کد خبر: 1054682
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
واگذاری ۱/۵ میلیون دستگاه تبلت و تجهیزات آموزشی به دانش‌آموزان، کمک ۹۰ میلیارد تومانی به قشر‌های آسیب‌پذیر و بازسازی ۱۴ هزار واحد مسکونی از اقدامات بسیج به نیازمندان در قالب طرح‌های محرومیت‌زدایی یک سال اخیر بوده‌است. در حال حاضر هم بسیج سازندگی برنامه ایجاد ۲۰۰ هزار شغل را برای جوانان در سال ۱۴۰۰ دارد.
علیرضا سزاوار

واگذاری ۱/۵ میلیون دستگاه تبلت و تجهیزات آموزشی به دانش‌آموزان، کمک ۹۰ میلیارد تومانی به قشر‌های آسیب‌پذیر و بازسازی ۱۴ هزار واحد مسکونی از اقدامات بسیج به نیازمندان در قالب طرح‌های محرومیت‌زدایی یک سال اخیر بوده‌است. در حال حاضر هم بسیج سازندگی برنامه ایجاد ۲۰۰ هزار شغل را برای جوانان در سال ۱۴۰۰ دارد.
نگاهی به اطلس جهادی کشور نشان می‌دهد هم اکنون ۴۲ هزار گروه مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۳۰ هزار گروه بیش از یک سال سابقه خدمت دارند. بیش از ۱۱ هزار گروه هم قرار است امسال راه‌اندازی شود.
محرومیت‌زدایی با توان نیرو‌های محلی تشکیل شورا‌های جهادی شهرستانی هم از اقدامات جدید بسیج سازندگی بوده‌است. با راه‌اندازی شورا‌های جهادی شهرستانی که متشکل از گروه‌های جهادی در همه اقشار بیست ودو‌گانه بسیج است، تاکنون در ۵۰۰ شهر کشور و هر شهر پنج نفر عضو شورا‌های جهادی وجود دارد. این شورا‌ها در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و رفع محرومیت در سراسر کشور مشغول به خدمت هستند.
سال گذشته هم مرکز رشد و توانمندسازی گروه‌های جهادی راه‌اندازی شد و هر ماه هزاران نفر از اعضای گروه‌های جهادی در این مرکز آموزش می‌بینند. اکنون ۱۷ درصد از گروه‌های جهادی قابلیت هجرت و فعالیت در اقصی نقاط کشور را دارند. ۶۲ درصد از گروه‌های جهادی هم داخل شهرستان خودشان و ۲۱ درصد هم داخل استان خودشان قادر به فعالیت هستند.
فروردین امسال با توجه به شعار سال انتخاب شده توسط رهبر معظم انقلاب، قرارگاه تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها در بسیج تشکیل شد. سال گذشته هم سازمان بسیج سازندگی کشور با تأکید بر لزوم توجه به ایجاد اشتغال پایدار، ۱۱۲ هزار شغل در کشور ایجاد کرد.
تربیت ۷۰۰ هزار جهادگر متخصص
در همین راستا روز گذشته، رئیس سازمان بسیج سازندگی توجه به اشتغال جوانان را یکی از سیاست‌های این نهاد دانست و گفت: در این راستا امسال با تعامل با دیگر دستگاه‌ها ۲۰۰ هزار فرصت شغلی توسط بسیج سازندگی فراهم می‌شود. از اواخر سال گذشته ۱۲ طرح ملی در کشور توسط بسیج برنامه‌ریزی شد که با افتتاح و تکمیل این طرح‌ها ۲۰۰ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد می‌شود.
سردار محمد زهرایی در جمع خبرنگاران و در حاشیه بازدید از طرح‌های جدید محرومیت‌زدایی، تشکیل گروه‌های جهادی در بخش‌های مختلف را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: در جریان شیوع بیماری کرونا در بخش‌های مختلف گروه‌های جهادی به‌صورت خودجوش فعال و در راستای تدفین فوتی‌های کرونایی ۳ هزار گروه جهادی طلاب در کشور تشکیل شد. ضمن اینکه ۷۰۰ هزار نفر در رشته‌های مختلف تخصصی در قالب ۴۲ هزار گروه جهادی در جامعه فعالیت می‌کنند.
۴۹ هزار جهیزیه برای نوعروسان نیازمند
رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به تشکیل گروه‌های جهادی برای ایجاد فرصت‌های اشتغالزایی خاطر نشان کرد: سال گذشته یک‌هزار کارگروه اشتغالزایی در ۹ استان تشکیل شد و امسال در ۳۲ استان ۳ هزار و ۵۰۰ جهادگر برای اجرا طرح‌های کارآفرینی و اشتغالزایی تشکیل شده‌است. سال ۱۳۹۸ طرح‌های محرومیت‌زدایی در قالب ۸ هزارو ۲۰۰ طرح اجرا شد و سال گذشته هم با هدفمند شدن، این طرح‌ها از ۱۵ هزار طرح گذشت.
وی با اشاره به رزمایش مؤمنانه در جریان مقابله با کرونا و گروه‌های آسیب‌دیده و نیازمندان خاطر نشان کرد: از سال گذشته تاکنون پنج مرحله از این رزمایش اجرا شده و ۵/۱۴ میلیون بسته معیشتی به مردم نیازمند واگذار شده‌است. آزادی ۵ هزار و ۲۸۰ زندانی جرائم غیرعمد مالی هم از دیگر برنامه‌های بسیج سازندگی با مشارکت گروه‌های جهادی و خیران است. در طرح رزمایش مؤمنانه سال قبل هم ۴۹ هزار جهیزیه به نوعروسان نیازمند واگذار و یک‌میلیون و ۱۰۰ قلم لوازم خانگی در اختیار دیگر نیازمندان جامعه قرار گرفت.
زهرایی واگذاری ۵/۱ میلیون دستگاه تبلت و کیف و کفش به دانش‌آموزان را از دیگر طرح‌ها دانست و خاطر نشان کرد: ۹۰ میلیارد تومان در جریان رسیدگی به قشر‌های آسیب‌پذیر در عرصه شیوع کرونا کمک نقدی و ۱۴ هزار واحد مسکونی مرمت و بازسازی شد.
اجرای طرح محرومیت‌زدایی ۵ ساله
رئیس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به تصویب ۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های اجرا شده، خاطر نشان کرد: از این اعتبار مصوب، تخصیصی صورت نگرفت ولی با مشارکت دیگر ادارات و دستگاه‌ها اجرایی بیش از اعتبار مصوب طرح‌های محرومیت‌زدایی اجرا شد. ۳۱ استان کشور هم به‌عنوان قطب تولید محصولات منطقه‌ای درنظر گرفته‌ایم و مناطق تولید محصولات در استان‌ها به عنوان برند کشوری، آماده‌سازی و محصول آن‌ها معرفی و حمایت می‌شود.
گفتنی است سازمان بسیج سازندگی یک طرح محرومیت‌زدایی پنج ساله هم در راستای طرح جامع محرومیت‌زدایی از ۴۰ هزار روستای کشور دارد که از امسال اجرایی خواهد شد. اجرا طرح‌های آبرسانی در بخش شرب و کشاورزی، ساخت مسکن، توسعه زیرساخت‌های اشتغالزایی، ساخت خانه بهداشت، فضا‌های آموزشی و دیگر طرح‌های کوچک و عام‌المنفعه در روستا‌ها و حاشیه شهر‌ها هم از برنامه‌های جدید بسیج سازندگی است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار