کد خبر: 1059385
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
لشکرکشی طالبان
در پی مخالفت مقاومت ولایت پنجشیر از تحویل این منطقه طالبان دیروز اعلام کرد که صد‌ها تن از نیروهایش را برای تصرف پنجشیر اعزام و این ولایت را محاصره کرده است. طالبان گفته که تلاش دارد مسئله را مسالمت‌آمیز حل کند و سخنگوی مقاومت پنجشیر با بیان اینکه هدف دفاع از مردم است، هشدار داد که اگر کسی به آن‌ها حمله کند مقاومت را گسترش می‌دهند.

سرویس بین‌الملل جوان آنلاین: در پی مخالفت مقاومت ولایت پنجشیر از تحویل این منطقه طالبان دیروز اعلام کرد که صد‌ها تن از نیروهایش را برای تصرف پنجشیر اعزام و این ولایت را محاصره کرده است. طالبان گفته که تلاش دارد مسئله را مسالمت‌آمیز حل کند و سخنگوی مقاومت پنجشیر با بیان اینکه هدف دفاع از مردم است، هشدار داد که اگر کسی به آن‌ها حمله کند مقاومت را گسترش می‌دهند.

در شرایطی که احمد مسعود، رهبر گروه مقاومت ایالت پنجشیر افغانستان پیشنهاد داده بود در صورت موافقت با شروط صلح، با طالبان همکاری خواهد کرد، طالبان پاسخ مثبتی به این درخواست‌ها نداده و برای تصرف آخرین سنگر مخالفان خود به پنجشیر لشکرکشی کرد. طالبان روز دو شنبه در توئیتی اعلام کرد که صد‌ها تن از نیروهایش را به سمت ولایت پنجشیر اعزام کرده است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان ضمن تأیید محاصره ولایت پنجشیر تأکید کرد که این گروه تلاش دارد مسئله از طریق مسالمت‌آمیز حل شود. محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان هم در سخنانی درباره آمادگی این گروه برای حمله به پنجشیر گفت: «هدف ما اتحاد کشور است، سیستم‌های مختلف نمی‌تواند وجود داشته باشد، اما برخی می‌خواهند مشکل ایجاد کنند.» وی افزود: «اگر مشکلات را نتوان از طریق تفاهم حل و فصل کرد، آخرین راه‌حل، داغ گذاشتن خواهد بود.» طالبان که به دنبال تصرف کامل افغانستان و ایجاد امارات اسلامی مدنظر خود است، تلاش می‌کند ولایت پنجشیر را نیز تحت کنترل خود درآورد، اما مردم این منطقه طالبان را مشروع نمی‌دانند و در مقابل آن ایستادگی می‌کنند. لشکرکشی طالبان به پنجشیر پس از آن انجام شد که احمد مسعود، فرزند احمد شاه مسعود، رهبر فقید افغانستان به طالبان نسبت به ورود به ولایت پنجشیر هشدار داد و گفت از حمایت نیرو‌های دولت سابق و اهالی پنجشیر برخوردار است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، مسعود تأکید کرد: «اگر طالبان حمله به پنجشیر را متوقف کند راهی بهتر را برای آینده خواهیم یافت. اگر وارد پنجشیر شوند مبارزه خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم مقاومت را گسترش دهیم». رئیس روابط خارجی جبهه مقاومت ملی افغانستان گفت: «طالبان نمی‌تواند همزمان در همه جا حضور داشته باشد. منابع آن‌ها محدود است و از حمایت اکثریت برخوردار نیستند.» تصاویر منتشر شده تمرینات نیرو‌های این گروه را نشان می‌دهد که برای مقابله با طالبان آماده می‌شوند. هدف اصلی جبهه مقاومت ملی جلوگیری از خونریزی بیشتر در افغانستان و فشار بر سیستم جدید حکومتی عنوان شده است. احمد مسعود پیش‌تر اعلام کرده بود که برای صلح با طالبان و تشکیل حکومت مشارکتی تمایل دارد، اما تحمیل زور و استفاده از سلاح را نمی‌پذیرد. احمد مسعود در گفتگو با روزنامه الشرق‌الاوسط، اظهار داشت که برای تشکیل دولت فراگیر با طالبان و حتی گذشتن از خون پدرش در راه برقراری صلح، امنیت و ثبات افغانستان آمادگی دارد.
تلاش غرب برای فشار به طالبان
با گذشت یک هفته از تسلط طالبان بر افغانستان، برخی کشور‌ها به دنبال افزایش فشار‌ها به این گروه هستند. بعد از درخواست بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس برای تشکیل جلسه اضطراری «گروه ۷» جهت گفتگو درباره بحران افغانستان، خبرگزاری رویترز روز دو شنبه به نقل از منابع مطلع گزارش داد دولت انگلیس قصد دارد حین برگزاری جلسه گروه ۷، سران کشور‌های عضو را به در نظر گرفتن تحریم‌های جدیدی علیه طالبان مجاب کند. یک مقام دولت لندن و یک دیپلمات غربی به رویترز گفتند که انگلیس معتقد است اگر طالبان حقوق بشر را در افغانستان زیر پا بگذارد و اجازه دهد از این کشور به عنوان پناهگاه شبه‌نظامیان استفاده شود، گروه ۷ نیز باید تحریم‌های اقتصادی علیه آن‌ها لحاظ کند. بر اساس این گزارش، منابع مذکور توضیح دادند البته امکان تصویب فوری تحریم‌ها علیه طالبان در نشست گروه ۷ محتمل نیست. روز یک شنبه جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا نیز در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا از تلاش انگلیس برای تحریم طالبان حمایت می‌کند، گفت: «پاسخ من بله است. البته این مسئله به عملکرد طالبان بستگی دارد». اتحادیه اروپا و امریکا پیش از تسلط طالبان بر کابل، گفته بودند که اگر طالبان با زور کنترل کشور را به دست بگیرد و حقوق بشر را رعایت نکند، این گروه را به رسمیت نمی‌شناسند. باتوجه به تجربه رفتار بد طالبان با مردم افغان، غربی‌ها بر این باورند که ممکن است طالبان همان سیاست‌های قبلی را ادامه دهد. تلاش غربی‌ها برای تحت فشار قرار دادن طالبان، درحالی است که این گروه از آمادگی خود برای همکاری و تعامل با دیگران سخن گفته است. قاری یوسف احمدی، سخنگوی طالبان افغانستان در گفتگو با وبگاه «عربی ۲۱»، تأکید کرد که آماده عادی‌سازی روابط با کشو‌های مختلف، حتی کشور‌هایی است که در جنگ علیه افغانستان شرکت داشتند. وی تصریح کرد: «امارت اسلامی در چارچوب احترام متقابل و در نظر گرفتن منافع ملی، با همه کشور‌ها از جمله پاکستان، رابطه برقرار خواهد کرد». طالبان برای اینکه در عرصه بین‌المللی اعتمادسازی کند، بار‌ها ادعا کرده که با ۲۰ سال پیش تفاوت دارد و نمی‌خواهد در انزوا زندگی کند.
واکنش امریکایی‌ها به خروج
با خروج غیرمسئولانه امریکا از افغانستان و سقوط سریع شهر‌های این کشور به دست طالبان، واکنش‌ها در داخل امریکا به این مسئله کماکان ادامه دارد. مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق امریکا در گفتگو با شبکه خبری فاکس‌نیوز گفت: «دولت جو بایدن به نظر به دوران رهبری باراک اوباما برگشته است و باعث شده دشمنان امریکا، چون ولادیمیر پوتین، شی جین‌پینگ و کیم جونگ اون، رهبران روسیه، چین و کره‌شمالی شاهد باشند که ایالات متحده ائتلاف‌هایش را نابود می‌کند.» وی ادامه داد: «این دقیقاً چیزی است که ما در دوران باراک اوباما شاهدش بودیم یعنی وقتی که امریکا عذرخواهی می‌کند، امریکا ضعیف است و دشمنان ما ترسی از ما ندارند و دوستان‌مان به ما اعتماد نمی‌کنند.» به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نیکی هیلی، سفیر سابق امریکا در سازمان ملل به نحوه اجرای خروج سربازان کشورش از افغانستان از سوی دولت جو بایدن حمله کرد و گفت، «این تسلیم کامل به طالبان بود.» لیز چنی، قانونگذار جمهوریخواه در مجلس نمایندگان امریکا هم در مصاحبه با شبکه ان‌بی‌سی گفت: «ورود به مذاکره با طالبان آن هم در حالی که دولت منتخب افغانستان بخشی از این مذاکرات نبود، برابر با به رسمیت شناختن طالبان به عنوان یک قدرت مشروع در افغانستان بود.» لیز چنی تأکید کرد: «شکی وجود ندارد که بایدن می‌توانست از توافق واشنگتن با طالبان که توسط رئیس‌جمهور سابق امضا شده بود، عقبگرد کند.» جمهوریخواهان در روز‌های اخیر دولت بایدن را به خاطر خروج غیرمسئولانه از افغانستان و تحویل مجدد این کشور به طالبان، نکوهش کرده‌اند و حتی سناتور‌های جمهوریخواه خواهان استیضاح بایدن شده‌اند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار