کد خبر: 1054587
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
به رغم سابقه ۱۰۰ ساله ایران در تولید واکسن و اینکه کشورمان یکی از نخستین واکسن‌سازان منطقه بوده‌است، اما با رونمایی از واکسن‌های ایرانی کرونا و پیوستن ایران به باشگاه واکسن‌سازان دنیا و ایستادن در جایگاه ششمین سازنده واکسن کرونا، برخی افراد و چهره‌ها با زیر سؤال بردن این پیشرفت و دستاورد‌های علمی داخلی، توانمندی جوانان و دانشمندان کشور را زیر سؤال می‌برند.
زهرا چیذری

به رغم سابقه ۱۰۰ ساله ایران در تولید واکسن و اینکه کشورمان یکی از نخستین واکسن‌سازان منطقه بوده‌است، اما با رونمایی از واکسن‌های ایرانی کرونا و پیوستن ایران به باشگاه واکسن‌سازان دنیا و ایستادن در جایگاه ششمین سازنده واکسن کرونا، برخی افراد و چهره‌ها با زیر سؤال بردن این پیشرفت و دستاورد‌های علمی داخلی، توانمندی جوانان و دانشمندان کشور را زیر سؤال می‌برند. این اظهار‌نظر‌های غیر‌کارشناسی با انتقاد وزیر بهداشت مواجه شد و وی در واکنش به اظهارات یکی از چهره‌ها و اساتید دانشگاه در زیر سؤال بردن واکسن‌های ایرانی گفت: «هیچ فرد ایرانی نیست که در حیات باشد و دوره‌ای از زندگی کودکی‌اش را در ایران سپری کرده‌باشد و در خارج از کشور هم اگر زندگی می‌کند، اما آنتی‌بادی واکسن‌های پاستور و رازی در بدنش نچرخد.»

با پیدا شدن سر و کله ویروس کرونا در دنیا بیش از ۲۰۰ کشور دنیا از همان ابتدا به دنبال ساختن واکسن یا دارویی برای مقابله یا درمان کرونا رفتند. از این تعداد کشور، اما تنها شش کشور توانسته‌اند به فناوری تولید واکسن مقابله با ویروس کرونا دست یابند. امریکا، انگلیس، روسیه، چین، هند و حالا ایران تنها کشور‌هایی هستند که به این تکنولوژی رسیده‌اند. بگذریم از اینکه در حال حاضر سویه‌های جدید ویروس کرونا نگرانی از کم اثر شدن این واکسن‌ها را ایجاد کرده‌است، اما در عین حال در اختیار داشتن زیرساخت‌های واکسن می‌تواند دستیابی به واکسن‌های قوی‌تر برای مقابله با این ویروس‌ها را راحت‌تر در اختیار قرار دهد.
آغاز واکسیناسیون عمومی با واکسن‌های برکت
در حال حاضر کشورمان توانسته است شش واکسن برای مقابله با کرونا تولید کند که از این تعداد دو واکسن کووایران برکت و پاستوکووک مجوز مصرف اضطراری دریافت کرده‌اند و قرار است با تولید انبوه این واکسن‌ها و ورود آن‌ها به سبد واکسیناسیون کشور روند واکسیناسیون هم سرعت بیشتری بگیرد. به خصوص اینکه در حال حاضر با فراگیری ویروس کرونای دلتا در کشور با رشد تصاعدی ابتلا و بستری و افزایش محسوس در آمار مرگ و میر بیماران کرونایی مواجهیم. مطابق آمار ۲۴ ساعته کرونا در روز دوشنبه ۱۴ تیرماه، ۱۶هزار و ۲۵ بیمار جدید شناسایی و هزار و ۷۸۰ نفر از آن‌ها بستری شدند. حالا واکسن کووایران برکت هم وارد چرخه واکسیناسیون شده و از روز گذشته با ورود محموله‌های جدید واکسن علاوه بر آغاز تزریق دوز دوم، افراد دارای بیماری‌های خاص و گروه سنی ۶۵ تا ۷۰ سال نیز در استان بوشهر در حال دریافت واکسن هستند. در چنین شرایطی اظهارات غیر کارشناسانه و موضع‌گیری‌های غرض‌ورزانه نه فقط هیچ کمکی به بهبود وضعیت نمی‌کند، بلکه دلسردی کادر درمان و دانشمندانی را که ماه‌هاست برای رسیدن به فرمول واکسن و مهار کرونا در تلاشند، به بار می‌آورد.
اظهار نظری غیر‌کارشناسانه
پس از تولید و رونمایی واکسن‌های کرونا اظهار‌نظر‌های متعددی از سوی افراد مختلف در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. برخی از این موفقیت به خو بالیدند و برخی در آن تشکیک کردند. اما توییت اخیر سعید زیبا کلام با انتقاد وزیر بهداشت همراه شد. وی در صفحه توئیتر خود نوشت: «به نظر شما کشوری که نتوانسته در زمینه تولید یک دوچرخه ساده بچگانه صادراتی داشته باشد و بعد از ۶۰ سال عصاره صنعت خودروسازی‌اش، پراید و پیکان است، چگونه ممکن است در زمینه تولید واکسن کرونا، تبدیل به یک تولید‌کننده بین‌المللی شود؟»
هیچ فرد ایرانی نیست که آنتی‌بادی‌های پاستور و رازی در بدنش نباشد
سعید نمکی، وزیر بهداشت در سی و پنجمین آیین پویش ره سلامت و افتتاح بزرگ‌ترین مجتمع خوابگاهی دانشجویی کشور و پروژه‌های بهداشتی، درمانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، طی سخنانی به اظهارات صادق زیبا کلام واکنش نشان داد.
وی اظهار داشت: «در طول ایام کرونا برای خیلی‌ها آرزو بود که رمدسیویر، فاویپیراویر و دارو‌هایی که در امریکا و اروپا در دسترس است، در دسترس مردم این سرزمین قرار بگیرد. در عرض کمتر از دو ماه دانشمندان داخلی این سرزمین آن‌ها را ساختند. یک روز برای ونتیلاتور و حتی ماسک که امریکایی‌ها اخیراً گفتند اجازه می‌دهیم ماسک را به ایران ببرند، اما اعلام کردیم ما مدت‌هاست که ماسک صادر می‌کنیم، از خواب خوش بیدار شوید.»
وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه زحمت یک ساله مدافعان سلامت و سازندگان دارو و واکسن را نفی می‌کنند تا یک فرد یا جریانی را بزنند، تصریح کرد: «ننگ بر این سیاست‌زدگی».
نمکی افزود: «در این ایام همکاران بخش صنعت و شرکت‌های دانش‌بنیان ونتیلاتور و تجهیزات ساختند، دارو‌های مورد نیاز ساختند که داریم آن‌ها را صادر هم می‌کنیم. چه غم‌انگیز فردی که خودش را اهل قلم و پیشوای سیاست می‌داند، می‌نویسد در کشوری که دوچرخه نمی‌سازیم، می‌خواهیم واکسن بسازیم. ایشان نمی‌داند همین الان در بدنش آنتی‌بادی واکسن‌های رازی و پاستور دارد می‌چرخد. فرد ایرانی نداریم که در حیات باشد و دوره‌ای از زندگی کودکی‌اش را در ایران سپری کرده باشد و در خارج از کشور هم اگر زندگی می‌کند، اما آنتی‌بادی واکسن‌های پاستور و رازی در بدنش نچرخد.»

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۵
0
0
امثال آقای زیبا کلام جز افراد غرب زده ، استحاله و خود فروخته گانی است که به هیچ پیشرفت ایرانی اعقاد ندارد او فراموش کرده است که بزرگترین کار خانه دوچرخه سازی ایران در قوچان افتتاح شده بود اما با واگذاری به بخش خصوصی با مدیریت ناکارآمد و خیانت گونه به تعطیلی کشیده شد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۵
0
0
آغاز واکسیناسیون عمومی در فروردین، نه اردیبهشت، خرداد، تیر، مرداد، ببخشید شهریور، نه مهرماه، ... !!؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار