کد خبر: 1055139
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۰

عضو سندیکای تولیدکنندگان برق گفت: در هر هفته ۱۲۵میلیون کیلووات‌ساعت خاموشی رقم می‌خورد و ۲۵۰میلیون دلار خسارت این خاموشی‌ها به اقتصاد کشور می‌شود، اگر این خاموشی برای دو ماه ادامه یابد، حدود ۲میلیارد دلار زیان اقتصادی به کشور وارد می‌کند.
به گزارش تسنیم، محمد ملاکی، عضو سندیکای تولیدکنندگان برق با بیان اینکه تولیدکنندگان خصوصی برق انتظار بروز این خاموشی‌ها از سال گذشته را داشتند، گفت: سال گذشته با بارش بسیار خوبی که در کشور رخ داد و استفاده حداکثری از نیروگاه‌های برقابی دچار خاموشی نشدیم. وی ادامه داد: خاموشی‌هایی که امسال اتفاق افتاد از حدود ۱۰ سال پیش قابل پیش‌بینی بود و اینکه دوستان بگویند «امسال با شرایط غافلگیرکننده و غیرقابل پیش‌بینی مواجه شدیم» درست نیست. عضو سندیکای تولیدکنندگان برق با ابراز اینکه «مسائلی، چون تولید رمزارز‌ها و گرمای هوا در مسئله خاموشی‌ها تأثیرگذار است، اما تأثیر آن‌ها قابل توجه نیست»، گفت: مهم‌ترین عامل بروز خاموشی‌ها این است که سرمایه‌گذاری‌هایی که باید در بخش تولید برق انجام می‌شد، انجام نگرفت.
فقط ۱۲‌هزار مگاوات افزایش ظرفیت داشته‌ایم
وی افزود: طی برنامه ششم توسعه باید ۲۵‌هزار مگاوات افزایش ظرفیت تولید برق در کشور محقق شود، اما در عمل حدود ۱۲‌هزار مگاوات افزایش ظرفیت تولید در طول این برنامه داشتیم و حتی نیمی از برنامه نیز محقق نشده است. ملاکی با اشاره به حضورش در مجموعه وزارت نیرو در سال ۱۳۷۸ گفت: در آن زمان مطالعاتی در خصوص آثار اقتصادی خاموشی برق انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم که به‌ازای هر کیلووات‌ساعت خاموشی، ۲ دلار به اقتصاد کشور زیان وارد می‌شود، با فرض ثابت ماندن این رقم، اگر مقدار خاموشی‌ها را ۵ هزار مگاوات و به‌طور متوسط پنج ساعت در روز و پنج روز در هفته در نظر بگیریم، در هر هفته ۱۲۵‌میلیون کیلووات‌ساعت خاموشی رقم می‌خورد و ۲۵۰‌میلیون دلار خسارت این خاموشی‌ها به اقتصاد کشور وارد می‌شود، اگر این خاموشی برای دو ماه ادامه یابد، حدود ۲‌میلیارد دلار زیان اقتصادی به کشور وارد می‌کند.
وی ادامه داد: در واقع ما هر سال داریم ۲‌میلیارد دلار که معادل ساخت ۴ هزار مگاوات نیروگاه به‌اضافه شبکه‌های مورد احتیاج این ظرفیت است یا به عبارتی به اندازه نیاز سالانه توسعه کل صنعت برق، از بابت خاموشی‌ها زیان اقتصادی می‌بینیم، کنار آن باید به آسیب‌های اجتماعی و حیثیتی که از آن، کشور لطمه خورده است نیز توجه کرد چراکه کشوری که صاحب انرژی است، دچار خاموشی شده است.
عضو سندیکای تولیدکنندگان برق با بیان اینکه از مسئولان خواهش می‌کنیم موضوع خاموشی‌ها را جدی بگیرند، گفت: به عنوان یک راهکار کوتاه‌مدت می‌توان از نیروگاه‌هایی که دست سایر نهاد‌ها از جمله وزارت نفت و وزارت صنعت است استفاده کرد، همچنین می‌توان به مجموع ظرفیت ۶۰۰ مگاوات واحد‌های دیزلی که در نقاط مختلف کشور وجود دارد برای گذر از شرایط فعلی، این واحد‌ها را فعال کرد.
وی اضافه کرد: وزارت نیرو در ابتدای دولت سراغ مدیریت تقاضا رفت و اعلام کرد قبلی‌ها که روی مدیریت عرضه کار می‌کردند در اشتباه بوده‌اند، اما مدیریت تقاضا چیزی نیست که قابل سنجش و ارزیابی باشد، یک مسئله برآوردی است و وقتی وزارت نیرو می‌گوید ۱۰‌هزار مگاوات مدیریت تقاضا صورت گرفته است، نمی‌توان این برآورد وزارت نیرو را مورد سنجش قرار داد. ملاکی با بیان اینکه هرچه جلو برویم و در سال آینده وضعیت خاموشی‌ها بدتر می‌شود، گفت: نقش مباحثی، چون تولید رمزارز و درجه حرارت کمتر از آنی است که بخواهیم نقش آن‌ها را در خاموشی‌ها در نظر بگیریم. وی ادامه داد: مسئله خاموشی‌ها آنقدر بزرگ است که یک نهاد یا یک مسئول نمی‌تواند برای رفع آن اقدامی کند، باید تمامی ارکان کشور و از جمله مردم پای کار بیایند، باید قیمت برق تدریجاً اصلاح شود.
عضو سندیکای تولیدکنندگان برق تصریح کرد: متأسفانه در یکی، دو سال پایانی دولت آقای خاتمی، در سال ۷۹ بود که قرار بود طبق تأکید قانون، ۲۰‌درصد به قیمت برق به صورت سالانه اضافه شود که در سال ۷۹ این افزایش قیمت تنها ۱۰‌درصد اعمال شد و در سال بعد نیز با نظر دولت وقت، هیچ افزایش قیمتی صورت نگرفت و این روال در سال‌های بعد باقی ماند، در صورتی که تا قبل از این، سالانه ۲۰‌درصد به تعرفه برق اضافه می‌شد. وی افزود: متأسفانه به دلیل نبود جذابیت در سرمایه‌گذاری و مشکلاتی که سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در صنعت برق دارند، بسیاری از سرمایه‌گذاران بخش برق از این حوزه سرمایه خود را خارج و در بخش‌های دیگر اقدام به سرمایه‌گذاری کرده‌اند.
همچنین در ادامه این نشست، نصرالله کاظمی، عضو دیگر سندیکای تولیدکنندگان برق اظهار داشت: بسیاری از عواملی که در صنعت برق موجب بروز خاموشی‌های امسال شد، کاملاً قابل شناسایی بود و اگر امروز این بی‌برقی موجب شده است تمام مسئولان به این صنعت توجه کنند باید مشکلات آن نیز رفع شود و این توجه به صنعت برق به عنوان یک صنعت زیرساختی، مستمراً ادامه داشته باشد. کاظمی با تصریح بر اینکه آنچه باید مورد توجه قرار گیرد، لزوم سرمایه‌گذاری در صنعت برق و افزایش تولید است، گفت: اکنون باید پیش‌بینی مصرف و نیاز برای آینده صورت گیرد و بهترین کار حفظ شرایط موجود است، اگر سرمایه‌گذاری به اندازه پاسخگویی به رشد مصرف از این پس صورت گیرد، در بهترین حالت سال ۱۴۰۲ وضعیت امروز را در خاموشی‌ها و شبکه برق خواهیم داشت.
وی افزود: وجود ظرفیت ذخیره در شبکه برق بسیار حائز اهمیت است، ذخیره تولید یک امر اجتناب‌ناپذیر است و اگر در شرایط فعلی وزارت نیرو به بخش ذخیره توجه نکند، ممکن است با «بلک‌اوت» شبکه مواجه شویم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار