کد خبر: 1053130
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۵
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان برگزار کرد:
کنفرانس مجازی اتاق بازرگانی اصفهان و انجمن تجاری پرتغال به منظور توسعه همکاری طرفین با حضور هیات مدیره انجمن بازرگانان پرتغال، سفیر ایران در پرتغال، جانشین دبیر کل اتاق بازرگانی، رییس شورای تجاری پرتغال و ایران و یکی از اعضای فعال تجاری پرتغال برگزارشد.

به گزارش خبرنگار جوان انلاین از اصفهان، به  نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان، در این نشست 8 شرکت خوشنام اصفهانی نیز حضور داشتند و با همتایان پرتغالی خود در حوزه های مختلف از جمله صنعت و معدن، کشاورزی، صادرات، واردات، مرکز داوری اتاق اصفهان وگردشگری به بحث و گفتگو پرداختند.

در ابتدای این نشست، مرتضی دامن پاک، سفیر ایران در پرتغال، با تاکید بر این نکته که اینگونه جلسات تعاملات تجاری دو کشور را بهبود خواهد بخشید، گفت: ایران و پرتغال در طول تاریخ روابط دوستانه خوبی در حوزه های گوناگون داشته اند. اما پس از وضع تحریمهای ظالمانه از  سوی آمریکا، حجم  معاملات تجاری ایران وکشورهای اروپایی کاهش پیدا کرده است و انتظار می رود  اتحادیه اروپا در عمل نیز از ایران حمایت کرده و روابط تجاری  با ایران را توسعه دهد.

سفیر ایران در پرتغال  در خصوص پتانسیل های گوناگون کشور ایران صحبت کرد و گفت: امیدواریم مذاکرات حال حاضر که در وین در حال پیگیری است به نتیجه خوبی برسد و با توجه به واکسیناسیون تدریجی در همه کشورهای  دنیا علیه بیماری کرونا، روابط تجاری از سر گرفته شود و شاهد گسترش روابط تجاری دوکشور ایران و پرتغال باشیم.

سپس  بهنام ابراهیمی، جانشین دبیر کل اتاق بازرگانی اصفهان، توضیحاتی پیرامون استان اصفهان ارائه داد و گفت: جمعیت اصفهان بیش از 5 میلیون نفر است که  در حدود 86 درصد آن شهرنشین هستند.همچنین، اکثر قریب به اتفاق جمعیت اصفهان مسلمان بوده و البته اقلیتهاي مذهبی مسیحی، یهودي و زرتشتی نیز قرنهاي متمادي است که در اصفهان در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیزی دارند.

جانشین دبیر کل اتاق بازرگانی اصفهان، در ادامه به حوزه صنعت و معدن پرداخت و گفت: اصفهان دارای 8 هزار واحد صنعتی است که به عنوان بزرگترین قطب صنعت کشور محسوب می شود. درحال حاضر کارخانه ذوب آهن و فولاد مبارکه بعنوان دو صنعت عظیم فولاد کشور، سالیانه بالغ بر 9 میلیون تن انواع فرآورده هاي فولادي را تولید و به بازارهاي داخلی و خارجی روانه می کنند. صنعت نساجی استان نیز در این استان سابقه طولانی دارد.

ابراهیمی ادامه داد: استان اصفهان با بهره جویی از 568 هزار هکتار اراضی قابل کشت، 2/2 درصد از مساحت اراضی کشاورزي کشور را دارا می باشد و با دارا بودن حدود 54/4 درصد از سهم ارزش افزوده بخش کشاورزي کشور، با داشتن رتبه نخست تولید شیر، مجموع محصولات دامی پروتئینی، ماهیان زینتی، بوقلمون، پیاز نشایی و نهال شناسه دار، رتبه دوم تولید مرغ ، شترمرغ، تخم مرغ، گلرنگ، گل محمدي، خربزه و سایر محصولات جالیزي و رتبه سوم تولید عسل، سیب درختی و سیب زمینی، سبزیجات گلخانه اي، گل محمدي و قارچ ، از قطب هاي کشاورزي ایران است.

وی سپس به عمده کالاهای صادراتی و وارداتی  و همچنین ظرفیتهای گردشگری استان اصفهان اشاره کرد و اظهار داشت: مهمترین کالاهای حوزه صادرات اصفهان شامل صنایع دستی، آهن آلات و فولاد، سنگهاي ساختمانی و تزئینی، سیمان، فلزات گرانبها، فرش ماشینی و دستباف، محصولات پتروشیمی و خدمات فنی و مهندسی و مصالح ساختمانی است و از طرف دیگر انواع تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، تجهیزات و قطعات الکترونیکی، مواد اولیه و محصولات شیمایی  از مهمترین کالاهای وارداتی هستند.

نادر حقیقی رئیس شورای تجاری پرتغال- ایران نیز با اشاره به اینکه ایران در منطقه موقعیت استراتژیک بسیار خوبی دارد و ازظرفیتهای مناسب برخوردار است، ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس مجازی منجر به توسعه روابط ایران و پرتغال شده و در دوران پسا کرونا شاهد ارتقا سطح روابط تجاری دو کشور باشیم.

پائولو واش، عضو هیئت مدیره انجمن تجاری پرتغال نیز در این نشست گزارشی پیرامون توانمندی ها و فرصتهای تجاری پرتغال به ویژه منطقه پورتو ارائه کرد.

در پایان پیشنهاد شد کمیته ای با حضور نمایندگانی از اتاق پورتو، سفارت جمهوری اسلامی ایران و  اتاق بازرگانی اصفهان به منظور پیگیری برنامه های مستمرb2b  بین تجار تشکیل شود.

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار