کد خبر: 1056636
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۵

به رغم ابلاغ ممنوعیت کشت برنج از سوی ستاد بحران برای سال جاری، کشاورزان خوزستانی ۲۰۰ هزار هکتار برنج کاشتند که بیشترین مصرف آب را بین محصولات زراعی پایه دارد.
به گزارش فارس، فرامک عزیز کریمی، مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان خوزستانی به دلیل قیمت مناسب برنج و سود خوبی که دارد، ۲۰۰ هزار هکتار برنج کشت کرده‌اند که این محصول بیشترین مصرف آب را در بین گیاهان زراعی پایه دارد و از ۱۲ هزار تا ۱۸ هزار متر مکعب در هکتار متغیر است.
کریمی ادامه داد: امسال پس از کسری آب سد‌ها و کاهش ۵۰ درصدی بارش‌ها، ستاد بحران استان خوزستان دوباره تصمیم گرفت کشت برنج در این استان ممنوع شود و ابلاغ کرد در سال ۱۴۰۰ هرگونه کشت برنج در این استان ممنوع است.
مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سؤال که آیا کشاورزان به این تصمیم ستاد بحران توجه کرده‌اند، گفت: آمار دقیقی نداریم که امسال چقدر کشت برنج انجام شده است، چراکه با توجه به ممنوعیت، وزارت جهاد کشاورزی هیچ گونه قراردادی با آن‌ها نبسته است، اما طی دو سال گذشته در این استان ۲۰۰ هزار هکتار برنج کاشته شد.
وی در پاسخ به این سؤال که این همه اقبال کشاورزان استان خوزستان به کشت برنج در مدت کوتاه رفع ممنوعیت کشت به خاطر چه بوده است، گفت: قیمت بالای برنج مهم‌ترین عاملی است که کشاورزان را به کشت این محصول تشویق و ترغیب می‌کند. آن‌ها درآمد خود را ارزیابی می‌کنند و بر اساس آن کشت می‌کنند، به طوری که به‌رغم الگوی کشتی که عمدتاً کشت گیاهان علوفه‌ای به آن‌ها داده شده بود توجهی نکردند. کریمی در پاسخ به این سؤال که وزارت جهاد کشاورزی چه اقدامی برای ممانعت کشاورزان برای کشت این محصول انجام داده است، افزود: ما اقدام قهری نمی‌توانیم بکنیم، اما اعلام کرده‌ایم کشاورزانی که بدون توجه به هشدار‌های ستاد بحران اقدام به کشت برنج کنند سهمیه سوخت نخواهیم داد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار