کد خبر: 1054555
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۹
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: در بحث آلودگی هوای اراک تاکنون هیچ دستگاه متولی، منشاء آلودگی شهر اراک را به صورت دقیق مشخص نکرده است، البته در اوایل سال 99 با اعمال محدودیت های ترددی، تعداد روزهای آلاینده این شهر کاهش یافت اما نمی توان علت را فقط به خودروها نسبت داد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: در بحث آلودگی هوای اراک تاکنون هیچ دستگاه متولی، منشاء آلودگی شهر اراک را به صورت دقیق مشخص نکرده است، البته در اوایل سال 99 با اعمال محدودیت های ترددی، تعداد روزهای آلاینده این شهر کاهش یافت اما نمی توان علت را فقط به خودروها نسبت داد.

محسن خیرمند معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی در جمع اصحاب رسانه استان مرکزی اظهار کرد:مسئله تردد کامیون ها در کمربندی اراک بسیار مهم است و سوخت ناقص این وسایل نقلیه سنگین بیشترین الودگی را به همراه دارد بر همین اساس احداث و بهره برداری از کنار گذر شمالی اراک بسیار اهمیت دارد البته بهره برداری از پل خروجی در حال انجام است اما پل ورودی این کنارگذر همچنان باقی مانده است که مسلما عبور کامیون ها از این کنار گذر می تواند در مسئله الودگی هوای اراک و کاهش حوادث و تصادفات جاده ای اثرگذار باشد هرچند که باید برای تعیین سهم آلاینده ها تحقیقات جامع انجام داد، از طرفی مانیتورینگ شهر اراک باید تحت مدیریت قرار گیرد.

 

وی با اشاره به کاهش میزان تصادفات جاده ای در سال گذشته که بخش عمده ای به دلیل کاهش ترددها بوده است، گفت: در سال گذشته میزان تصادفات برون شهری ۱۷ درصد، تصادفات منجر به فوت ۱۵ درصد و تصادفات جرحی نیز ۲۴ درصد کاهش داشته و امسال نیز برنامه ریزی ها بر کاهش تصادفات منجر به فوت متمرکز شده است، البته تعداد تصادفات محورهای روستایی در سال جاری رشد داشته است.

خیرمند به تلاش در راستای رفع نقاط و میادین حادثه ساز در اراک اشاره کرد و افزود: در این راستا میدان ورودی شهر اراک(سه راهی خمین) که به محل اقامت موقت برخی از مسافران تبدیل شده بود در حال بازسازی است، همچنین عملیات اجرایی رفع خطر میدان امام حسین(ع) نیز آغاز شده است، همچنین نقاط حادثه خیز کمربندی شمالی به سمت پل سردشت نیز شناسایی شده است و ایجاد دوربرگردان پل اصناف نیز در دستور کار قرار دارد که امیدواریم شهرداری طرح مناسبی را تعریف کند.

وی اضافه کرد: یکی از برنامه ها آسفالت محور منتهی به میدان تره بار است که کار عملیاتی آن توسط شهرداری آغاز شده است، همچنین امیدواریم که واگذاری مدیریت میدان به شهرداری ظرف روزهای آینده انجام گیرد که مسلما با این واگذاری شاهد محاسنی چون افزایش امکانات در داخل میدان، ساماندهی وانت بارهای میوه و تره بار در سطح شهر و خرده فروشی برای شهرک های اطراف میدان خواهیم بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی با اشاره به وضعیت پساب فاضلاب کشتارگاه اراک، بیان کرد: متاسفانه پساب این مجموعه رهاسازی می شد که از سال 1397 به موضوع ورود کردیم و خوشبختانه در سال گذشته با تخصیص اعتبار مناسب این روند اصلاح شد و با ارزیابی خروجی پساب در اوایل سال 1400، محیط زیست وضعیت خروجی را مناسب اعلام کرد، البته درخصوص عملکرد کشتارگاه نیز مباحثی مطرح است که امیدواریم تا پایان تیرماه وضعیت آن ساماندهی شود.

وی اتوبان شدن محور بروجرد-ازنا که هنوز کار در استان مرکزی به اتمام نرسیده است و پیگیری وضعیت پرتصادف بودن محور ساوه-تهران را از دیگر موارد مورد پیگیری توسط این معاونت عنوان کرد.

خیرمند به وضعیت آب آشامیدنی برخی روستاهای استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه نیترات آب تعدادی از روستاها بالاتر از استاندارد بوده است که با همگرایی درصدد رفع این مشکل برآمدیم و تصمیم بر تامین دستگاه آب شیرین کن گرفته شد که تاکنون دو روستای شهرستان خنداب به این دستگاه مجهز شده اند و برای باقی روستاها باید اعتبار مورد نیاز تامین شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه مردم تمایل به استفاده از نان سفید دارند که همین امر باعث شده است که سبوس نان ها کم باشد یا سبوس گیری بیش از حد نرمال انجام گیرد که مشکلات منجر به دیابت و مشکلات بهداشتی به همراه دارد بر همین اساس پیگیریم کارخانجات خارج از استان که بیش از حد سبوس گیری دارند مورد پیگیری قرار گیرند.

خیرمند به شناسایی ضایعاتی ها در استان اشاره کرد و گفت: به منظور کنترل شرایط، کارگروه ویژه پیشگیری از سرقت در حوزه انرژی در سال گذشته فعال شد که در حال حاضر شرکت آب، برق، گاز و مخابرات عضو این کارگروه هستند و این امر به رفع نقاط ضعف و کاهش سرقت تجهیزات این شرکت ها کمک کرده است، البته در صدد تهیه نقشه جامع سرقت و افزایش پلیس محله در استان هستیم.

وی به شناسایی سرقت های شاخص در شهرهای استان اشاره کرد و گفت: در اراک بیشترین سرقت مربوط به سرقت خودرو و وسایل داخل آن است به طوری که 90 درصد سرقت های داخل خودرو در این کلانشهر مربوط به خودروی پراید، وانت و پیکان است هرچند که در مسئله سرقت موضوعات معیشتی علل بسیار مهمی هستند و با افزایش قیمت مواد مخدر شاهد افزایش سرقت توسط معتادین نیز هستیم.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی با بیان اینکه از سال 1398 موضوعاتی چون خشونت، فضای مجازی، مواد مخدر و مشروبات الکلی، قاچاق کالا، سرقت، حاشیه نشینی، حوادث جاده ای، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در اولویت برنامه ها قرار گرفته است

خیرمند در ادامه به فعالیت مرکز ماده 16 اراک اشاره کرد و گفت: این مرکز از نظر محل دارای مشکلاتی است و امکان مهارت آموزی معتادین بهبود یافته یا در پروسه بهبودی را ندارد و در واقع بین بهبودی و مهارت آموزی شاهد گسست هستیم و تاکنون توانسته ایم کمتر از 5 درصد معتادین را سلامت به جامعه برگردانیم از طرفی باید مرکز ماده 42 نیز در استان ایجاد شود.

وی به برگزاری سلسه جلساتی در نقاط حاشیه شهر برای احصای مشکلات با هدف افزایش مسئولیت پذیری و مشارکت گیری و اعتماد سازی در این منطقه اشاره کرد و افزود: تمام نوجوانانی که در کانون اصلاح و تربیت هستند مشمول طرح و برنامه بازتوانی اجتماعی قرار می گیرند و حمایت قضایی و گسترش آن و ارتباط گیری با سمن ها و شبه سمن ها نیز در این راستا مدنظر خواهد بود.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی در خصوص پدیده زباله گردی در استان تصریح کرد: به دنبال حذف کامل این پدیده نیستیم چراکه تفکیک زباله از مبدا در استان انجام نمی گیرد، با توجه به تجربه مدیرکل کمیته امداد استان مرکزی در دیگر استانها، پنجشنبه مذاکره ای انجام شد تا با کمک امداد، وامی برای افرادی که دارای مشکلات شغلی هستند پرداخت شود تا دست از زباله گردی بردارند، از طرفی در شهر اصفهان مخازن تخلیه زباله از سطح شهر برداشته شده است و خانواده ها در ساعت مشخص زباله را بیرون می گذارند که این امر زباله گردی را کاهش می دهد، اما در استان مرکزی، مسئله بیرون گذاشتن زباله در ساعت مشخص حذف شد و اعلام شد که مردم زباله را در مخازن قرار دهند و همین امر زباله گردی را افزایش داده است که باید برای آن طرح های پیشنهادی اجرایی شود.

وی با اشاره به حل مشکل سایت پسماند شهر اراک که دارای مشکلات حقوقی بود، گفت: بعد از شناسایی زباله گردها که دارای مشکلات اقتصادی هستند مقرر بود اقداماتی برای آنها به انجام برسد که انجام نشد، حتی مدیرکل امداد استان اعلام کرد که پیشنهادات در شورای شهر به نتیجه نرسید و امیدواریم در هفته آینده طی نشستی با شورای شهر و شهردار و کمیته امداد به نتایجی مثبت در خصوص پدیده زباله گردی در اراک برسیم.

خیرمند در ادامه درخصوص مسئله کودک همسری، با تاکید بر اینکه این موضوع امری حساس و دقیق است، گفت: مسئله کودک همسری، چند وجهی و دارای ابعاد دینی، فرهنگی و اجتماعی است، برخی معتقدند که اگر شخصی از نظر سنی و شناختی شرایط لازم را داشته باشد می تواند ازدواج کند، اما برخی روی مسئله سن و شناخت، مسائلی را مطرح می کنند به همین دلیل دیدگاه ها متفاوت است، مجلس قرار بود در این راستا کاری انجام دهد که به سرانجام نرسید، هنوز بر مسئله سن بلوغ دختران و پسران مشکلاتی وجود دارد و سیاست واحدی برای تقبیح یا عدم تقبیح و نحوه نگرش یکسان وجود ندارد و دخالت ها و افراط و تفریط می تواند نتایج متفاوت داشته باشد و در این مسئله موضع گیرها بیشتر از سیاست گذاری هاست.

وی در ادامه به تاثیر منظر و سیمای شهر بر رفتار و استرس و اضطراب شهروندان اشاره کرد و گفت: در بحث نمای ساختمان ها، مسئله ایمنی و نماسازی شهری مطرح است و در این راستا ضوابط دقیقی وجود ندارد. نمای رومی، هم خطرات بسیار دارد و هم با معماری ایرانی و اسلامی همخوان نیست، بر همین اساس طرحی توسط شهرداری اراک نوشته شده است که قرار است هفته آتی در کارگروه شهرسازی استان به عنوان ضوابط مصوب شود، اما مسئله اینجاست که کار عمده ای در اراک طی سال های اخیر اتفاق نیفتاده است.

خیرمند تصریح کرد: عدم مدیریت واحد شهری در اراک در سال های اخیر باعث شد که زمان کافی برای توجیه شهردار و معاون در اختیار نباشد و در حال حاضر نیز بیاتیان سرپرست شهرداری اراک است به همین دلیل باید منتظر شورای ششم باشیم، البته رایزنی لازم را با منتخبین شورای ششم در این موضوع خواهیم داشت.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری اراک گفت: اراک با مشکلاتی در مسئله ایستگاه های اتوبوس و تاکسی مرکز شهر، بافت شهری و تاریخی و فرهنگی و موضوعاتی از این دست مواجه است که هفته آتی در جلسه با منتخبین شورای ششم مطرح می شود.

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها