کد خبر: 1053437
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
کمبود آب در استان‌های ایران محسوس است و این موضوع در استان‌های گرم و خشک به یک نگرانی و شاید بحران تبدیل شده است. استان‌هایی مثل قم که در حالت عادی هم نمی‌توانند آب مورد نیاز خود را تأمین کنند. ولی مشکل اینجاست که هیچ کس این کمبود آب را باور ندارد.
زیبا احمدی

کمبود آب در استان‌های ایران محسوس است و این موضوع در استان‌های گرم و خشک به یک نگرانی و شاید بحران تبدیل شده است. استان‌هایی مثل قم که در حالت عادی هم نمی‌توانند آب مورد نیاز خود را تأمین کنند. ولی مشکل اینجاست که هیچ کس این کمبود آب را باور ندارد. از مسئولانی که اقدامی در جهت تعویض لوله‌های فرسوده انتقال آب نمی‌کنند و شهروندانی که با واژه صرفه‌جویی بیگانه‌اند. گواه این ادعا همین بس که مدیر عامل آبفای قم با اشاره به کمبود منابع آبی در این منطقه از ایران، از افزایش ۱۲ درصدی مصرف آب طی سه ماهه ابتدایی سال‌جاری در قم خبر داده و از این موضوع ابراز نگرانی کرد.

استان قم که به صورت طبیعی در نواحی خشک و نیمه خشک ایران واقع شده از نظر میانگین بارندگی سالانه ۱۵۰ میلی‌متر از نزولات آسمانی بهره می‌برد به همین خاطر در شرایط عادی با کمبود آب مواجه است. قم بالاجبار، بخش عمده‌ای از نیاز‌های آبی خود را از مناطق مجاور تأمین می‌کند. در واقع کمبود منابع آبی، کیفیت نامناسب آب و بهره‌برداری بی‌رویه از آب‌ها و از سوی دیگر روند رو به رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای مصرف آب به عنوان مهم‌ترین مسائل و مشکلات منابع آب در شهر قم باعث محدودیت منابع آب در این نقطه از ایران شده است. با این حال نه مسئولان و نه شهروندان توجهی به این وضعیت ندارند. متولیان امر ترجیح داده‌اند وقت خود را به هشدار و اعلام وضع بحرانی اختصاص بدهند و شهروندان هم بدون تغییر در نحوه رفتار و میزان مصرف، کما‌فی‌السابق با واژه صرفه‌جویی بیگانه باشند.
نگران افزایش مصرف آب هستیم
روز گذشته بود که مدیر عامل آبفای قم با اشاره به کمبود منابع آبی از افزایش ۱۲ درصدی مصرف آب در استان قم طی سه ماهه ابتدایی سال‌جاری خبرداد و با یک ابراز نگرانی خیال خودش را راحت کرد.
علی جان صادق‌پور که در جلسه ستاد مدیریت بحران استان قم حضور داشت با اشاره به آغاز هفته صرفه‌جویی در مصرف آب گفت: «مسئولان استان قم باید اهتمام ویژه‌ای به مصرف آب و برق در مجموعه‌های اداری خود داشته باشند و نسبت به ترویج فرهنگ صرفه‌جویی در مصرف آب و برق برنامه‌ریزی کنند.» وی با اشاره به دسترسی صددرصدی جمعیت شهری استان قم به آب شرب و بهداشتی ادامه داد: «در سال‌جاری به دلیل کاهش میزان بارندگی و کم شدن منابع آبی، برای تأمین آب بخش‌های استان به ویژه خلجستان و جعفریه با چالش‌هایی مواجه هستیم که با پیش‌بینی‌های صورت گرفته در سال گذشته، تا این لحظه مشکلی خاصی در این بخش‌ها نداشته‌ایم.» وی افزایش ۱۲ درصدی سرانه مصرف آب استان از ابتدای سال‌جاری تا پایان خردادماه را مورد توجه قرار داد و افزود: «با توجه به اینکه با کاهش منابع آبی مواجه هستیم میزان رشد مصرف آب در استان نگران‌کننده است که در این زمینه نیازمند همراهی و همکاری همه شهروندان و دستگاه‌های استان هستیم.»
آب قم سالم است
کاهش بارش در سال‌های اخیر در استان قم، خشکسالی‌های مکرر و متناوب مشکلاتی در زندگی مردم پدید آورده است. یکی از علل کمبود بارش در استان پایین بودن میانگین ارتفاع استان است. براساس مطالعات انجام گرفته توسط ستاد حوادث غیرمترقبه استان، پیامد‌های خشکسالی در مناطق کوهستانی قم بیشتر دیده می‌شود، حتی برخی از قنات‌ها و چشمه‌های این مناطق نیز خشک شده است. مدیرعامل آبفای قم معتقد است که کنترل کیفی آب شرب و بهداشتی استان افزایش یافته و به منظور اطمینان از سلامت آب مصرفی شهروندان، میزان آزمون‌های کیفی بر روی منابع آبی و تأسیسات را بالا برده‌اند. به گفته این مسئول تا امروز هیچگونه آلودگی در آب‌ها گزارش نشده و به منظور جلوگیری از ایجاد اختلال در شبکه آبرسانی به سبب قطعی برق طی هفته‌های اخیر، نسبت به نصب ژنراتور در نقاط مهم و حساس تأسیسات از جمله تصفیه‌خانه‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ اقدام شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار