کد خبر: 1053049
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
با فشار افکار عمومی و رسانه‌ها درخصوص افزایش غیرمنطقی شیرخام از سوی کمیته شیر در وزارت جهاد کشاورزی، دولت از مواضع خود عقب‌نشینی کرد و مسئول دفتر رئیس‌جمهور اعلام کرد: به دستور رئیس‌جمهور هرگونه افزایش قیمت کالا‌ها نباید بدون هماهنگی انجام گیرد. از این رو در دولت هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت شیر گرفته نشده، هرکس هرجا گران‌تر بفروشد، تخلف کرده است.
بهناز قاسمی

با فشار افکار عمومی و رسانه‌ها درخصوص افزایش غیرمنطقی شیرخام از سوی کمیته شیر در وزارت جهاد کشاورزی، دولت از مواضع خود عقب‌نشینی کرد و مسئول دفتر رئیس‌جمهور اعلام کرد: به دستور رئیس‌جمهور هرگونه افزایش قیمت کالا‌ها نباید بدون هماهنگی انجام گیرد. از این رو در دولت هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت شیر گرفته نشده، هرکس هرجا گران‌تر بفروشد، تخلف کرده است.
اقدام ستاد تنظیم بازار و ریاست‌جمهوری، در تفویض اختیار به کمیته تعیین قیمت شیر در وزارت جهاد کشاورزی موجب شد گرانی ۵۰درصدی قیمت شیر به نام وزارت جهاد کشاورزی و رئیس اتحادیه گاوداران تمام شود. ماجرا از این قرار بود که تشکل‌های دامداری و صنایع لبنی، پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری (۲۸خرداد) مجوز افزایش قیمت شیر را از کمیته ویژه تعیین قیمت گرفته بودند، اما قرار بود بعد از این تاریخ موضوع رسانه‌ای و ابلاغ شود.
از این رو، یک‌شنبه ۳۰خرداد با دستور ستاد تنظیم بازار، کمیته‌ای در وزارت جهاد کشاورزی با حضور معاون امور صنایع، بازرگانی، معاون امور دام جهاد کشاورزی، رئیس سازمان حمایت و تشکل‌های گاوداری و صنایع لبنی برگزار شد تا سناریو‌های پیشنهادشده درخصوص افزایش قیمت شیر نهایی شود.
امیرحسین ظفری رئیس اتحادیه تعاونی لبنی ایران، در گفتگو با «جوان» درخصوص این جلسه می‌گوید: دعوتنامه برگزاری جلسه روز یک‌شنبه ساعت ۱۱ ارسال شده و ۲ بعدازظهر جلسه برگزارشده است.
ظاهراً آقای گیلان‌پور معاون امور صنایع وزارت جهادکشاورزی بسیار برای گران کردن شیرخام و کوچک کردن سفره مردم عجله داشتند. مشکل چی بوده؟ آیا مشکل وزارت جهاد با گران کردن شیر و فراری دادن مردم از خرید لبنیات حل می‌شود؟ آیا مشکل دامداران با این قیمت‌های غیرمنطقی حل می‌شود؟
وی می‌افزاید: ستاد تنظیم بازار و ریاست جمهوری مسئولیت تعیین قیمت شیر را به کمیته شیر وزارت جهاد کشاورزی واگذار کرده بودند و در پایان جلسه صورتجلسه به امضای تمام اعضا رسید.
ظفری می‌افزاید: با توجه به نهایی‌شدن موضوع، مقدسی رئیس اتحادیه گاوداران خبر را رسانه‌ای کرد. به همین دلیل اکنون مسئول دفتر رئیس‌جمهور مدعی است که مصوبه افزایش قیمت شیر از سوی دولت ابلاغ نشده است. درحالی که این مصوبه با هماهنگی کامل دفتر ریاست جمهوری و ستاد تنظیم بازار صورت گرفته و شخص وزیر صمت نیز کاملاً در جریان بودند.
البته تبانی گاوداران با معاونین وزارت جهاد کشاورزی نیز در این تصمیمات دخیل بودند که باید پاسخگو باشند.
بی‌خبری دولت از مصوبه افزایش قیمت شیر
این اولین بار نیست که رئیس‌جمهور از افزایش قیمت کالایی اظهار بی‌اطلاعی می‌کند و تقصیر را به گردن دیگران می‌اندازد. سال ۹۸ درخصوص گرانی قیمت بنزین روحانی اعلام کرد که صبح جمعه از موضوع با خبر شده است، اکنون نیز درخصوص افزایش قیمت وانمود می‌کند که بی‌خبر بوده، از ۲۹خرداد تاکنون بسیاری از کالا‌ها با افزایش قیمت روبه‌رو شد‌ه‌اند و هیچ‌کس در دولت پاسخگو نیست، اما درخصوص شیر و لبنیات که با هجمه بسیاری از سوی رسانه‌ها و افکار عمومی روبه‌رو شده، مجبور شدند از موضع خود عقب‌نشینی کنند.
روزگذشته رئیس دفتر رئیس‌جمهور در حاشیه نشست هیئت دولت به جمع خبرنگاران آمد تا موضوع افزایش قیمت شیر و لبنیات را تکذیب کند. محمود واعظی می‌گوید: روز سه‌شنبه رئیس‌جمهور دستور داد که هیچ کالایی بدون هماهنگی گران نشود، چراکه مردم انتخاباتی انجام دادند و به شعار رئیس‌جمهور منتخب‌شان امید دارند. از این رو ما تلاش می‌کنیم امید مردم افزایش یابد و اجازه نمی‌دهیم در ۴۰ روز آتی افزایش قیمت غیرمنطقی اتفاق بیفتد. وی می‌افزاید: روحانی به وزیر صمت دستور داد که موضوع را پیگیری کند. وزیر صمت نیز اعلام کرد که افزایش قیمت شیرخام پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی بوده و این وزارتخانه و ستاد تنظیم بازار هیچ ابلاغی نداشتند. به همین دلیل اعلام می‌کنیم هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت شیر گرفته نشده، هرکس هرجا گران‌تر بفروشد، تخلف کرده است.
اظهارات واعظی در حالی است که صورتجلسه این مصوبه و تفویض اختیار از سوی ریاست جمهوری و ستاد تنظیم بازار به کمیته شیر وزارت جهاد کشاورزی موجود است و وعده گرانی شیرخام پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری به تشکل‌ها داده شده بود.
هرچند که با اظهارات دیروز واعظی، افزایش قیمت شیر خام احتمالاً منتفی خواهد شد، اما تشکل‌ها سناریو‌های دیگری مطرح کردند که ممکن است در روز‌های باقیمانده از عمر دولت عملیاتی شود. سناریو‌های پیشنهادی این است که ۱۰قلم کالای مشمول قیمتگذاری اجباری کمتر شود یا شیرخام از اولویت گروه یک کالایی به گروه۲ منتقل شود و به تدریج آزاد‌سازی قیمت شیر و لبنیات صورت گیرد.
کالا‌های غیرمشمول قیمتگذاری فقط گران شدند
برسی‌های «جوان» حاکی از آن است که طی چند روزگذشته برخی از فرآورده‌های لبنی حدود ۲ تا ۳هزار تومان گران شده‌اند.
در این خصوص سخنگوی انجمن صنایع لبنی در گفتگو با «جوان» درخصوص افزایش قیمت در یک هفته گذشته می‌گوید: این کالا‌ها مشمول قیمتگذاری اجباری نیستند و براساس دستورالعملی که کارخانجات لبنی دارند (جمع هزینه‌های تولید ۱۴+درصد سود) این کالا‌ها گران شده‌اند و ارتباطی به مصوبه اخیر دولت ندارند.
همچنین به گفته یک منبع آگاه، برخی اسپانسر‌های انتخابات اخیر در صنایع غذایی، بلا‌فاصله بعد از انتخابات درخواست افزایش قیمت تولیدات خود را به دولت داده‌اند تا پیش از آغاز به‌کار دولت جدید بتوانند قیمت تولیدات خود را افزایش دهند. شاید با تصمیم اخیر رئیس‌جمهور برخی از این درخواست‌ها به در بسته بخورد، البته به میزان لابی و نفوذشان در دولت
هم بستگی دارد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار