کد خبر: 1059520
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
استان بوشهر که از کم آبی رنج می‌برد، تمرکزش را برروی راه‌اندازی گلخانه‌ها متمرکز کرده است. به طوری که سطح گلخانه‌های این استان از ۹۰ هکتار در سال ۱۳۹۲ به ۴۱۱ هکتار تا ابتدای سال ۹۹ رسید. با اینکه طی یک سال ونیم اخیر کرونا سرعت کار‌ها را گرفته است، اما رئیس سازمان جهاد کشاورزی بوشهر اعلام کرده، هم‌اکنون بیش از ۴۳۰ هکتار گلخانه در استان ساخته شده و از این پس دنبال تنوع بخشی محصولات در استان هستند.
سیداحمد هاشمی اشکا

سرویس ایران جوان آنلاین: استان بوشهر که از کم آبی رنج می‌برد، تمرکزش را برروی راه‌اندازی گلخانه‌ها متمرکز کرده است. به طوری که سطح گلخانه‌های این استان از ۹۰ هکتار در سال ۱۳۹۲ به ۴۱۱ هکتار تا ابتدای سال ۹۹ رسید. با اینکه طی یک سال ونیم اخیر کرونا سرعت کار‌ها را گرفته است، اما رئیس سازمان جهاد کشاورزی بوشهر اعلام کرده، هم‌اکنون بیش از ۴۳۰ هکتار گلخانه در استان ساخته شده و از این پس دنبال تنوع بخشی محصولات در استان هستند.


چند سالی است که ساخت گلخانه و تولید انواع محصولات در آن‌ها در دستور کار قرار گرفته است. از آنجایی که کم آبی و استفاده بهینه از آب‌های موجد می‌تواند اولین دلیل برای گرایش کشاورزی به سمت تولید محصولات گلخانه‌ای باشد، اما از مزایای این روش باید به تولید محصول در خارج از فصل، کاهش هزینه تولید نسبت به کشت در فضای باز، استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی همچون آب، بذر، کود، سموم، بکارگیری روش کشت هیدروپونیک، کنترل بیماری‌ها، آفات، آلودگی‌های احتمالی، اشتغالزایی، استفاده از زمین‌هایی که ممکن است کشت باز در آن‌ها امکانپذیر باشد اشاره کرد.
بالابردن میزان تولید با آب کمتر
استان بوشهر که به خاطر کم آبی و شرایط اقلیمی نمی‌تواند به تولید برخی محصولات کشاورزی بپردازد، حالا با برنامه‌ریزی و توجه به کشت گلخانه‌ای درصدد است تا علاوه بر تولید انواع محصولات، به صادرات و درآمدزایی و ارزآوری نیز گوشه چشمی داشته باشد.
سطح گلخانه‌های بوشهر در سال ۱۳۹۲ حدود ۹۰ هکتار بود که با سرمایه‌گذاری و گسترش آن‌ها در اوایل ۱۳۹۹ به ۴۱۱ هکتار رسید. این حرکت می‌توانست نوید بخش جهش در کمیت و کیفیت تولیدات کشاورزی برمبنای علوم روز و دانش بنیان با منابع و هزینه‌های کمتر باشد. هر چند از سال ۹۹ و با شیوع ویروس کرونا در کشور، رکود بر بازار حاکم شد و بخش اعظمی از کار‌ها به سختی پیش می‌رفت، اما بوشهری‌ها سعی کردند ساخت گلخانه‌هایشان را همچنان در دستور کار داشته باشند به طوری که حالا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به وجود بیش از ۴۳۰ هکتار گلخانه در استان، گفته: «دنبال تنوع بخشی محصولات گلخانه‌ای در استان هستیم.»
محمدتقی منوچهری با بیان اینکه بوشهر دارای ظرفیت بسیار خوبی در حوزه گلخانه است و طی سال‌های گذشته شاهد افزایش چشمگیر سطح زیر کشت محصولات گلخانه‌ای در استان بوده‌ایم، به کیفیت بالای محصولات گلخانه‌ای در استان اشاره کرده و ادامه داد: «کشت گلخانه‌ای گوجه فرنگی در استان به صورت قراردادی انجام می‌شود و نوع، رقم و مقدار این محصول توسط مشتری به گلخانه‌داران اعلام می‌شود.» وی با تأکید بر اینکه تاکنون بیش از ۴۳۰ هکتار گلخانه در استان ایجاد شده است اضافه کرد: «حدود ۹۰ هزار تن محصول صادراتی در این گلخانه‌ها تولید می‎‏شود.»
به گفته منوچهری کشور‌های آسیای میانه و کشور‌های حاشیه خلیج فارس از مهم‌ترین مشتریان محصولات گلخانه‌ای بوشهر است.
وی با بیان اینکه تنوع بخشی محصولات گلخانه‌ای از جمله اهداف مهمی است که دنبال می‌شود، گفت: «از ظرفیت‌های مهم این بخش تولید گیاهان دارویی است زیرا تولید محصولاتی مانند گیاهان دارویی دارای توجیه اقتصادی هستند و تلاش می‌شود که در سطح گلخانه‌های استان گسترش یابد.» منوچهری از مهم‌ترین مزایای کشت گلخانه‌ای به کاهش مصرف آب، تنظیم زمان کاشت، برداشت و تنظیم بازار محصولات سبزی و صیفی اشاره کرد و گفت: «افزایش عملکرد تولید از دیگر مزیت‌های کشت‌های گلخانه‌ای است.»
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: در هر هکتار فضای گلخانه‌ای ۲۰۰ تن گوجه فرنگی تولید می‌شود در حالی که در فضای باز به ازای هر هکتار ۵۰ تن از این محصول به دست می‌آید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار