندونزی، نپال، سریلانکا، تایلند و تیمور شرقی تأیید شده‌بود، گزارش کرده‌اند. همچنان که در برخی مناطق جهان نیز سویه جدید کرونا به سرعت در حال گسترش است. در کشور ما هم در برخی استان‌ها سویه‌های جدید شناسایی شده‌اند. در چنین شرایطی واکسنی که اثرگذاری بیشتری روی سویه‌های جدید دارد به نوعی برگ برنده کشور‌های سازنده واکسن به شمار می‌رود. به گفته وزیر بهداشت واکسن ایرانی پاستوکووک چیزی حدود ۶۲ درصد در برابر سویه‌های جدید کرونا اثربخشی دارد. دارو و غذای امریکا (FDA) حداقل کارایی یک واکسن موفق علیه کرونا را ۵۰ درصد اعلام کرده‌است.
اثربخشی فراتر از انتظار در برابر سویه‌های آفریقایی و برزیلی
سعید نمکی، وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز در نقطه‌ای ایستادیم که دولت بعدی دیگر چیزی به اسم واکسن دغدغه‌اش نخواهد بود، افزود: «ما از اول زمستان علاوه بر تأمین نیاز داخل می‌توانیم صادر‌کننده باشیم.»
وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت مجموعه برکت و تزریق واکسن کووایران از هفته آینده تصریح کرد: «امروز نیز واکسن پاستور اجازه مصرف اضطراری می‌گیرد. مژده دهم که واکسن پاستور روی گونه آفریقای جنوبی و برزیلی اثرگذاری خوبی دارد، در حالی که واکسن آسترازنکای انگلیس ۱۱ درصد اثر‌گذار است، ولی واکسن پاستور ۶۲ درصد بر این جهش‌ها اثر دارد و این مژده بزرگی است. ان‌شاء‌الله روز شنبه با حضور سفیرمان در روسیه، واکسن اسپوتنیک ایرانی را رونمایی می‌کنیم.»
کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذا و دارو هم در پیامی در حساب توئیتری خود درباره اثر‌بخشی ۶۲ درصدی واکسن پاستوکووک در مقابل واریانت‌های مختلف ویروس کرونا در کوبا نوشت: «واریانت‌های کرونای فعلی در کوبا، ۵۰ درصد واریانت آفریقای‌جنوبی و نیم دیگر واریانت نیویورکی است که تأثیر واکسن‌ها بر آن‌ها کم است، چنان که واکسن آسترازنکا در مقابل این دو واریانت، حدود ۱۰ درصد تأثیر دارد؛ بنابراین اثر‌بخشی واکسن پاستوکووک، فراتر از انتظار، مطلوب و حتی قابل‌توجه است.»
احسان مصطفوی، مدیر کارآزمایی بالینی فاز ۳ واکسن کرونای تولید مشترک ایران و کوبا هم درباره آخرین وضعیت واکسن پاستوکووک گفت: «آخرین تزریق دوز دوم واکسن پاستوکووک در ۲۴ هزار نفر داوطلب هشت شهر کشور به پایان رسید و دیروز ۳۰ خرداد ماه آخرین تزریق در شهر بابل صورت گرفت.»
به گفته مصطفوی دو هفته بعد از تزریق دوز دوم حد ایمنی مطلوب حاصل می‌شود و میزان اثربخشی کاندیدای واکسن در پیشگیری از فرم‌های علامت‌دار و شدید در افرادی که واکسن دریافت کردند، در مقایسه با کسانی که واکسن دریافت نکرده‌اند، در یک بازه زمانی حدوداً دو تا سه ماهه مورد بررسی قرار می‌گیرد.
جشن ملی ساخت واکسن کرونا
نمکی در توضیح آخرین وضعیت واکسن‌های ایرانی کرونا گفت: «روز یک‌شنبه مرحله اول کارآزمایی بالینی واکسن عزیزان‌مان را در مجموعه سپاه و بیمارستان بقیه‌الله آغاز می‌کنیم. واکسن رازی فاز اول را به زیبایی طی کرد و دارد فاز دوم را تمام می‌کند. واکسن مجموعه سیناژن هم در حال طی فاز دوم است. همچنین واکسن‌های دیگری هم هست که دارد یکی یکی پیش می‌رود. ما شش تا هفت پلتفرم را به صورت همزمان پیش می‌بریم.» وی افزود: «امیدواریم تا پایان شهریور معلمان و گروه‌های ریسک‌پذیر، گروه‌های نظامی و انتظامی که با مردم بیشتر در تماس هستند و تمام گروه‌های پر ریسک را بعد از تزریق واکسن به گروه‌های بالای ۶۰ سال، بیماران خاص و صعب‌العلاج که ۸۵ درصد از مرگ‌ها را تشکیل می‌دهند، سراغ تزریق واکسن به سایر گروه‌ها می‌رویم. بر این اساس امیدواریم تا پایان پاییز کل جمعیت هدف در کشور واکسینه شوند و بتوانیم زنجیره انتقال را قطع کنیم؛ با واردات واکسن که قرارداد‌هایی را داریم و در کنار آن با واکسن‌های تولید داخلی.»
نمکی تأکید کرد: «اکنون به پدیده‌ای رسیدیم که باید برایش جشن ملی گرفت و آن هم ساخت واکسن کرونا است. روزی که ما اقدام به ساخت کردیم، خیلی‌ها مسخره کردند، اما غیر از صحبت با خارجی‌ها که واکسن تحت لیسانس و انتقال دانش فنی داشته باشیم، همه متخصصین را جمع کردیم.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار