کد خبر: 1060754
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
بیش از ۱۸ ماه از شیوع کرونا در ایران می‌گذرد و مردم تا حدود زیادی نسبت به رعایت پروتکل ها، سهل انگار شده اند و همین مسئله می‌تواند زنگ خطر جدی برای شدت گرفتن بیماری در کشور باشد.
سرویس جامعه جوان آنلاین: این روز‌ها صحبت از سویه «لامبدا» است که می‌گویند از «دلتا» هم خطرناک‌تر است. البته ناگفته نماند که سازمان جهانی بهداشت هم از بررسی سویه "مو" خبر داده است. یعنی اینکه هر روز با چهره جدیدی از کرونا مواجه می‌شویم که آمادگی مبارزه و مقابله با آن را نداریم و فقط قربانی می‌دهیم.

شاید یادمان نرفته باشد که بیماری کرونا از قم شروع شد و خیلی زود به سایر استان‌ها رفت و در نهایت، دولت تصمیم گرفت روز‌های آخر اسفند ۹۸ و نوروز ۹۹ را به طور کلی تعطیل اعلام کند.

آن روز‌ها مردم، به شدت از کرونا هراس داشتند و همین مسئله باعث شده بود که تردد‌ها کمتر شود و رفت و آمد‌ها و دید و بازدید‌های نوروزی به حداقل برسد. رفته رفته و با گذشت زمان، شرایط کرونایی در کشور تغییر کرد و تابستان ۹۹ بود که شاهد اوج گیری بیماری و افزایش موارد ابتلاء و مرگ و میر بودیم.

در چنین شرایطی بود که باز هم دولت به تعطیلی رو آورد و تصمیم گرفت جاده‌ها را ببندد و از رفت و آمد‌های غیر ضروری جلوگیری کند تا بتواند کرونا را کنترل کند که البته خوب جواب داد و شدت بیماری دوباره فروکش کرد. اما، این آخرین بار بود که چنین روندی از بیماری را شاهد بودیم. زیرا، در پیک‌های بعدی شاهد افزایش موارد ابتلاء و فوتی‌ها بودیم و حالا نیز نزدیک به ۳ ماه است که پیک پنجم را داریم و همچنان نیز وضعیت آن طور که باید، رضایت بخش نیست و در برخی استان‌ها شاهد تداوم سیر صعودی موارد ابتلاء هستیم.

این در حالی است که صحبت از سویه جدید «لامبدا» است که اگر بیاید، شرایط اوضاع وخیم‌تر شود. در همین حال، در اظهارات و مصاحبه‌های برخی از دست اندرکاران نظام سلامت اعم از نماینده مجلس و رئیس بیمارستان و متخصص، بر این موضوع اصرار دارند که سویه جدید کرونا هنوز وارد کشور نشده است؟!

اینکه بیاییم و بگوییم این ویروس وارد مرز‌های جغرافیایی کشور نشده است، مشکلی را حل نمی‌کند. لذا، به نظر می‌رسد که باید از این قبیل مصاحبه‌های کلیشه‌ای و خنثی، دست کشیده و به وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا، برنامه‌ای پیشنهاد بدهیم که چگونه بتوانیم در کنار برنامه واکسیناسیون، مردم را به جدی گرفتن رعایت پروتکل‌ها ترغیب کنیم.

آنچه مسلم است، در حال حاضر وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور، آن طور که باید باشد، نیست و تقریباً کمتر از ۴۰ درصد مردم نسبت به رعایت این پروتکل‌ها جدی هستند. در صورتی که مسئولان وزارت بهداشت، بار‌ها و به دفعات عنوان کرده اند که اگر به مرز ۹۰ درصد رعایت پروتکل‌ها نرسیم، باید منتظر بحران‌های بعدی کرونا باشیم.

شاید باید از پیک پنجم درست عبرت بگیریم که چگونه باعث شد آمار مرگ‌های روزانه به بالای ۷۰۰ نفر برسد و موارد ابتلاء به بیش از ۵۰ هزار مورد افزایش یابد.

قطع مسلم، واکنش به این موضوع اینگونه خواهد بود که اگر برنامه واکسیناسیون زودتر آغاز می‌شد، امروز گرفتاری‌های کرونایی کمتر بود. این موضوع کاملاً صحیح و علمی است، اما اینکه فقط با واکسن می‌توانیم بر این ویروس غلبه کنیم.

جواب این سوال نیز «خیر» است، زیرا انجام واکسیناسیون بدون رعایت پروتکل‌ها به شکست منجر خواهد شد. بنابراین، لازم است تا دیر نشده نسبت به خطر عادی انگاری شرایط کرونایی، اقدامات مؤثری را اجرا کنیم.

تا روز گذشته، مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۵۵ هزار و ۵۱۲ نفر و مجموع جان باختگان نیز به ۱۰۸ هزار و ۹۸۸ نفر رسید.

در همین حال، ۷ هزار و ۸۳۱ نفر از بیماران کرونایی در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها بستری هستند که متأسفانه خبر خوبی نیست.

در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

حالا این سوال مطرح می‌شود که چرا پیک پنجم این قدر طولانی شده و هنوز نیز معلوم نیست چه زمانی می‌توانیم پایان این پیک را اعلام کنیم. این در حالی است که اگر پیک ششم از راه برسد و ما همچنان درگیر سویه دلتا باشیم، باید روز‌های سخت‌تر از پیک پنجم را در نظر بگیریم و این اصلاً برای مردم، خبر خوبی نیست.

واقعیت این است که مردم از رعایت پروتکل‌ها به نوعی خسته شده اند و می‌خواهند به روز‌های بدون ماسک و فاصله گذاری اجتماعی باز گردند. اما، با این شرایط هرگز نمی‌توان به آن روز‌ها بازگشت. بنابراین، مأموریت مهم وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا، آگاه سازی مردم از خطرات پیک ششم است. اگر بتوانیم اقداماتی انجام دهیم که مردم مثل روز‌های ابتدایی کرونا، این بیماری را خیلی جدی بگیرند، قطعاً در کنترل بیماری نیز موفق خواهیم بود.

در مقطعی که طرح شهید سلیمانی با جدیت نیرو‌های بسیج و سپاه در کشور آغاز شد، آثار خوبی از خود به جای گذاشت. زیرا، موضوع بیماریابی و قرنطینه خانگی بیماران، از اهمیت ویژه‌ای در قطع زنجیره انتقال ویروس برخوردار است و طرح شهید سلیمانی توانست تا حدود زیادی در برخی از مناطق، این هدف را عملیاتی کند.

بدون تردید با اتکا به این طرح می‌توان موفقیت‌های چشمگیری در کنترل کرونا کسب کرد. رجعت به این طرح که نقطه کانونی آن بسیجیان و سپاهیان هستند، می‌تواند راه حل اساسی رفع بحران کرونا باشد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حیدری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۳
0
0
سلام و وقت بخیر خدمت شما عزیز
در پاراگراف دوم اعلام کردید که کرونا از قم شروع شد... خواهشا اصلاح بفرمائید که قم زودتر از کل کشور این ویروس شناسایی کرد
از رسانه وزین شما بعید است این گونه ....
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار