کد خبر: 1055810
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۰
مرگ‌های کرونایی یک‌بار دیگر از ۲۰۰ مورد در روز عبور کرد. کرونای دلتا حتی به کودکان هم رحم نمی‌کند. آنطور که رئیس بخش عفونی بیمارستان کودکان مفید خبر داده اکنون در بیمارستان‌های اطفال هم تعداد موارد بستری بیشتر شده و در حال حاضر بخش‌های اطفال‌بیمارستان‌ها پر است و کمبود بخش هم وجود دارد.
زهرا چیذری

مرگ‌های کرونایی یک‌بار دیگر از ۲۰۰ مورد در روز عبور کرد. کرونای دلتا حتی به کودکان هم رحم نمی‌کند. آنطور که رئیس بخش عفونی بیمارستان کودکان مفید خبر داده اکنون در بیمارستان‌های اطفال هم تعداد موارد بستری بیشتر شده و در حال حاضر بخش‌های اطفال‌بیمارستان‌ها پر است و کمبود بخش هم وجود دارد. در حالی که در سال قبل چنین موضوعی درباره بیمارستان‌های کودکان مطرح نبود! در این شرایط بازگشایی مدارس بیش از پیش در هاله‌ای از ابهام فرو می‌رود. وزیر بهداشت هم درباره تکلیف بازگشایی مدارس با توجه به خیز پنجم کرونا و سفر‌های تابستانی احتمالی هموطنان می‌گوید: «بازگشایی مدارس اکنون قابل پیش‌بینی نیست، امیدواریم بتوانیم با واکسیناسیون معلمان به عنوان یک گروه آسیب‌پذیر و رعایت پروتکل‌ها بتوانیم مدارس را بازنگه داریم.» هر چند با عنایت به سرایت ویروس دلتای هندی به کودکان حتی اگر تا فصل بازگشایی مدارس معلمان و کادر مدرسه واکسینه شوند خطر سرایت بیماری به کودکان و انتقال سریع نوع هندی ویروس کرونا همچنان پابرجاست. از سوی دیگر با کند شدن دوباره روند واکسیناسیون معلوم نیست واکسیناسیون گروه‌های هدف تا مهرماه به پایان برسد که نوبت به معلمان و کادر مدرسه برسد یا خیر!

با وجود اینکه بنا بود ظرفیت واکسیناسیون کرونا به روزانه ۵۰۰ هزار دوز برسد، اما در ۲۴ ساعت منتهی به روز پنج‌شنبه ۲۴ تیرماه نسبت به روز پیش از آن ۵۰ دوز کمتر تزریق واکسن انجام شد. این در حالی است که روز چهارشنبه ۲۳ تیر ماه ۲۵۲ هزار دوز واکسن کرونا تزریق شده‌بود و روز قبل از آن هم تعداد ۲۱۴ هزار و ۱۱۱ دوز تزریق انجام شده بود، اما در روز پنج‌شنبه، ۲۰۳ هزار و ۸۱۸ مورد تزریق واکسن کرونا در کشور انجام شد که از توقف روند افزایشی واکسیناسیون در کشور خبر می‌دهد؛ توقفی که با رسیدن محموله‌های تازه واکسن امید می‌رود مقطعی باشد و دوباره واکسیناسیون روال افزایشی طی کند. روند بیماران جدید کرونایی، اما افزایشی است. در ۲۴ ساعت منتهی به روز جمعه ۲۵ تیر ماه، ۲۱هزار و ۸۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲هزارو۴۱۰نفر از آن‌ها بستری شدند. همچنین مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳ میلیون و ۴۸۵ هزار و ۹۴۰ نفر رسید. در همین زمان، ۱۹۹بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۸۶ هزار و ۷۹۱ نفر رسید. روز پیش از آن نیز آمار فوتی‌ها با ثبت عدد ۲۰۱ از ۲۰۰ نفر عبور کرد تا دوباره اضطراب مرگ‌های سه رقمی بالا رود و تا مرز ۵۰۰ نفر را به جان مردم و نظام درمان بیندازد.
۲۵ درصد بستری‌های تهران در آی سی یو
آمار شهر‌های قرمز کرونایی هم افزایش یافت. در حال حاضر ۱۶۹شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۶۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. جلیل کوهپایه‌زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به وضعیت قرمز بیشتر شهر‌های کشور گفت: «بیمارستان‌های شهر تهران ۷هزارو۵۰۰ بستری کووید‌۱۹ دارند که ۲۵درصد بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند و متأسفانه این وضعیت در روز‌های آینده شدت می‌گیرد.»
وعده سرعت گرفتن واکسیناسیون در روز‌های آینده
سرعت واکسیناسیون در کشور هم با وجود رشد سه، چهار برابری نسبت به قبل، اما همچنان قابل قبول نیست؛ چراکه ویروس دلتا با سرعتی چندین برابر نسبت به واکسیناسیون در حال گسترش است. طبق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، تا کنون ۵‌میلیون و ۶۸۸‌هزار و ۴۵۲ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۲‌میلیون و ۲۴۹‌هزار و ۸۱۱نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۷ میلیون و ۹۳۸‌هزار و ۲۶۳ دوز رسید. با وجود این سعید نمکی، وزیر بهداشت در جریان بازدید از یکی از مراکز تجمیعی واکسیناسیون در غرب تهران گفت: «بناست تعداد ایستگاه‌های واکسیناسیون در تهران افزایش یابد و امیدواریم طی روز‌های آتی روند واکسیناسیون سرعت بیشتری بگیرد.»
نمکی با انتقاد ازعدم رعایت پروتکل‌ها افزود: «وقتی جایی را قرمز اعلام می‌کنیم، گویی شرایط آبی است و کسی گوش به حرف نمی‌دهد. نه مردم عزیز، مردم همیشه همراه بودند و ما از باقی بخش‌ها که باید کمک‌مان کنند انتظار داریم که بیشتر از این کمک کنند و ما را در این معرکه تنها نگذارند.»
وزیر بهداشت در خاتمه درباره تکلیف بازگشایی مدارس با توجه به خیز پنجم کرونا و سفر‌های تابستانی احتمالی هموطنان گفت: «بازگشایی مدارس اکنون قابل پیش‌بینی نیست، امیدواریم بتوانیم با واکسیناسیون معلمان به عنوان یک گروه آسیب‌پذیر و رعایت پروتکل‌ها بتوانیم مدارس را بازنگه داریم، امیدواریم.»
پر شدن بخش‌های کودکان از مبتلایان به دلتا
بحث‌ها پیرامون بازگشایی مدارس در حالی مطرح می‌شود که گونه دلتای کرونا دامن کودکان را هم گرفته و بخش‌های کودکان بیمارستان‌ها را هم پر کرده‌است. این در حالی است که در موج‌های قبلی کودکان تا این حد به کرونا مبتلا نمی‌شدند. بنابراین حتی اگر نوبت به واکسیناسیون معلمان و کادر مدرسه هم برسد، حضور و تجمع کودکان در مدرسه و کلاس درس می‌تواند آن‌ها را با خطر ابتلا به کرونا مواجه سازد. عبدالله کریمی، فوق‌تخصص عفونی اطفال و رئیس بخش عفونی بیمارستان کودکان مفید با اشاره به وضعیت ابتلای کودکان به گونه هندی کرونا یا همان کرونای دلتا که این روز‌ها در کشور شیوع پیدا کرده است، گفت: «کرونای دلتا نسبت به ویروس اصلی و همچنین ویروس آلفا (واریانت انگلیسی ویروس کرونا) سرعت انتقال بسیار بیشتری دارد و قدرت سرایتش ۶۰ درصد نسبت به ویروس آلفا بالاتر است. در عین حال باید در واریانت انگلیسی کرونا یا ویروس آلفا، یک نفر می‌توانست بین دو تا چهار نفر را مبتلا کند، اما در ویروس دلتا یک نفر مبتلا می‌تواند هشت نفر دیگر را هم مبتلا کند.»
کریمی با بیان اینکه کودکان نیز می‌توانند با ویروس دلتا درگیر شوند و ابتلا به این ویروس در کودکان هم ممکن است که اتفاق افتد، افزود: «کودکان بیشتر ممکن است به ویروس کرونای دلتا مبتلا شوند و به تبع آن در زنجیره انتقال هم قرار گرفته و به راحتی می‌توانند بیماری را به دیگران هم منتقل کنند. بنابراین هم سرعت انتقال ویروس کرونا، هم شدت آن و هم تعداد افرادی که درگیر می‌کند، در گونه دلتا بیشتر است.»
این متخصص اطفال با بیان اینکه کرونا می‌تواند در کودکان هم منجر به بیماری شدید و حتی مرگ و میر شود، گفت: «در یکسال و نیم گذشته از زمان آغاز پاندمی کرونا ۷۷ مرگ در کودکان ناشی از کرونا در بیمارستان مفید داشتیم که البته ۹۲ درصد آن‌ها یک بیماری زمینه‌ای داشتند، اما ۸ درصدشان بیماری زمینه‌ای نداشته‌اند.»
به گفته وی میزان مرگ و میر کرونا در کودکان کم است، اما مسئله مهم این است که کودکان در زنجیره انتقال قرار می‌گیرند.
کریمی تصریح کرد: «در حال حاضر اگر وضعیت را نسبت به مشابه سال ۱۳۹۹ در نظر بگیرید، اکنون بیمارستان‌های اطفال ما تعداد موارد بستری بیشتر شده‌است. بنابراین در حال حاضر بخش‌های اطفال‌مان پر است و کمبود بخش هم داریم. در حالی که در سال قبل چنین موضوعی درباره بیمارستان‌های کودکان مطرح نمی‌کردیم.»
وی درباره وضعیت تزریق واکسن به کودکان در جهان نیز گفت: «در حال حاضر فایزر تزریقش تا ۱۲ سال هم رسیده و به تدریج به سنین پایین‌تر هم می‌آورند، اما در سایر واکسن‌ها فعلاً تزریق در سنین بالای ۱۸ سال است.» کریمی از مسئولان خواست هر چه زودتر واکسن آورده و واکسیناسیون را سرعت بخشند. در غیر این صورت این پاندمی تا مدت‌ها ادامه خواهد داشت.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار