کد خبر: 1053928
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۰
نشست رئیس‌جمهور با نامزد‌های ریاست جمهوری برگزار شد
انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم را شاید بتوان نمادی از رشدیافتگی و عقلانیت جریان‌های سیاسی و خصوصاً نامزد‌های انتخاباتی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد؛ پروسه‌ای که اگرچه با برخی تلخی‌ها، بداخلاقی‌ها و بعضاً ناملایماتی توأم بود

انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم را شاید بتوان نمادی از رشدیافتگی و عقلانیت جریان‌های سیاسی و خصوصاً نامزد‌های انتخاباتی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران توصیف کرد؛ پروسه‌ای که اگرچه با برخی تلخی‌ها، بداخلاقی‌ها و بعضاً ناملایماتی توأم بود، اما فردای انتخابات، «رقابت» جای خود را به «رفاقت»، همدلی و همکاری داد و نامزد‌های رقیب از جمله نخستین کسانی بودند که در همان ساعات اولیه اعلام نتایج به رئیس‌جمهور منتخب تبریک گفتند و دست همکاری به سوی او دراز کردند. به موازات همین تبریک‌ها، رئیس‌جمهور هم به ملاقات رئیس‌جمهور منتخب می‌رود، وزرا را فرا می‌خواند که به ایشان گزارش بدهند و زمینه را برای انتقال قدرت در فضایی آرام و منطقی فراهم سازند.
این سنت اگرچه در ادوار گذشته نیز کم و بیش جریان داشته، به گونه‌ای که بارز‌ترین نمونه آن تبریک علی اکبر ناطق نوری به محمد خاتمی در انتخابات سال ۷۶ بود، اما مقاطعی (فتنه ۸۸) نیز بوده که رقبای انتخاباتی نه تنها به رأی ملت تمکین نکردند، که با دعوت از مردم به اردوکشی‌های خیابانی کشور را برای ماه‌ها درگیر مشکلات عدیده سیاسی، امنیتی و حتی اقتصادی کردند که آثار و تبعات آن همچنان بر جامعه سایه افکنده است.
از این منظر انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ را می‌توان نقطه عزیمت جریان‌های سیاسی به عقلانیت و پذیرش قواعد مردم سالاری دینی توصیف کرد که در مقاطعی پیش از آن دچار چالش شده بود؛ مسئله‌ای که مورد اشاره رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس و مسئولان قضایی هم بود و معظم له از رفتار متین مسئولان تراز اول و سایر نامزد‌ها به عنوان یک «نعمت» واجد «شکر» الهی توصیف کردند.
«نکته‌ای که جای این دارد انسان خدا را شکر کند، این است که بحمداللّه بعد از انتخابات و پیروزی نامزد مورد قبول مردم با رأی خوب و درصد بالا، برخورد مسئولان کشور، برخورد خوبی بود؛ این نشانه طمأنینه و آرامش روحی لازم در کشور است. اینکه مسئولان درجه اوّل و تراز اوّل کشور بیایند با رئیس‌جمهور منتخب ملاقات کنند و دیدار کنند و حرف بزنند و اظهارنظر کنند، تبادل نظر کنند، کار خیلی خوبی است؛ اینکه نامزد‌هایی که رأی نیاوردند به نامزدی که رأی آورده تبریک بگویند و اظهار علاقه و ارادت بکنند، کار خیلی خوبی است؛ این هم جزو نِعَم الهی است. امیدواریم ان‌شاءالله خدای متعال روز‌به‌روز این جهت‌گیری‌ها را برای کشور ما افزایش بدهد. این را مقایسه کنید با رفتار امریکایی‌ها که بعد از آنکه یکی از آن‌ها پیروز شد، آن دیگری با او چه جوری رفتار می‌کرد؛ حرف‌ها و اظهاراتش را که یادتان هست که چند ماه قبل از این چه وضعی داشتند.»
 طلیعه یک همکاری و همدلی در حکمرانی
روزگذشته دعوت رئیس‌جمهور منتخب از رقبای دیروز و رفقای امروز، صفحه دیگری از این همکاری و همدلی گشود و نشان داد این همکاری و همدلی دو سویه است. اکنون یک واقعیت تلخ وجود دارد که سرمایه اجتماعی مردم متأثر از برخی ناکارآمدی‌ها، مشکلات و سوء‌مدیریت‌ها خدشه‌دار شده است. رئیسی در نخستین نشست خبری خود برای ترمیم شکاف اجتماعی و احیای سرمایه اجتماعی گفته بود: من به عنوان رئیس‌جمهور خود را خادم جمهور می‌دانم، چه کسانی‌که به من رأی دادند و چه کسانی‌که به نامزد‌های دیگر رأی داده و چه کسانی‌که به هر دلیل، برای شرایط کرونایی و یا به دلایل دیگر پای صندوق حاضر نشدند. خودم را خادم همه ملت ایران می‌دانم و خود را موظف می‌دانم که نسبت به حقوق مردم پاسداری و صیانت کنم لذا نسبت به کاهش هزینه‌های اجتماعی و افزایش سرمایه‌های اجتماعی اقدام خواهم کرد. هر امری که بتواند بر سرمایه اجتماعی بیفزاید و از هزینه‌های اجتماعی بکاهد، در دستورکار دولت مردمی خواهد بود.» نشست دیروز رئیس‌جمهور منتخب با شش کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری می‌تواند طلیعه و فتح بابی برای این تلاش مبارک باشد.
سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، محسن مهر علیزاده، علیرضا زاکانی، عبدالناصر همتی، سعید جلیلی و محسن رضایی کاندیدا‌هایی بودند که در رقابت‌های انتخاباتی سیزدهمین دوره ریاست جمهوری حضور داشتند و روز گذشته برای تبریک به رئیس‌جمهور منتخب و اعلام همکاری با دولت آینده با رئیسی ملاقات کردند.
 اکنون دوره همدلی برای رفع مشکلات مردم است
آیت‌الله رئیسی در این دیدار با بیان اینکه دوران رقابت انتخاباتی پایان یافته و دوره رفاقت و همدلی برای مشکلات مردم آغاز شده، گفت: احساس مردم باید این باشد که همه نگاه‌های سیاسی منتهی به رفع مشکلات از زندگی آن‌ها می‌شود. در این دیدار که به دعوت آیت‌الله رئیسی برگزار شد، کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری درباره وضعیت کشور و راه‌های حل مشکلات موجود با رئیس‌جمهور منتخب هم‌اندیشی و تبادل نظر کردند.
رئیس‌جمهور منتخب در پایان این نشست، دیدار دو ساعته خود با کاندیدا‌های انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری را جلسه‌ای بسیار خوب توصیف کرد و گفت: دوستان در این جلسه دیدگاه‌ها و نظرات خود را مطرح و اولویت‌هایی که فکر می‌کنند دولت آینده باید در این یک ماه پیگیری نماید، بیان کردند.
وی افزود: در این جلسه راهکار‌های مختلفی که برای حل مسائل کشور وجود دارد و بخشی از آن‌ها در مناظرات انتخاباتی نیز مطرح شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. مسلماً همه دوستان دغدغه کشور، انقلاب، رفع مشکلات و گره‌گشایی از زندگی مردم را دارند که این خیلی مهم است.
 استقبال از تداوم هم اندیشی‌ها
رئیس‌جمهور منتخب با ابراز امیدواری نسبت به تداوم این نوع جلسات تأکید کرد: دوره رقابت‌های انتخاباتی پایان پذیرفته و اکنون دوره رفاقت، همدلی، همراهی و همکاری برای رفع مشکلات مردم است که یک دغدغه همگانی است. ان‌شاءالله همدلی و هم‌اندیشی‌ها منحصر به این جلسه نبوده و این روش ادامه می‌یابد و مردم هم باید احساسشان این باشد که همه نگاه‌های سیاسی و دیدگاه‌ها منتهی به رفع مشکلات و گره‌ها از زندگی آن‌ها خواهد بود. در پایان این نشست کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، با رئیس‌جمهور منتخب عکس یادگاری گرفتند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار