کد خبر: 1055561
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۳
طالبان در واکنش به ادامه حضور نظامی ترکیه، ادامه حضور نیرو‌های ترکیه در افغانستان را به معنای ادامه جهاد خواند و از ترکیه خواست در سیاست خود بازنگری کند.

طالبان در واکنش به ادامه حضور نظامی ترکیه، ادامه حضور نیرو‌های ترکیه در افغانستان را به معنای ادامه جهاد خواند و از ترکیه خواست در سیاست خود بازنگری کند.
طالبان دیروز در بیانیه‌ای درباره تصمیم ترکیه برای ادامه حضور نیرو‌های این کشور به منظور تأمین امنیت فرودگاه کابل اعلام کرد: اقدام مسئولان ترکیه گام نسنجیده و عمل خلاف تمامیت ارضی، منافع ملی و استقلال مردم افغانستان است و طالبان این اقدام ترکیه را به شدت محکوم می‌کند. در این بیانیه آمده است: ما از ترکیه می‌خواهیم در این اقدام خود بازنگری کند، زیرا این اقدام به ضرر هر دو کشور است، باقی ماندن نیرو‌های خارجی در کشور ما از هر کشور و با هر نامی که باشد اشغال است و با اشغالگران براساس همان فتوای علمای ۱۵۰۰ نفری افغانستان در سال ۲۰۰۱ میلادی برخورد خواهد شد. در بیانیه طالبان همچنین آمده است: براساس همان فتوا تاکنون جهاد ما با نظامیان خارجی جریان دارد و ما از ملل مسلمان و ملت ترکیه می‌خواهیم در این زمینه اعتراض کنند تا مشکلی برای دو ملت افغانستان و ترکیه ایجاد نشود؛ این تصمیم ترکیه بدون مشورت با طالبان صورت گرفته است در حالی که در این باره طالبان با ترکیه در ارتباط بوده است و ترکیه توافق کرده است تصمیمی بدون موافقت ترکیه نگیرد. چند روز قبل رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه اعلام کرد برای تأمین امنیت، ترکیه با امریکا و ناتو پس از خروج نیرو‌های خارجی به توافق رسیده، ولی طالبان تصمیم ترکیه را بخشی از سیاست واشنگتن خوانده است. سخنگوی وزارت خارجه امریکا نیز با مثبت ارزیابی کردن نقش ترکیه در افغانستان، گفت، تماس‌ها با آنکارا جهت تعیین تکلیف مسئولیت امنیتی فرودگاه کابل نیز ادامه دارد. «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه امریکا طی نشست خبری شامگاه دوشنبه، گفت: «ما قطعاً از نقش سازنده ترکیه در زمان عقب‌نشینی [نیرو‌های ناتو از افغانستان]و وضعیت امنیتی گسترده‌تر در افغانستان قدردانی می‌کنیم.» همزمان، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان روز سه شنبه اعلام کرد که در حمله افراد این گروه به فرودگاه استان قندوز در شمال افغانستان دو بالگرد دولت افغانستان را منهدم کرده‌اند.
در مقابل تشدید پیشروی‌های زمینی طالبان، امریکا در حال بررسی گزینه حمله هوایی به طالبان است. تا روز دوشنبه، طالبان کنترل ۲۱۲ منطقه افغانستان را به دست گرفته و برای به دست گرفتن کنترل ۱۱۶ منطقه دیگر در تکاپوست درحالی که دولت کنترل ۷۰ منطقه را در دست دارد. ژنرال اسکات میلر، فرمانده نیرو‌های ناتو و امریکایی در افغانستان از ۲۰۱۸، روز دو شنبه فرماندهی هرگونه عملیات امریکا در افغانستان را به ژنرال فرانک مک‌کنزی، رئیس فرماندهی مرکزی امریکا سپرد تا او از مقرش در فلوریدا بر پایان خروج نظارت کند. جان کربی، سخنگوی پنتاگون در این باره گفته که میلر و مک‌کنزی حالا این اختیار را دارند که برای کمک به نیرو‌های افغان که با طالبان در نبرد هستند، دستور حملات هوایی صادر کنند. وی از دادن جزئیات بیشتر درباره انجام حملات هوایی امریکایی در حمایت از نیرو‌های افغان از زمان آغاز خروج نیرو‌های این کشور از افغانستان امتناع کرد و افزود: آنچه داریم انجام می‌دهیم تضمین این است که مابقی نیرو‌های ما بتوانند در امن و امان و به صورت منظم و بر اساس برنامه از افغانستان خارج شوند.
هشدار درباره انتقال امریکا به آسیای مرکزی
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه امریکا را از جابه‌جایی نیروهایش از افغانستان به کشور‌های آسیای میانه برحذر داشت و گفت: مسکو به واشنگتن نسبت به چنین اقداماتی هشدار می‌دهد. به گزارش ایرنا، ریابکوف روز سه شنبه گفت: انتقال نیرو‌های امریکا از افغانستان به کشور‌های همسایه آن برای روسیه غیرقابل قبول است و ما واشنگتن را از چنین اقدامی برحذر می‌داریم. وی افزود: انتقال نیرو‌های امریکایی به کشور‌های همسایه افغانستان، رویکرد روسیه در مورد واشنگتن را تغییر می‌دهد. ریابکوف تصریح کرد: نمایندگان ویژه امریکا و روسیه در امور افغانستان ارتباط نزدیک دارند و در خصوص تحولات افغانستان در تعامل هستند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز دو روز پیش گفته بود که امریکا در تلاش است پس از ترک افغانستان، حضور نظامی خود را در منطقه آسیای میانه تضمین کرده و بر اوضاع تأثیرگذار باشد، اما این تلاش پاسخگوی امنیت در منطقه نیست.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار