کد خبر: 1054588
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
اظهارات مسئولان دولتی بیانگر آن است که اگر مصرف برق اصلاح نشود، خاموشی‌های مکرر و فراگیر ادامه خواهد داشت، در این میان قطعی بدون اطلاع قبلی مورد انتقاد بخش خانگی، تجاری و کسب و کار‌های صنعتی می‌باشد، با این حال، هنوز سهم هر یک از عوامل دخیل در آشفته بازار برق مشخص نشده‌است تا ببینیم برای حل معضل قطعی برق باید چه کرد.
هادی غلامحسینی

سرویس اقتصادی جوان آنلاین: اظهارات مسئولان دولتی بیانگر آن است که اگر مصرف برق اصلاح نشود، خاموشی‌های مکرر و فراگیر ادامه خواهد داشت، در این میان قطعی بدون اطلاع قبلی مورد انتقاد بخش خانگی، تجاری و کسب و کار‌های صنعتی می‌باشد، با این حال، هنوز سهم هر یک از عوامل دخیل در آشفته بازار برق مشخص نشده‌است تا ببینیم برای حل معضل قطعی برق باید چه کرد.

قطعی برق در کشور به یک روند تبدیل شده‌است در فضای مجازی و حقیقی انتقاد‌های زیادی نسبت به وضعیت کنونی ارائه خدمات از سوی وزارت نیرو در حوزه برق مطرح شده‌است، اما آنچه در واقعیت مشاهده می‌کنیم هنوز سهم هر یک از دلایل مطرح‌شده در قطعی برق مشخص نشده‌است، پس بنابراین چشم‌انداز ارائه خدمات در حوزه برق آنقدر مبهم می‌باشد که برخی از مشاغل برای اینکه خسارت در اثر قطعی برق را به حداقل برسانند به خرید موتور برق و ژنراتور روی آورده‌اند. در حوزه مصارف خانگی نیز خرید محافظ نوسان و قطعی برق افزایش یافته‌است، زیرا افزایش قیمت لوازم خانگی تا حدی رشد کرده که بسیاری از خانوار‌ها توانایی تعمیر و تعویض لوازم خانگی خود را ندارند، از این‌رو فروشندگان لوازم الکترونیکی چشم بسته می‌دانند که مشتریانشان به دنبال خرید چه کالایی برای محافظت لوازم خانگی برقی خود در برابر نوسان و قطعی برق هستند.
فعالان صنعتی نیز با قطعی برق به مشکل خورده‌اند و نمی‌دانند با این وضعیت چطور باید به فعالیت ادامه دهند، زیرا برنامه‌ریزی آن‌ها برای تولید محصول با قطعی برق به طور کل به هم می‌خورد، از این‌رو بعید نیست کم‌کم شاهد افزایش ژنراتور‌ها باشیم و تقاضا برای سوخت در بازار داخلی افزایش یابد.
با قطعی برق زندگی دشوارتر شده‌است و این سؤال مطرح است که دولتی که خود را حامی توسعه دولت الکترونیک و فعالیت‌های اقتصادی دانش‌بنیان و مرتبط با فضای مجازی معرفی می‌کند، چطور خود را برای وضعیت کنونی مصارف برقی آماده نکرد.
هر چند عوامل مختلفی از جمله فعالیت ماینر‌ها برای تولید و استخراج رمز ارز، خشکسالی، از مدار خارج شدن چند نیروگاه، فرسوده شدن تأسیسات سیستم تولید و توزیع برق، بدهی دولت به نیروگاه‌های خصوصی برق، ضعف سرمایه‌گذاری در حوزه کاهش هدرروی برق، صادرات برق به کشور‌های همسایه برای قطعی برق عنوان می‌شود، اما تا کنون یک گزارش دقیق و قابل استناد برای دلیل قطعی برق عنوان نشده‌است، از این‌رو به نظر می‌رسد قطعی برق حالا حالا‌ها ادامه دارد.
با توجه به چشم‌انداز مبهم حوزه برق به نظر می‌رسد وزارت نیرو هنوز به مرحله‌ای نرسیده‌است که بتواند بر اساس اطلاع قبلی و انتشار یک جدول اقدام با قطعی برق کند، زیرا هم با قطع ناگهانی برق روبه‌رو هستیم و هم اینکه زمان قطعی برق در برخی از مناطق زیاد است به شکلی که به مصرف‌کنندگان خانگی، تجاری و صنعتی خسارت وارد می‌کند.
از این‌رو عموم مردم از دولت انتظار دارند که بر اساس اعلام قبلی اقدام به قطعی برق کند و زمان این قطعی نیز به شکلی باشد که به انواع مصرف‌کنندگان برق خسارت وارد نشود.
البته زمزمه‌های افزایش تعرفه‌های برق نیز مکرراً به گوش می‌رسد و به نظر می‌رسد تنور برای افزایش نرخ برق داغ داغ شده‌است.
وضعیت قرمز مصرف برق در ۴۰ درصد کشور
نقشه مصرف برق کشور نشان می‌دهد که هم اکنون وضعیت مصرف برق بیش از ۴۰ درصد استان‌های کشور قرمز است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، به دلیل افزایش شدید دما در کشور، هم اکنون مصرف برق کشور ۴۶ هزار و ۲۶۶ مگاوات است.
شرایط رنگین نقشه کشور نشان می‌دهد وضعیت مصرف برق استان‌های شرقی کشور بیش از حد مجاز بوده و هم اکنون قرمز است.
قرمز شدن نقشه کشور به معنای افزایش احتمال خاموشی‌ها در آن استان‌هاست.
۱۰ درصد کاهش مصرف، خاموشی‌ها را کاهش می‌دهد
کاهش ١٠ درصدی مصرف برق در استان‌های قرمز می‌تواند شرایط آن‌ها را به حالت بهتری تغییر دهد.
جدول خاموشی احتمالی پایتخت منتشر شد
پس از بحرانی‌تر شدن شرایط صنعت برق و فاصله ۱۱ هزار مگاواتی میزان مصرف و تولید برق در کشور، شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در قالب اطلاعیه‌ای جدول خاموشی‌های احتمالی از تاریخ ۱۴ تیرماه لغایت ۱۸ تیرماه سال جاری را منتشر کرد. بر اساس این اطلاعیه، خاموشی برق برای مناطق استان تهران از ساعت ۸ لغایت ۲۴ هر روز متناسب با منطقه عنوان شده ادامه پیدا می‌کند.
بازه زمانی قطعی برق مندرج در اطلاعیه شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ دو ساعتی عنوان شده و در شرایطی که مصرف برق افزایش یابد، شاهد خاموشی گسترده در پایتخت هستیم.
مدیر عامل توانیر صبح دیروز در یک نشست خبری از شرایط بسیار بحرانی صنعت برق تا دو هفته آینده خبر داد و عنوان کرد: «گرمای بی‌سابقه در ایران و اغلب کشور‌های جهان عامل اصلی رشد مصرف برق بود.»
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه چند روز بسیار گرم را پیش رو داریم، گفت: روز دوشنبه نیاز مصرف به ۶۵ هزار و ۹۰۰ مگاوات رسید که تاکنون در صنعت برق سابقه نداشته است، اما با توجه به گرمای پیش‌رو، احتمال اینکه این رقم از ۶۶ هزار مگاوات فراتر رود، وجود دارد.
به گزارش پاون، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به اینکه نیروگاه‌های کشور توان تولید بیش از ۵۵ هزار مگاوات را ندارند، خاطر نشان کرد: هم اکنون شاهد فاصله ۱۱ هزار مگاواتی تولید و مصرف برق هستیم که این میزان فاصله تولید و مصرف را باید با فعالیت‌ها و برنامه‌های جابه‌جایی بار صنایع و مشترکان عمده پر کنیم یا اگر امکان پذیر نباشد، ناچار به اعمال خاموشی خواهیم شد.
وی با عذرخواهی از مشترکان به دلیل بروز اینگونه خاموشی‌های خارج از برنامه تصریح کرد: در صورتی که رله‌های فرکانسی به درستی عمل نکنند، شاهد خاموشی گسترده‌ای در کشور خواهیم بود و به همین دلیل به این رله‌ها جهت حفظ پایداری شبکه برق کل کشور نیازمندیم.
سخنگوی صنعت برق در عین حال با اشاره به اینکه در روز‌های گذشته نیز تعدادی از واحد‌های نیروگاهی در مجموع به ظرفیت ۲ هزار مگاوات از مدار تولید خارج شد، یادآور شد: هم‌اکنون تمام تأسیسات ما تحت فشار شدیدی قرار دارند، بنابراین در این شرایط حفظ پایداری شبکه سراسری نیازمند همکاری و کاهش مصرف همه مشترکان است.
رجبی مشهدی با بیان اینکه سال گذشته پیک مصرف برق ۵۸ هزار و ۲۵۳ مگاوات بود، افزود: کمبود بیش از ۱۰ هزار مگاواتی برق با صرفه‌جویی و مدیریت بار قابل‌جبران است، اما ساخت نیروگاه امری زمان‌بر است که حتی با فرض داشتن زمان مناسب، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه برای ساخت این میزان نیروگاه نیاز خواهیم داشت.
وی رشد متعارف مصرف برق را ۴ تا ۵ درصد عنوان کرد و گفت: این درحالی است که امسال شاهد حداقل ۱۴ درصد افزایش مصرف هستیم که پاسخگویی آن به راحتی مقدور نیست.
رجبی مشهدی از مهم‌ترین دلایل این میزان افزایش مصرف را ناهنجاری دمایی توصیف و خاطر نشان کرد: در این شرایط شاهد افزایش یکباره و شدید دما در همه نقاط کشور هستیم که باعث افزایش استفاده از وسایل سرمایشی در کنار استفاده از سایر وسایل برقی می‌شود.
وی افزایش مصرف برق بخش صنعتی و کشاورزی و اضافه شدن یک میلیون مشترک جدید به شبکه برق را از دیگر دلایل بالا رفتن مصرف برق عنوان کرد و افزود: این در حالی است که امسال شاهد پدیده‌ای به نام استخراج رمز ارز هم هستیم که به دو بخش غیرمجاز و مجاز تقسیم‌بندی می‌شوند.
رجبی مشهدی ادامه داد: مراکز مجاز که بر اساس دستور رئیس‌جمهور تا پایان شهریور تعطیل هستند، ولی مراکز غیرمجاز اگر چه تاکنون بیش از ۳ هزارو ۵۰۰ هزار مرکز کشف شده‌اند، اما همچنان نیازمند افزایش مبارزه و جمع‌آوری و شناسایی این مراکز غیرمجاز هستیم. وی با اشاره به ضرورت همکاری و مدیریت بار توسط صنایع نیز اظهار داشت: متأسفانه در تعدادی از استان‌ها شاهد عدم همکاری صنایع هستیم و همین موضوع مشکل را مضاعف کرده‌است، در حالی که بر اساس مصوبات دولت، صنایع موظف به کاهش ۵۰‌درصدی مصارف از ساعت ۱۳ تا ۲۱ هستند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار