کد خبر: 1055590
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵
توسط آستان قدس رضوی صورت گرفت،
همان ها که در دیدار و گفتگوی مستقیم با حجت الاسلام والمسلمین مروی، تقاضای کمک برای تهیه لوازم اولیه زندگی‌شان را داشتند و تولیت آستان هم مناسبت مبارک ازدواج امیرالمومنین(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س) را برای وفا به قول خود انتخاب کرد تا آغاز زندگی این زوج‌ها جوان با نام حضرت رضا(ع) متبرک شود.

مقصد بار جهیزیه‌ها، یکی از کوره‌های آجرپزی حاشیه شهر مشهد واقع در منطقه «شترک» بود، از بین زوج‌های جوانی که استطاعت مالی تهیه جهیزیه را نداشتند، چند زوج با مدارک عقدنامه جلو آمدند تا پس از تایید مدارک‌شان بار جهیزیه را از خودرو خالی کنند.

سمیه یکی از نوعروسان ساکن این منطقه است، تمام عمر ۲۳ ساله‌اش را میان همین قالب‌های آجرزنی گذرانده، همسرش، یکی از ساکنین و فعالان در کوره‌ها است، می‌گوید: مادرم چند سال پیش از بیماری و نبود رسیدگی به رحمت خدا رفت، حالا من ماندم و سه خواهر کوچک‌ترم و پدری که از کار افتاده است و باید با همه توانم در کوره کار کنم تا روزگارمان بگذرد، شوهرم هم خشت می‌زند و همه زندگی ما کار در همین کوره‌ها است.

نزدیک ظهر تا شنید بار جهیزیه را امروز تحویل می‌دهند، از سر سفره، بدون کفش جلوی در خانه دوید تا ببیند چه خبر است، اثاثیه‌ را یکی‌یکی جلوی در خانه پیاده کردند و تازه وقتی همراه خواهران کوچکترش، جعبه‌های چینی و اتو و پنکه را تحویل گرفت، لبخند رضایت روی صورت‌شان نشست، لبخندی که مقدمه رضای علی بن موسی الرضا(ع) است.

 

عروسی به کوچه ما هم رسید

پنج، شش منزل آن طرف‌تر، خانواده آقای جمشید بخت با سه فرزند دمِ بخت چشم انتظار تحویل گرفتن جهیزیه بودند، پیرمرد با پاهایی که به گل آغشته بود از سر کار برای صرف غذا به منزل می‌آمد که با دیدن جمعیت محله که دور خادمان آستان قدس جمع شده بودند، جلو آمد و با معرفی پسرانش و نشان دادن مدارک هویتی، آماده دریافت اقلام اثاثیه‌ شد.

تعریف می‌کند، روزی که تولیت آستان قدس رضوی برای بازدید از منطقه آن‌ها از راه رسید، متعجب مانده بود که چطور این دیدار از نزدیک دست داده است، اضافه می‌کند: حال و احوال‌مان را جویا شدند و از اوضاع سلامت و بیماری ما و سر و فرزندمان پرسیدند و بعد هم سؤال کردند که جوان دم بخت هم داریم یا نه که من اسم سه پسرم را گفتم و یادداشت کردند، ولی وقتی چند هفته‌ای گذشت و خبری نشد، فکر کردم که این قول هم مثل قول‌های دیگر مسؤولانی که گاهی به ما سر می‌زنند و بعد یادشان می‌رود، تمام شد و رفت.

در ادامه می‌گوید: آخر ما برخلاف اسم و شهرت‌مان، خوش بخت و اقبال نیستیم؛ اما امروز با دیدن ماشین حمل جهیزیه دوباره امیدوار شدم.

وقتی پسرانش در حال پیاده کردن بار بودند، با خوشحالی گفت: «نمردیم و عروسی به کوچه ما هم رسید».   

 

هدیه‌ای از جانب امام

در بخش دیگری از کوره پزخانه‌های معروف به حسن اول در منطقه شترک، جوان دیگری در فهرست مشمولان جهیزیه اهدایی آستان قدس رضوی دنبال نامش بود. به‌خاطر خشکسالی مجبور شده از روستای استای سفلی، جایی در مرز ایران و افغانستان به حاشیه مشهد بیاید تا با پخت آجر، نان سر سفره پدر و مادر پیر خود ببرد. برای همین هم چهار سال است که در عقد مانده و نتوانسته همسرش را به خانه بیاورد.

برایمان تعریف می‌کند که با وجود بعد مسافتی بالغ بر ۱۰ کیلومتر تا زادگاهش، ماهی دو بار برای سرکشی به والدین و همسرش مجبور است راهی دیارشان ‌شود، می‌گوید: پدر و مادرم، هر دو ناراحتی قلبی دارند و هر ماه باید بخشی از درآمدم را خرج درمان‌شان کنم و این کارو زندگی را برایمان دشوارتر کرده است.

او هم مشغول کار وسط محوطه آجرپزی بود، نمی‌دانست چه تاریخی از تقویم است، در این باره می‌گوید: حقیقتش نمی‌دانستم چنین روز مبارکی است، آخِر ما از دم صبح تا تاریکی هوا شدید گرفتار کاریم، باز سؤال می‌کنیم که حس و حالش از دریافت یک هدیه از سوی امام رضا(ع) در چنین روز فرخنده‌ای چیست که جواب می‌دهد: معلوم است، خیلی خوشحالم، با این هزینه‌های بالای اقلام و اثاثیه منزل، امثال ما دیگر حتی فکر رفتن سر خانه و زندگی‌مان‌ را هم نمی‌کنیم، ولی با گرفتن جهیزیه متبرک آستان قدس رضوی، تلاش می‌کنم هر چه زودتر بساط عروسی را آماده کنم.

 

تحقق وعده‌ها

 

مدیر امور مجاورین معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی در حاشیه اجرای این حرکت حمایتی گفت: پیرو دستورات حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی در جریان بازدیدهای هر پنجشنبه از مناطق حاشیه‌ای شهر مشهد مبنی بر رسیدگی به امور معیشتی، عمرانی و درمانی مورد نیاز خانواده‌های کم‌برخوردار، ۱۲ سری اقلام جهیزیه تهیه شد که به یمن روز وصلت مبارک مولا امیرالمؤمنین(ع) و خانم حضرت فاطمه(س) در اختیار خانواده‌های شناسایی شده قرار گرفت.

هادی غلامی اضافه کرد: از این تعداد، ۵ سری جهیزیه متعلق به زوج‌های در شرف ازدواج ساکن کوره‌های آجرپزی واقع در منطقه شترک حاشیه شهر مشهد بود و مابقی بین زوجین جوان روستای کلاته‌سید توزیع شد.

وی عنوان می‌کند: اقلام جهیزیه‌ها نیز شامل ۸ قلم اساسی از جمله فرش، یخچال، ماشین لباسشویی دو قلو، پنکه، پتو، اتو، سری قابلمه‌جات، سرویس چینی‌‎آلات،  سرویس پلاستیک‌جات و سرویس قاشق و چنگال است.

مدیر امور مجاورین معاونت خدمات اجتماعی بنیاد کرامت رضوی ابراز امیدواری کرد که زوج‌های جوان با دریافت این هدایای متبرک در آغاز زندگی مشترک خود، زیر سایه عنایت ویژه حضرت رضا(ع) زندگی پایداری را کنار هم شروع کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار