کد خبر: 1060694
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
وزیر ارشاد مواضع خود را درباره حوزه فرهنگ و هنر تبیین کرد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در یک برنامه تلویزیونی، مواضع خود را در خصوص حوزه فرهنگ و هنر شفاف کرد و از برنامه‌های مدنظر برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی- هنری گفت، وی همچنین به نامه‌های سرگشاده هنرمندان پاسخ داد تا نشان دهد برخلاف فضاسازی‌های روز‌های اخیر، اهل تعامل است و نگاهش به فرهنگ و هنر بسته نیست.
محمدصادق عابدینی

سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در یک برنامه تلویزیونی، مواضع خود را در خصوص حوزه فرهنگ و هنر شفاف کرد و از برنامه‌های مدنظر برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی- هنری گفت، وی همچنین به نامه‌های سرگشاده هنرمندان پاسخ داد تا نشان دهد برخلاف فضاسازی‌های روز‌های اخیر، اهل تعامل است و نگاهش به فرهنگ و هنر بسته نیست.

برنامه‌های کتبی و نطق محمد اسماعیلی در مجلس، باعث ایجاد برخی نگرانی‌ها در میان برخی هنرمندان شده بود و حتی چند چهره هنری با اتخاذ موضع تند، نسبت به وزیری که هنوز مستقر نشده است، فضای منفی را ایجاد کردند.
وزیر ارشاد، اما پس از رأی اعتماد با حضور در شبکه خبر، اولین برنامه رسانه‌ای برای تشریح مواضع خود را تجربه کرد. وی در این برنامه به مهم‌ترین شایعه‌ای که این روز‌ها درباره عملکرد وزارت ارشاد جدید بر سر زبان‌ها افتاده، پاسخ داد. اسماعیلی در خصوص ایجاد «محدودیت‌ها» گفت: «من سابقه ۲۲ساله‌ای در حوزه فرهنگ کشور در بخش‌های مختلف دارم و طبیعتاً نمی‌توانم با این حوزه بیگانه و نگاه انقباضی داشته باشم و این حرف را می‌گذارم به حساب فصل مباحث سیاسی و خرده‌ای هم نمی‌گیرم و تلاش می‌کنم در این دوره برنامه‌هایی برای انبساط این حوزه فراهم کنم.»
اسماعیلی ادامه داد: در برنامه‌ای که در مجلس بود، یاد کردم از هنر‌های فراموش شده همه اقوام. من دولتی باید بیایم و فضای رشد فرهنگ و هنر را در کشور فراهم کنم و این در مورد بچه‌های تهران در کنار سایر استان‌هاست و هیچ فرقی باهم ندارند و ما باید هنرستان‌هایی در شهر‌های مختلف برقرار کنیم. همچنین در استان‌ها فضای اشتغال داشته باشیم و جشنواره‌های مختلف و تسهیلات فراوانی در شهرستان‌ها ایجاد کنیم. وظیفه دولت تسهیل‌گری است و ما باید در این باره که مقام‌معظم رهبری فرمودند کاری ویژه کنیم و ان‌شاء‌الله در قالب سند تحول دولت سیزدهم آن را ارائه می‌کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین افزود: خیلی از بازیگران ما مرتب اظهار نارضایتی می‌کنند و می‌گویند امکان حضور در کار‌ها را ندارند و من به همه اهالی فرهنگ و هنر احترام می‌گذارم. این به معنی این است که این افراد اجازه امکان بروز خلاقیت‌هایشان را در شرایط فعلی داشته باشند و ما از هنرمندان حمایت می‌کنیم.
نامه استاد نصیریان به وزیر ارشاد و پاسخ وزیر
علی نصیریان، هنرمند پیشکسوت کشورمان در نامه‌ای سرگشاده به وزیر ارشاد مطالبی را بیان کرده بود. در نامه نصیریان خطاب به وزیر آمده است: «به گواه تاریخ، هنر در سرزمین سربلند ما، پرهیمنه و هیبت‌بخش بوده است و میراثی اگر به مانایی باقی است، حکماً به گوهر هنر است. کهن سرزمین ما، ایران، اگر به همه تاریخ، زخمی بر تن داشته است و دارد، به نوشداروی هنر، رویینه‌تن است و فضیلت و فرهیختگی این خاک، ریشه در معرفت و مهارت و مجاهدت هنرمندانی دارد که به آبادی و اعتبار و اعتلای انسان اندیشیده‌اند و در صحرای جهل و کویر گمراهی، رستگاری انسان را آرزو کرده‌اند. از این روست که تجسم تاریخ، بدون احصا و ابقای مواریث هنری و نکوداشت آداب و آیین، هنرمندان و بی‌توجه به گرانمایه آثار آن‌ها ممکن نخواهد بود. شرح شریف هنر و هنرمند را می‌توان از نظر معمار سخن حضرت سعدی نیوشید که: هنرمند هرکجا که رود، قدر بیند و در صدر نشیند.» نصیریان در ادامه نامه متذکر شده است: «خرسندیم که در این نوهمراهی باهم در آیینه خواهیم نگریست که مشحون از راستی و رستگاری است و آرزومندیم که در این هم‌نوردی بیش از پیش به ارتفاع عشق و اوج آگاهی نزدیک شویم که راه دور است و دشوار. هنر، آموزگار سخاوت و کیمیای جان‌بخشی و گنجینه سعادت است. امیدواریم از این بخشش مینوی، چراغی به آینده برافروزید و از پس ایامی که به اعتزاز روزافزون هنر و ارجمندی هنرمند خواهیم اندیشید، به مانایی نام و نشان خویش در خاطره هنر این سرزمین باقی بمانید».
وزیر ارشاد در شبکه خبر، به نامه استاد نصیریان واکنش نشان داد و گفت: «با آقای نصیریان تماس تلفنی گرفتم و از این پیامشان تشکر کردم. معتقدم امثال آقای نصیریان جزو جریان قوی هنری کشور ما هستند. آقای نصیریان جزو آخرین نفر‌های این نسل است و در تماس تلفنی نصایحی داشتند و من گوش کردم و در اولین فرصت به صورت حضوری در خدمتشان خواهم بود.» علاوه بر استاد نصیریان چند چهره و تشکل هنری و رسانه‌ای تا به حال نامه‌های سرگشاده‌ای خطاب به وزیر جدید ارشاد داشته و در آن‌ها خواسته‌ها و نگرانی‌های خود را مطرح کرده‌اند.
از هنرمندان استفاده سیاسی نشود!
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تلویزیون درباره اینکه آیا فرهنگ و هنر در کشور ما سیاست زده است؟ گفت: «یک بخشی از آن بله، اما حس اینکه از هنر و هنرمندان استفاده ابرازی می‌شود و از جایگاه هنر فاصله گرفته می‌شود، خوب نیست. ما تمام تلاشمان این بود که حتی در انتخابات اخیر اصحاب فرهنگ و هنر را به میدان نیاوریم. در این دو سه سال تحول کیفی در این مورد صورت گرفته است که ان‌شاء‌الله ادامه پیدا کند.»
اسماعیلی درباره تغییر معاونان خود نیز بیان داشت: «دو سه جلسه با معاونان قبلی گفتگو کردم و این‌ها شخصیت‌های فرهنگی- هنری کشور هستند و خیلی از این افراد دوستان من هستند. برخی می‌گفتند خسته شدیم و خودشان داوطلبانه بحث‌هایی را مطرح کردند، اما من گفتم حتی اگر نمی‌خواهید در دولت جدید کنارمان باشید، لااقل در بخش‌هایی که لازم است به ما مشورت بدهید.»
در مصاحبه تلویزیونی وزیر ارشاد، به موضوع کتابخوانی و اهل موسیقی بودن وی نیز اشاره شده است و به نظر می‌رسد این گفتگو بابی بود برای رفع نگرانی‌هایی که برخی از چهره‌های هنری آن را مطرح کرده‌اند. یکی از افرادی که به صورت سرگشاده نظرات خود را مطرح کرده بود، خطاب به وزیر ارشاد نوشته بود: «آقای اسماعیلی ما در ابتدا حرف‌های خوب از مسئولانی که پست و مقامی می‌گیرند، زیاد شنیدیم ولی دریغ از عمل. امید که شما حرف و عملتان یکی باشد. هم‌شهری، هم‌ولایتی، بهترین‌ها رو براتون آرزو می‌کنم. این گوی و این میدان». اکنون وزیر ارشاد نیاز دارد برای رفع این نگرانی‌ها بیشتر با هنرمندان در تعامل باشد و در عمل نشان دهد سیاست انبساطی که وی از اجرای آن خبر داده است، به اعتلای جایگاه فرهنگ و هنر منجر خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار