کد خبر: 1053757
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
مسئول بسیج سازندگی بوشهر در گفتگو با «جوان»:
بوشهر به خاطر موقعیت جغرافیایی دارای روستا‌هایی است که از محرومیت رنج می‌برند. روستا‌ها و مناطقی که طی سال‌های اخیر زیر ذره‌بین بسیج سازندگی استان قرار گرفته و حالا با تعریف و انجام پروژه‌های مختلف عمرانی و ارائه دیگر خدمات به آن‌ها می‌شود روز‌های خوشی را برایشان متصور شد
سجاد مرسلی

بوشهر به خاطر موقعیت جغرافیایی دارای روستا‌هایی است که از محرومیت رنج می‌برند. روستا‌ها و مناطقی که طی سال‌های اخیر زیر ذره‌بین بسیج سازندگی استان قرار گرفته و حالا با تعریف و انجام پروژه‌های مختلف عمرانی و ارائه دیگر خدمات به آن‌ها می‌شود روز‌های خوشی را برایشان متصور شد. برای آگاهی از تعداد گروه‌های جهادی و عملکرد آن‌ها و برنامه‌های سازمان بسیج سازندگی بوشهر به سراغ سرهنگ ذوالفقار عباسی‌فر، مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امام صادق (ع) رفتیم تا گفت‌وگویی با ایشان داشته باشیم.

هم اکنون چند گروه جهادی در استان بوشهر وجود دارد؟
در سال‌جاری یک‌هزار و ۱۷۲ گروه جهادی در استان بوشهر وجود دارد که در سامانه اطلس ثبت شده‌اند و همگی با برنامه مشخصی به ارائه خدمت در حوزه‌های مختلف می‌پردازند. این گروه‌های جهادی در چند ماه گذشته در اقشار مختلف بسیج و غالباً با یک رویکرد علمی و دانشگاهی مانند بسیج دانشجویی، بسیج فرهنگیان، بسیج طلاب، بسیج دانش‌آموزی، بسیج جامعه پزشکی در راستای تخصص‌هایشان به ارائه خدمت پرداخته‌اند. این جهادگران در مقابله با ویروس کرونا و تهیه و بسته‌بندی و توزیع بسته‌های معیشتی حضور چشمگیری داشتند و در دهه اول و دوم ماه مبارک رمضان به صورت خاص در خدمت همه اقشار جامعه بودند و در عید فطر نیز یک عیدانه ویژه به نیازمندان داده شد.
وضعیت پروژه‌های شما برای سال چطور است؟
انجام تمام پروژه‌ها حتی پروژه‌های کوچک ابتدا به توان و قدرت و بعد ظرفیت قانونی مجموعه را در نظر می‌گیریم. هم اکنون ۱۲ پروژه در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد مقاومتی و بحث پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها داریم که در جهت افزایش تولید ۱۰ مورد احداث جاده بین مزارع در روستاهایی، چون چاه پیر در تنگستان، ریز در شهرستان جم، آباد و سعدآباد در شهرستان دشتستان، فاریاب در شهرستان دشتستان، انگالی در بوشهر، لاور و سنا در دشتی، روستای محمدی در گناوه، بردخون و آبدان در دیر هر کدام به طول تقریبی ۵/۱ کیلومتر احداث می‌شود.
معمولاً چه کار‌ها و پروژه‌هایی را از سازمان‌های دیگر می‌پذیرید یا با آن‌ها همکاری می‌کنید؟
سعی شده در هر فعالیتی در حوزه احداث و خدمات‌رسانی به عنوان یک مجموعه مکمل در کنار دستگاه بهره‌بردار قرار بگیریم تا انحراف به حداقل ممکن برسد و خدایی ناکرده، دوباره کاری وجود نداشته باشد و بتوانیم از ظرفیت مجموعه سپاه استفاده کنیم تا حداکثر بهره‌وری حاصل شود.
برای محرومیت‌زدایی چه کار‌هایی در دست اقدام است؟
در سال‌جاری و در حوزه آب و راه روستایی و در جهت اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در بحث تسهیلات اشتغالزا، متناسب با زمان اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده که با توجه به برش استانی اطلاع‌رسانی خواهد شد. باید اذعان کنم سازمان بسیج سازندگی که به دستور مقام معظم رهبری تأسیس شده توانسته آثار و برکات زیادی را در جامعه به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار از خود برجای بگذارد. اجرای پروژه‌های زودبازده و عام‌المنفعه در کنار دستگاه‌های اجرایی از رسالت‌های این نهاد است.
برای انجام پروژه‌ها چه اعتباری در نظر گرفته شده است؟
اعتبار پروژه‌های مشترک با قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه ۲۴ میلیارد بوده که این پروژه‌ها عام‌المنفعه و زودبازده و عمدتاً در راستای حمایت از صنایع تبدیلی و کمک به اقتصاد مقاومتی هستند.
از سال گذشته و با شیوع ویروس کرونا همه گروه‌های جهادی به نوعی وارد میدان شده‌اند. در بوشهر چه اقداماتی صورت گرفت؟
در سال کرونایی که گذشت مأموریت اصلی این گروه‌های جهادی، انجام فعالیت در حوزه مقابله با ویروس کرونا بود.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا نیمه اردیبهشت ماه خدمات مختلفی اعم از راه‌اندازی کارگاه تولید ماسک و انجام ضد عفونی‌ها و کنترل ورود و خروج‌ها صورت گرفت. از این موارد که گذر کردیم در حوزه تأمین بسته‌های معیشتی، بسته‌های نوشت افزار، بسته‌های بهداشتی، جهیزیه و مواردی از این قبیل کار‌ها شروع و حرکت‌های بزرگی انجام شد.
آمار و گزارشی از عملکرد سال گذشته دارید؟
در سال ۹۹ تعداد ۲۸۰ هزار بسته معیشتی به ارزش ۸۳ میلیارد و ۷۹۳ میلیون تومان توسط حوزه‌ها، پایگاه‌ها و دفاتر با همکاری نهاد‌های حمایتی مثل ستاد اجرای فرمان حضرت امام، بنیاد مستضعفان، کمیته‌امداد، خیرین و معتمدین توسط پایگاه‌ها جمع‌آوری، بسته‌بندی و میان افراد نیازمند توزیع شده است. بسته‌های لوازم التحریر آموزشی به تعداد ۱۴ هزار بسته و به ارزش بیش از ۳ میلیارد تومان، توزیع حدود یک‌هزار رأس دام بین نیازمندان به ارزش یک میلیارد و ۴۸۸ میلیون تومان، اهدای ۲۸۱ فقره جهیزیه به ارزش ۱۲ میلیارد و ۶۴۵ میلیون تومان که ۶۳ مورد آن در ابتدای سال‌جاری توزیع شد؛ هدایای نقدی و کارت هدیه به تعداد ۱۹۸۱ مورد، اطعام نیازمندان و... که در مجموع فعالیت گروه‌های جهادی در این ۱۵ ماه اخیر در حدود ۱۴۸میلیارد و ۷۶ میلیون تومان بوده است.
بسیج سازندگی بوشهر در راستای فعالیت‌های عمرانی چه برنامه‌هایی را در دستور کار دارد؟
فعالیت گروه‌های جهادی شامل پروژه‌های کوچک عام‌المنفعه در روستا‌ها و مناطق کم‌برخوردار، تکمیل مساجد، حسینیه‌ها، غسالخانه، آب انبار و مواردی از این قبیل است. برای مثال در مواردی بخشی از پروژه توسط خیرین، معتمدین و هیئت امنای مساجد و مراکز فرهنگی تأمین شده و سعی شده کار با همکاری متولیان آن مناطق کم‌برخوردار و با دقت و حساسیت خاصی انجام شود. در سال گذشته پروژه‌های بسیج سازندگی شامل ۵۵۶ پروژه کوچک زودبازده و عام‌المنفعه به ارزش ریالی حدود ۲۱ میلیارد و ۷۵۲ میلیون تومان بوده که ۳۷۷ پروژه از این تعداد احداث مسکن مددجویی با همکاری مجموعه کمیته امداد استان بوده است. بقیه موارد نیز شامل تکمیل مساجد، تکمیل خانه‌های نیازمندان، احداث آب انبار، احداث غسالخانه، کمک به راه‌اندازی کارگاه‌های اقتصاد مقاومتی، تهیه مخزن ذخیره آب و مواردی از این دست بود.
فکر می‌کنید مخاطبین شما بیشتر چه قشری از جامعه هستند؟
اگر منظورتان در ارائه خدمات و جامعه هدف باشد که اولویت ما محرومان و ساکنان مناطق کم‌برخوردار است. هموطنانی که هنوز از امکانات رفاهی برخوردار نیستند و گروهی از آن‌ها حتی نیازمند ابتدایی‌ترین خدمات بهداشتی و درمانی هستند. اما در رابطه با کسانی که به ما مراجعه می‌کنند تا تیم‌های خدمات‌رسان را تشکیل دهند باید بگویم مخاطبان اصلی بسیج سازندگی عمدتاً جوانان و به‌ویژه دانشجویان هستند که در قالب گروه‌های جهادی فعالیت می‌کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار