کد خبر: 1059696
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
«واکسیناسیون به خوبی پیش خواهد رفت، اما در دو، سه هفته آینده میزان واکسیناسیون آن گونه نیست که پوشش وسیعی بدهد»؛ این را ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت می‌گوید. از نگاه وی برای مقابله با سوش دلتای ویروس کرونا باید ۹۰ درصد از افراد جامعه واکسینه شوند.
کبری فرشچی

 سرویس جامعه جوان آنلاین: «واکسیناسیون به خوبی پیش خواهد رفت، اما در دو، سه هفته آینده میزان واکسیناسیون آن گونه نیست که پوشش وسیعی بدهد»؛ این را ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت می‌گوید. از نگاه وی برای مقابله با سوش دلتای ویروس کرونا باید ۹۰ درصد از افراد جامعه واکسینه شوند. با وجود این همچنان پروسه تهیه واکسن با چالش مواجه است. تأخیر در واردات و تأمین واکسن موجب شده تا تنها ۵/۷ درصد از جمعیت کشورمان دو دوز واکسن را دریافت کنند و با این روند تأمین واکسن تا دستیابی به پوشش ۹۰ درصدی واکسیناسیون فاصله زیادی داریم. این در حالی است که رهبر انقلاب در سخنرانی تلویزیونی خود بدون اشاره به برند خاصی با تأکید بر عدم واردات واکسن از کشور‌های امریکا و انگلیس، واردات واکسن از دیگر کشور‌ها را مجاز دانستند. این موضوعی است که در توئیت کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو نیز بر آن تأکید شده که منعی برای واردات واکسن‌های مورد تأیید WHO یا سازمان غذا و دارو از جمله مدرنا، آسترازنکا و فایزر به جز تولید امریکا و بریتانیا وجود نداشته و ندارد. همچنانکه در مورد آستارزنکا این امر محقق شده و در مورد سایر واکسن‌ها هم تلاش برای خرید از منابع مورد تأیید ادامه دارد. حالا نماینده سازمان بهداشت جهانی در کشورمان از ارسال محموله جدید واکسن کرونا از طریق ساز و کار کووکس به ایران در آینده‌ای نزدیک، خبر داده‌است. رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به فرایند تولید واکسن پاستوکووک هم ابراز امیدواری کرده اواخر شهریور و اوایل مهر واکسن پاستور به تولید انبوه برسد.

روز‌های بحرانی کرونا همچنان ادامه دارد. در ۲۴ ساعت منتهی به ۳ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۳۹ هزار و ۹۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۸۷۱ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۷۹۶ هزار و ۳۷۷ نفر رسید. در همین زمان، ۶۶۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۰۴ هزار و ۲۲ نفر رسید. ۷ هزار و ۷۵۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۲۸ میلیون و ۲۱۳ هزار و ۲۲۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده‌است. در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
تا دو، سه هفته آینده امکان پوشش وسیع واکسیناسیون وجود ندارد
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، ا‌کنون ۱۷ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۷۸۵ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۸۳۴ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۲۴ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۶۱۹ دوز رسید. به گفته ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، واکسیناسیون به خوبی پیش خواهد رفت، اما در دو، سه هفته آینده میزان واکسیناسیون آن‌گونه نیست که پوشش وسیعی بدهد.
وی با تأکید بر اینکه، اگر پیش‌تر برای نوع ووهان ویروس یا سایر جهش‌ها پوشش ۷۰ درصدی مدنظر بود، برای نوع دلتا پوشش ۹۰ درصدی مدنظر است، افزود: «خوشبختانه با توجه به اینکه در سن بالای ۶۰ سال به پوشش بالای ۸۵ درصد رسیدیم و در رده سنی ۶۵ تا ۷۰ سال به پوشش ۹۶ درصدی رسیدیم و میزان مرگ و میرمان در افراد بالای ۶۰ سال به میزان قابل‌توجهی کاهش یافته‌است، ولی متأسفانه در گروه سنی پایین‌تر هنوز کاهش قابل‌توجهی نداشتیم و در گروه پزشکی و پرستاری هم که واکسیناسیون کامل است، اثرات کاهش مرگ و میر را می‌بینیم.»
۵/۷ درصد جمعیت ۲ دوز واکسن دریافت کردند
حریرچی با اشاره به افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی مرگ و میر هفتگی‌کشور‌هایی که پوشش بالای واکسیناسیون داشته‌اند، گفت: «امریکا نیز نسبت به یک ماه گذشته افزایش چهار برابری مرگ را دارد و روز گذشته آمار مرگ و میر‌شان به حدود هزارو۳۵۰ فوت رسیده‌است. پس ما که هنوز نزدیک ۲۸ دوز واکسن به ازای هر ۱۰۰ نفر تزریق کرده‌ایم و حدود ۵/۷ درصد جمعیت دو دوز واکسن دریافت کردند، هنوز برای پوشش واکسیناسیون راه قابل‌توجهی در پیش داریم.»
واردات واکسن‌های فایزر و مدرنا از کشور ثالث از ابتدا مجاز بود
عدم واردات واکسن کافی در کنار چالش‌هایی که به واسطه تحریم برای تولید داخلی واکسن پیش آمده موجب شده تا تحقق واکسیناسیون ۷۰ درصدی فاصله زیادی داشته باشیم. این در حالی است که هیچ منعی برای واردات واکسن وجود نداشته‌است. یک منبع آگاه در گفتگو با خبرگزاری فارس اعلام کرد: «واردات واکسن‌های کرونا با برند انگلیسی، امریکایی و فرانسوی که در کشور دیگری تولید شده‌باشد، هیچ‌گاه ممنوع نبوده و این موضوع طی نامه رسمی از سوی رهبری به مسئولان دولت اعلام شده بود.» این منبع آگاه افزود: «هر چند مقام‌معظم رهبری در سخنرانی تلویزیونی ۱۹ دی ۱۳۹۹ صراحتاً مجوز واردات هر نوع واکسن از کشور‌هایی غیر از امریکا، انگلیس و فرانسه را ارائه کردند، اما همان زمان این موضوع را به‌صورت مکتوب نیز به دولت اعلام کرده و صراحتاً خرید واکسن از کشور ثالث را مجاز اعلام کردند.»
این مقام مسئول اعلام کرد: «در این‌خصوص هیچ‌گاه اختلاف‌نظر یا شبهه‌ای در دولت، ستاد ملی کرونا یا سایر نهاد‌های تصمیم‌گیر وجود نداشته‌است. به‌عبارتی، منع واردات ربطی به برند واکسن نداشته و صرفاً مربوط به کشور تولیدکننده بوده‌است.»
مقام معظم رهبری در سخنرانی تلویزیونی خود در ۱۹ دی ۱۳۹۹ با اشاره به عدم اعتماد به امریکا، انگلیس و فرانسه دستور داده‌بودند: «ورود واکسن امریکایی و انگلیسی به کشور ممنوع است.» ایشان در همان سخنرانی اعلام کردند که این موضوع به مسئولان هم ابلاغ شده‌است، اما بخش مهمی از سخنان ایشان که توسط رسانه‌های ضدانقلاب سانسور شد، مربوط به مجوز واردات از سایر کشور‌ها بود. ایشان در همان سخنرانی و بلافاصله پس از اعلام ممنوعیت ورود واکسن از امریکا و انگلیس فرموده بودند: «از جا‌های دیگر اگر بخواهند واکسن تهیه کنند - که جای مطمئنی باشد- هیچ اشکالی ندارد.» اینکه با وجود تأکید و مجوز رهبری چرا در واردات واکسن این همه تعلل شد و چرا هم اکنون و ۱۸ ماه پس از وقوع اپیدمی تنها ۵/۷ درصد از جمعیت کشور واکسینه شده‌اند، موضوعی است که باید مسئولان وزارت بهداشت و وزارت امور خارجه پاسخگوی آن باشند.
تولید انبوه واکسن پاستور اواخر شهریور و اوایل مهر
تلاش‌ها برای تأمین واکسن، اما همچنان ادامه دارد. جعفر حسین، نماینده سازمان بهداشت جهانی در کشورمان از ارسال محموله جدید واکسن کرونا از طریق ساز و کار کووکس به ایران در آینده‌ای نزدیک خبر داد. محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت هم با اشاره به فرایند تولید واکسن پاستوکووک هم ابراز امیدواری کرده اواخر شهریور و اوایل مهر واکسن پاستور به تولید انبوه برسد. به گفته وی واکسن پاستوکووک با همکاری مشترک ایران و کوبا تولید می‌شود و خوشبختانه نتایج تحقیقات بالینی واکسن پاستوکووک بسیار خوب بوده‌است.
حالا باید دید واکسیناسیون بالای ۹۰ درصدی جامعه برای مهار دلتا چه زمانی به ثمر می‌رسد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار