کد خبر: 1057207
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۰
شهر‌های مختلف نیجریه پس از انتشار خبر آزادی رهبر جنبش اسلامی نیجریه از زندان، به عرصه برگزاری جشن تبدیل شد. آسیب‌های جسمی فراوان شیخ زکزاکی و برخی شواهد درباره وجود مسمومیت ناشی از ترکش در خون وی، این احتمال را تقویت کرد که دولت نیجریه می‌خواهد از پذیرش عواقب وخامت احتمالی حال وی شانه خالی کند.

سرویس بین‌الملل جوان آنلاین: شهر‌های مختلف نیجریه پس از انتشار خبر آزادی رهبر جنبش اسلامی نیجریه از زندان، به عرصه برگزاری جشن تبدیل شد. آسیب‌های جسمی فراوان شیخ زکزاکی و برخی شواهد درباره وجود مسمومیت ناشی از ترکش در خون وی، این احتمال را تقویت کرد که دولت نیجریه می‌خواهد از پذیرش عواقب وخامت احتمالی حال وی شانه خالی کند.

شیخ ابراهیم زکزاکی و زینت ابراهیم همسرش، بدون اثبات اتهامی حدود شش سال در زندان به سر بردند. روزنامه نیجریه‌ای ونگارد با اعلام خبر آزادی زکزاکی و همسرش نوشت که دادگاه عالی ایالت کادونا در جلسه‌ای که حدود هشت ساعت طول کشید، آن‌ها را از تمام اتهام‌های وارده اخلال در نظم عمومی و اجتماع غیرقانونی تبرئه کرد. مردم شماری از شهر‌های نیجریه از جمله زاریا، کانو، بوشی و بورنو، روز چهار شنبه اندکی پس از انتشار خبر آزادی این دو از زندان، به خیابان‌ها ریختند و جشن گرفتند. رهبر جنبش اسلامی نیجریه در جریان حمله نیرو‌های امنیتی به مجتمع جنبش اسلامی نیجریه در سال ۲۰۱۵ که به کشتار زاریا شهرت دارد، تیر خوردند که هنوز عوارض آن گریبانگیر آن‌ها است. از این رو، طرفداران شیخ زکزاکی بر ضرورت سفر وی و همسرش به خارج از نیجریه برای درمان تأکید کردند. حادثه زاریا که در آن ۳۵۰ نفر از طرفداران زکزاکی شهید شدند، اتفاقی بود که دادگاه، شیخ زکزاکی را از همه اتهاماتی که پس از بازداشت به او وارد شده بود، تبرئه کرد. شبکه خبری العالم با اشاره به خرسندی وکلای شیخ زکزاکی و همسرش از رأی دادگاه به نقل از آن‌ها گزارش کرد: «دادگاه با درخواست ما موافقت و تأکید کرد که شیخ زکزاکی و همسرش هیچ جرمی مرتکب نشده‌اند و دولت محلی، نیرو‌های امنیتی و دولت محمد بوهاری، رئیس‌جمهور نیجریه و دولت سعودی که به آن‌ها کمک مالی می‌کند، نمی‌توانند ضد شهروندان بی‌گناه اعلام جرم و به آنان ستم کنند.» با این حال وخامت وضعیت جسمی وی همانطور که هوادارانش هم بر آن تأکید دارند، همچنان، اما و اگر‌هایی را درباره رأی دادگاه و ارتباط آن با موضع دولت در نپذیرفتن شهادت احتمالی زکزاکی در دادگاه مطرح کرده است. سهیلا زکزاکی، دختر شیخ زکزاکی پیش از برگزاری دادگاه پدرش گفته بود‌: «در زمان حمله ارتش نیجریه در دسامبر ۲۰۱۵ که هر دو یعنی پدر و مادر من چندین زخم بر اثر اصابت گلوله برداشته‌اند. پدر من یک چشم خود را از دست داد و چشم دیگرش نیز به شدت آسیب دیده بود، این باعث شده است که بینایی او بسیار ضعیف شود تا جایی که در حال حاضر برای خواندن به عینک و همچنین به یک ذره بین نیاز دارد.»‌سهیلا زکزاکی خاطرنشان کرد: «وی همچنین در مدت بازداشتش نزد پلیس نیجریه موسوم به DSS دو بار دچار سکته مغزی شده است. به گفته پزشکانی که چندین بار از وی آزمایش پزشکی انجام داده‌اند در خون شیخ زکزاکی نشانه‌هایی از مسمومیت با سرب و کادمیوم دیده می‌شود که این نتیجه چندین قطعه ترکش است که در سر و دست چپش است.»‌وی شرایط جسمی مادرش را نامطلوب توصیف کرده و گفته است که او در کنار عوارض متعدد ناشی از اصابت گلوله، چندی پیش به کرونا نیز مبتلا شده بود.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
سید فروزان
|
Switzerland
|
۲۲:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۸
0
0
عالی
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار