کد خبر: 1053353
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۵
امریکا بنابر آنچه یکی از مقامات وزارت خارجه این کشور گفته، نه تنها قصد ندارد از سوریه خارج شود، بلکه دیگر کشور‌های عربی را هم تهدید کرده که اگر روابط عادی با دمشق را از سر بگیرند، با خطر تحریم مواجه خواهند شد.

امریکا بنابر آنچه یکی از مقامات وزارت خارجه این کشور گفته، نه تنها قصد ندارد از سوریه خارج شود، بلکه دیگر کشور‌های عربی را هم تهدید کرده که اگر روابط عادی با دمشق را از سر بگیرند، با خطر تحریم مواجه خواهند شد.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین امریکا اواخر سال ۲۰۱۹ از خروج نیرو‌های کشورش از سوریه خبر داد، اما مدتی بعد، باقی ماندن ۹۰۰ نفر از نظامیان امریکایی در سوریه را تأیید کرد. در تازه‌ترین موضع گیری امریکا، جووی هود، سرپرست معاونت وزارت امور خارجه امریکا در امور خاورمیانه در حالی از برنامه کشورش برای ادامه حضور در شمال شرق سوریه با هدف مبارزه با گروه تروریستی داعش، سخن گفت که بخش عمده استان‌های الحسکه، دیرالزور و الرقه واقع در این منطقه، سرشار از منابع نفت و انرژی و تحت کنترل نیرو‌های دموکراتیک سوریه است که مورد حمایت امریکا قرار دارند. هود خاطرنشان کرد: «این اقدام با همکاری نیرو‌های دموکراتیک سوریه برای توسعه ثبات در مناطق آزاد شده سوریه صورت می‌گیرد.»‌جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا نیز چندی پیش شمار نیرو‌های امریکایی در سوریه را کمتر از هزار نظامی اعلام کرده و گفته بود که آن‌ها مداخله‌ای در امور این کشور ندارند.
قانون سزار را به کار می‌گیریم
دولت بایدن وضعیت اضطرار ملی در قبال سوریه را که از سال ۲۰۰۴ برقرار شده بوده تمدید کرد. هود در ادامه اظهاراتش در راستای همین رویکرد، از تغییر نکردن رفتار بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه ابراز نارضایتی کرد و گفت، اگر کشور‌های عربی مسیر عادی‌سازی روابط با سوریه را انتخاب کنند، با خطر فشار اقتصادی امریکا مواجه خواهند شد. این در حالی است که تحریم‌ها و محدودیت‌های اقتصادی امریکا مانعی مقابل کشور‌ها برای برقراری دوباره روابط با سوریه بوده است، اما امارات و بحرین در سال ۲۰۱۹ سفارت‌های‌شان را در دمشق بازگشایی کردند و عمان در سال ۲۰۲۰ نیز سفیرش را به سوریه بازگرداند. معاون وزیر امور خارجه امریکا گفت: «این را اضافه می‌کنم که ما تحریم‌های قانون سزار را داریم. این قانونی است که از حمایت گسترده و دوحزبی کنگره برخوردار است و دولت بایدن آن را دنبال خواهد کرد؛ بنابراین دولت‌ها و کسب و کار‌ها لازم است مراقب باشند که تعامل‌های پیشنهادی آنها، آن‌ها را در معرض تحریم‌های بالقوه از سوی ایالات متحده طبق این قانون قرار ندهد.»
تلاش برای نفوذ و براندازی
بسام صباغ، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل طی سخنانی در جریان نشست شورای امنیت، موضع کشورش درباره حل مسائل داخلی را حمایت از گفت‌وگوی ملی سوری ـ سوری اعلام کرد و درباره اقدامات امریکایی‌ها در سوریه هم گفت: «آیا نیرو‌های امریکایی اجازه دارند که از مرز‌های عراق و سوریه عبور کرده و نفت و گندم سوری‌ها را غارت کنند؟» صباغ یادآور شد: «نیرو‌های اشغالگر امریکایی و ترکیه‌ای با همکاری ابزار‌های خود از شبه‌نظامیان جدایی‌طلب گرفته تا نهاد‌های تروریستی به اقدامات خصمانه علیه سوری‌ها ادامه می‌دهند.» وی افزود: «کشور‌های غربی از جمله برخی اعضای دائمی شورای امنیت با حمایت از شبه‌نظامیان جدایی‌طلب و نفوذ هیئت‌های خود به خاک سوریه به دنبال تداوم یک وضعیت غیرقانونی و مصنوعی هستند.»
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز در جلسه یاد شده، محدودیت‌های اقتصادی غیرقانونی را که غرب بدون اجازه شورای امنیت بر سوریه تحمیل کرده، عاملی برای وخامت هر چه بیشتر اوضاع اجتماعی، اقتصادی و انسانی سوریه اعلام کرد و گفت که این اقدامات در شرایطی صورت گرفتند که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواستار کاهش شدت تحریم‌ها در اوج شیوع ویروس کرونا شده است. نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: «۶۰درصد سوری‌ها با خطر واقعی گرسنگی روبه‌رو هستند. با وجود ثبات وضعیت عمومی نظامی و سیاسی، وضعیت سوریه همچنان متشنج است. هدف از این تحریم‌ها تلاش برای براندازی مقامات مشروع سوریه با اعمال محدودیت‌های اقتصادی است.»

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار