کد خبر: 1053605
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
بازی کرونا به یک بازی فرسایشی تبدیل شده که معلوم نیست پایانش کی و کجاست. آنچه موضوع کرونا را در ایران به یک مضحکه تبدیل کرده نوع تصمیم مسئولان و واکنش و رفتار مردم نسبت به آن است.
محمدرضا هادیلو

سرویس ایران جوان آنلاین: بازی کرونا به یک بازی فرسایشی تبدیل شده که معلوم نیست پایانش کی و کجاست. آنچه موضوع کرونا را در ایران به یک مضحکه تبدیل کرده نوع تصمیم مسئولان و واکنش و رفتار مردم نسبت به آن است. گویی متولیان امر برنامه منسجم و درستی برای مهار و از بین بردن این ویروس در کشور ندارند و در مقابل، مردم هم با دیدن چنین وضعیتی همه چیز را سهل گرفته و با بی‌تفاوتی، فقط تعداد آمار کشته شدگان روزانه را مرور می‌کنند. حالا و همزمان با تزریق واکسن در استان‌های مختلف، اعلام شده که کرونای جهش یافته هندی و آفریقایی از استان‌های جنوبی کشور به سمت مرکز و شمال در حال حرکت و گسترش است. ویروسی که می‌تواند موج پنجم ابتلا و مرگ و میر‌های کرونایی را به همراه داشته باشد.


فراموش نمی‌کنیم روز‌های اول ورود کرونا به ایران و نوروز ۹۹ را که شهروندان در تمام استان‌ها با دقت و توجه ویژه‌ای تمام دستورالعمل‌ها و توصیه‌های بهداشتی در مورد نحوه رفتار و رفت و آمد‌ها را مد نظر داشتند. آن روز‌ها آمار مرگ و میر‌های ناشی از کرونا کمتر از ۵۰ نفر در طی شبانه روز بود، اما مردم از این ویروس و شیوع آن می‌ترسیدند و متحد شده بودند تا به هر نحو ممکن نگذارند عزیزی قربانی شود. اما با گذشت زمان و با اینکه در برهه‌ای از زمان آمار تلفات مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ از مرز ۵۰۰ نفر در شبانه‌روز هم گذشت، معلوم شد تمام برنامه مسئولان برای مهار و از بین بردن این ویروس به محدودیت‌های دست و پاشکسته رفت وآمد‌ها ختم می‌شود. در همین راستا، اعلام جرائم نیز یک قیمت‌گذاری برای شکستن قانون بود و هنوز علت و تأثیر محدودیت تردد‌ها از ۱۰ شب تا ۳ صبح مشخص نشده است.
هجوم هندی و آفریقایی‌ها
از اواخر سال ۹۸ ویروس چینی استان‌های ایران را آلوده کرد و بعد از آن ویروس جهش یافته‌ای به نام انگلیسی قربانیان زیادی گرفت. با اینکه چنین تصور می‌شد تجربه یکسال حضور کرونا در استان‌های مختلف و هزاران فوتی بتواند برای کنترل این ویروس کمک خوبی باشد، اما هر روز اخبار بد و ناگوار و بروز موج جدیدی از این بیماری نگرانی‌ها را در دل‌ها نگه داشت و اجازه نداد آرامش به زندگی مردم بازگردد. بعد از اینکه طی ماه‌های اخیر و در موج چهارم، میزان فوتی‌های بیماران کرونایی به حدود ۵۰۰ نفر در شبانه‌روز رسید، یکبار دیگر محدودیت‌های شدید رفت و آمدی اعمال شد و در پی آن رقم مرگ و میر‌ها به نزدیک ۱۰۰ رسید. اما دوباره خبر رسیده که استان‌های جنوبی کشور درگیری شدیدی با کرونا دارند و این‌بار این ویروس جهش یافته از نوع هندی و آفریقای جنوبی است. ویروسی به نام «دلتا».
۵ استان درگیر کرونای جدید
استان‌های جنوبی و مرکزی ایران به ویژه پنج استان بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد شاهد شیوع کرونای جدید در شهر‌های مختلف خود و افزایش مبتلایان به این ویروس جهش یافته هستند. این خبری است که وزارت بهداشتی‌ها اعلام کرده‌اند و به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا «باید توجه کرد که فصل گرما و از طرفی ویروس‌های جهش‌یافته‌ای که وجود دارند، قطعاً می‌تواند برای شیوع بیماری مؤثر باشند.
بنابراین راه مشخص پیشگیری از افزایش بیماری، اولاً رعایت پروتکل‌هاست و دوماً انجام واکسیناسیون برای گروه‌های سالمند و گروه‌هایی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند، می‌باشد.» براساس گزارش‌های اعلام شده هم اکنون ۳۲ شهر قرمز، ۱۷۴ شهر نارنجی و ۲۴۲ شهر زرد در کشور وجود دارد و این در حالیست که طبق آخرین آمار‌های وزارت بهداشت، تاکنون ۴ میلیون و ۴۲۰ هزار و ۲۴۳ نفر دُز اول واکسن کرونا و یک میلیون و ۲۸۸ هزار و ۷۷۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۲۰ دُز رسیده که نیاز است در این مسیر سرعت عمل بیشتری وجود داشته باشد.
زنگ خطر موج پنجم
روز گذشته اعلام شد که ویروس جهش یافته هندی و آفریقایی در استان‌های جنوبی کشور مشاهده شده است و با افزایش شهر‌های قرمز کرونایی در این مناطق باید گفت «دلتا» از جنوب به سمت مرکز و شمال در حال حرکت و گسترش است که اگر تصمیمی عاجل گرفته نشود، حتماً زنگ خطر موج پنجم به صدا درخواهد آمد. شهر‌های بستک، بندرلنگه، بندرعباس، پارسیان، جاسک، حاجی آباد، خمیر، رودان، قشم و میناب در استان هرمزگان، شهر‌های تنگستان، دشتستان، دشتی، دیر، عسلویه و کنگان در استان بوشهر، شهر‌های ایرانشهر، خاش، زابل و زاهدان در استان سیستان و بلوچستان، شهر‌های گراش، لارستان و لامرد در استان فارس، شهر‌های بم، رودبار جنوب، قلعه گنج، کرمان و منوجان در استان کرمان، شهرستان مهران در استان ایلام، شهرستان یزد در استان یزد و شهر‌های دماوند و فیروزکوه در استان تهران به رنگ قرمز کرونایی درآمده‌اند و خط حرکت این ویروس نشان می‌دهد در روز‌های آینده باید منتظر اخبار بدتری از قرمز شدن دیگر شهر‌ها در بخش شمالی ایران باشیم. با گذری بر چند استان جنوبی و مرکزی، بهتر می‌توان به وضعیت کرونا در این مناطق، پی‌برد.
در هفته گذشته، سیستان و بلوچستان هم در تعداد بستری‌ها و هم فوتی‌ها با سیر صعودی روزهایش را سپری کرد و با اینکه بوشهری‌ها تعداد بستری‌هایشان افزایش نداشته، اما با آمار بالای فوتی‌ها مواجه‌اند و میزان مرگ و میرهایشان همچنان از متوسط کشوری بیشتر است. در یزد برای سومین هفته متوالی، روند افزایش بستری ثبت شده و آمار فوتی‌ها هم در حال بالا رفتن است و با اینکه خوزستانی‌ها با کاهش میزان فوتی و بستر‌ها روبه‌رو هستند، اما همچنان این موارد در استان، از متوسط کشوری بالاتر است. در هرمزگان میزان بستری‌ها و مرگ و میر‌ها دو برابر متوسط کشوری گزارش شده و از کرمان همین بس که کمافی‌السابق با تداوم افزایش بارز روند بستری و فوتی روبه‌روست که هر دوی این موارد از متوسط کشوری بیشتر شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار