کد خبر: 1060157
تاریخ انتشار: ۰۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۴
متخصص زنان گفت: زوج‌ها بدانند ۱۲ ماه باید از اقدام متوالی باروری بگذرد و در صورت باردار نشدن به درمان اقدام کنند. اگر خانمی در ۴۰ سالگی ازدواج کرده باشد باید بررسی‌های لازم صورت گیرد.
سرویس جامعه جوان آنلاین: فاطمه علی بابایی، متخصص زنان و زایمان، درباره اینکه یک زوج چه زمانی باید بداند در خطر ناباروری قرار دارد؟ گفت: زوج‌هایی هستند که پس از ۴ ماه تلاش برای بارداری نگران می‌شوند که خود این نگرانی در روند باروری موفق اختلال ایجاد کند. بسیاری از این زوج‌ها زمانی بسیار زودتر از زمانیکه باید به دنبال درمان باروری می‌روند. زوج‌ها بدانند ۱۲ ماه باید از اقدام متوالی باروری بگذرد و در صورت باردار نشدن به درمان اقدام کنند. اگر خانمی در ۴۰ سالگی ازدواج کرده باشد باید بررسی‌های لازم صورت گیرد، چون نمی‌توان قاعده ۱۲ ماه را برای این شخص در نظر گرفت.

وی تاکید کرد: زوج‌ها باید فیزیولوژی کامل بدن زن را بدانند. بدن زنان در در سیکل ماهانه، یک روز تخمک را رها می‌کند و در روز‌های دیگر قابلیت باروری وجود ندارد به همین دلیل باید زمان تخمک‌گذاری را بدانند و در صورت رعایت تمامی شرایط اگر پس از ۱۲ ماه بارور نشدند باید به صورت توأمان (آقا و خانم) اقدام به درمان ناباروری کنند. شایعترین علت ناباروری علت‌های مردانه است به همین دلیل آقایان باید حتما در این کار همراه خانم باشند و تست‌هایی به آن‌ها برای شناخت موانع و راه‌های درمان داده می‌شود که بر اساس آن راه‌های درمانی و تجویز دارو‌های مربوط به آن آغاز می‌شود.

علی بابایی با تاکید بر این نکته که درمان در افراد مختلف متفاوت است گفت: در ابتدا از درمان‌های ساده آغاز می‌کنیم و اگر مورد عمده‌ای در آزمایش وجود داشته باشد روی آن تمرکز می‌کنیم. سپس از دارو استفاده می‌کنیم و اگر جواب نداد پس از آن از روش‌های کمک باروری IUI استفاده می‌کنیم که ممکن است نیاز باشد بیش از یک دفعه حتی تا ۶ مرتبه انجام شود. پس از این مرحله از روش‌های آزمایشگاهی مثل ART و IVF استفاده می‌کنیم. کشور ما در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است و قابل مقایسه با کشور‌ها پیشرفته است.

وی یادآور شد: زوجین باید قبل از اقدام به بارداری به پزشک مراجعه کنند تا شرح حالی از خانم و همسر گرفته شود. اگرچه عمده این افراد سالم هستند، اما بیماری‌های زمینه‌ای احتمالی باید بررسی شوند. قبل از بارداری باید تست پیشگیری از سرطان رحم داده شده و آزمایش‌های تیروئید و خون از خانم گرفته شود و بعد زوج به بارداری اقدام کنند.

متخصص بیماری‌های زنان، زایمان و نازایی گفت: ممکن است مشکلاتی در ستون فقرات و مغز جنین اتفاق بیفتد که مصرف اسیدفولیک می‌تواند در بسیاری موارد از این نقص جلوگیری کند. لازم و ضروری است که خانم یک ماه قبل از بارداری اسیدفولیک مصرف کرده و حداقل تا سه ماه اول بارداری آن را ادامه دهند. اگر خانمی در چند ماه باردار نشد باید استفاده این دارو را همچنان ادامه دهد. در برخی مراکز حتی استفاده از این دارو برای پدران هم الزامی است.
منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار