کد خبر: 1057346
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۸
کبری فرشچی

با افزایش بار مراجعات بیمارستانی و بستری‌های کرونا این فقط ظرفیت بیمارستان‌ها نیست که پر می‌شود، بلکه ظرفیت کادر درمان هم دیگر تکمیل شده و این مسئله می‌تواند بر میزان رسیدگی به بیماران کرونایی و در نتیجه افزایش مرگ و میر‌ها هم اثرگذار باشد. بگذریم از اینکه آمار مرگ‌های ناگهانی در بین پزشکان و رزیدنت‌ها هم به واسطه فشار کاری و از آن مهم‌تر فشار روحی افزایش بیماران بستری و بدحال افزایش داشته‌است. مرگ سوگند صداقت رزیدنت سال اول قلب بیمارستان امام حسین به علت ایست قلبی تنها مورد مرگ‌های ناگهانی کادر درمان طی روز‌های اخیر نیست. دو هفته قبل هم انسیه دلقانی، رزیدنت گوش و حلق و بینی بیمارستان مسیح دانشوری دچار عارضه قلبی شد و طی دو ماه گذشته ۱۰ مورد مرگ پزشکان و انترن‌ها به طرق مختلف گزارش شده‌است. حالا رؤسای ۶۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی کشور در نامه‌ای به رئیس و اعضای ستاد ملی مبارزه با کرونا شرایط بحرانی بیماری را تشریح کردند.
در این نامه با اشاره به موج اخیر بیماری کرونا با گونه دلتا و فرسودگی کادر درمان آمده‌است: «کارکنانی که ۱۸ ماه بی‌وقفه در صف مقدم مبارزه با کووید ۱۹ حاضر بوده و بسیاری از ایشان تا مرز شهادت در دفاع از سلامت مردم نیز پیش رفته‌اند، اکنون در اوج خستگی باید در برابر موج بیماری بزرگ‌تر از تمام امواج قبلی همچنان در صف مقدم بمانند. تکمیل ظرفیت بستری بیمارستان‌ها، فقط به معنی اشغال تخت نیست که با افزودن تخت‌های سیار و بیمارستان‌های صحرایی قابل‌جبران باشد، بلکه به معنی اشباع کامل ظرفیت کادر ارائه دهنده خدمت نیز هست، تخت و تجهیزات بدون حضور کارکنان آموزش دیده و آماده به کار نمی‌تواند بیماران را نجات دهد. اکنون باید هشدار دهیم که ظرفیت جسمی و روانی کارکنان نظام سلامت در تمام عرصه‌ها، چه عرصه خدمات بهداشتی و درمانی سرپایی و چه خدمات درمانی بستری به حد اشباع نزدیک شده و ادامه این فشار فزاینده، سبب افت شدید عملکرد ایشان خواهد شد.»
این پزشکان با انتقاد از بی‌توجهی آشکار نسبت به محدودیت‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی و فقدان عزم جدی برای توقف کارخانه تولید بیمار افزوده‌اند: «شوربختانه با بی‌توجهی به مقررات منع مسافرت، در این موج، به موازات افزایش تعداد بیماران کووید ۱۹، مصدومان حوادث ترافیکی نیز افزایش یافت و در وانفسای تأمین تخت برای بیماران کووید و سایر اورژانس‌ها، تأمین فضای درمانی برای مصدومان جدید نیز مزید بر مشکل می‌شود.»
بنا به تأکید این اساتید در شرایط مشابه، بسیاری از کشور‌ها اقدام به اعمال محدودیت‌های جدی و تعطیلی و منع تردد عمومی حداقل به مدت یک هفته می‌کنند که به نظر می‌رسد این راه‌حل به هر دلیل از سوی آن ستاد محترم پذیرفتنی نیست.
این اساتید دانشگاه بنابراین درخواست کرده‌اند، دوره تحویل دولت همزمان با موج سهمگین بیماری بدون حاشیه در امور خدمات سلامت انجام گیرد. همچنین در آستانه ماه محرم، با تصویب و اعلام صریح و شفاف دستورالعمل‌ها و تأکید بر تبعیت از سیره مقام معظم رهبری، همراهی بیشتر و بهتر هموطنان مؤمن را با نظام سلامت فراهم شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار