کد خبر: 1053339
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۹

۴۰۰ کانتینر لوازم خانگی برند «بوش» از سال گذشته در گمرک متوقف شده و طبق شنیده‌ها توافقاتی بین صمت و بانک مرکزی برای ترخیص صورت گرفته، اما نکته مهم این است که این محموله به دستور مقام قضایی توقیف شده بود.
به گزارش مهر، در این بین نکته‌ای که به نظر می‌رسد عمداً یا سهواً یا مورد غفلت صمت، گمرک و بانک مرکزی قرار گرفته این است که محموله ۴۰۰ کانتینری لوازم خانگی به دستور مقام قضایی و به استناد به غیرقانونی بودن روند واردات، پشت در‌های گمرک متوقف شد و اگر قرار باشد ترخیصی صورت بگیرد باید دستگاه قضایی مجوز بدهد و اینکه سه دستگاه اجرایی با همفکری یکدیگر دستور به ترخیص بدهند، نمی‌تواند به تنهایی محمل قانونی داشته باشد.
تلاش و فشار برای ترخیص ۴۰۰ کانتینر لوازم خانگی بوش در حالی است که تولیدکنندگان داخلی طی سه سال اخیر با خروج برند‌های خارجی از کشور به دلیل تحریم‌ها، اقدام به سرمایه‌گذاری گسترده و تقویت بنیه‌های تولید کردند و توانستند طی سال ۹۹ تولید انواع لوازم خانگی را ۷۵ درصد افزایش دهند، این حجم از افزایش تولید به معنای کاهش بیکاری، افزایش فرصت‌های شغلی، رشد اقتصادی و افزایش سهم بازار تولیدات داخلی است.
در این رابطه غزنوی، سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی می‌گوید: برای تکرارنشدن تجربه گذشته، بهتر است سرمایه‌گذار خارجی به بخش تولید قطعات و واردات فناوری و تکنولوژی در حوزه لوازم خانگی ورود کند. اینکه قرار باشد بازار را در اختیار محصولات کامل خارجی قرار ندهیم نه تنها سرمایه‌گذاری‌های انجام شده طی سه سال گذشته از بین می‌رود بلکه باز هم تکنولوژی تولید در ایران توسعه‌ای نمی‌یابد و تولیدکننده داخلی به حاشیه رانده می‌شود.
وی معتقد است: این شیوه ترخیص لوازم خانگی متوقف شده می‌تواند به عنوان یک چراغ سبز عمل کند که اگر دستگاه‌ها به ویژه دستگاه‌های بالادستی تذکری به این رویه ندادند، به تدریج واردات آزاد شود.
اتفاقات رخ داده برای ۴۰۰ کانتینر لوازم خانگی خارجی شباهت زیادی به جریان ترخیص ۱۲هزار خودروی مانده در گمرک دارد، از تیرماه سال ۱۳۹۶ ثبت سفارش برای واردات خودرو متوقف و از مردادماه سال ۱۳۹۷ واردات خودرو به کشور به طور کلی ممنوع و به صورت رسمی، پرونده واردات خودرو بسته شد، ضمن اینکه به صورت همزمان از ترخیص خودرو‌های وارد شده تا پیش از مرداد ۱۳۹۷ نیز جلوگیری به عمل آمد.
اما پس از رایزنی‌های بسیار در دی ماه سال ۱۳۹۷ هیئت دولت تحت شرایطی با ترخیص این خودرو‌ها موافقت کرد و برای آن، مدت زمان چهار ماهه (تا اردیبهشت ۱۳۹۸) تعیین شد. پس از آن دوباره دو ماه دیگر هم تمدید شد و در پایان گزارش‌های رسمی نشان داد در آن دو مرحله ۷ هزارو۱۵۳ دستگاه خودرو ترخیص شده و ۵ هزارو۱۰۸ دستگاه دیگر در گمرکات باقی مانده‌اند. در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ بار دیگر فرصت سه‌ماهه‌ای در اختیار واردکنندگان خودرو‌های مذکور قرار گرفت، اما به هر ترتیب پایان این مهلت نیز با خروج تمامی خودرو‌ها همراه نشد و آمار نشان داد هزارو ۳۸۹ دستگاه خودرو ترخیص شده و هنوز ۳ هزارو ۷۱۹ دستگاه دیگر در گمرک‌ها باقی مانده‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار