کد خبر: 1061104
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
واردات واکسن به کشور سرعت گرفته‌است. رئیس جمعیت هلال احمر از واردات ۹۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا آبان ماه امسال خبر می‌دهد. این واکسن‌ها از کانال صلیب سرخ جهانی و با همکاری همه دستگاه‌ها وارد کشور خواهد شد. غالب واکسن‌های وارداتی سینوفارم چین است، چراکه چین بزرگ‌ترین تولید‌کننده و صادرکننده واکسن کرونا در جهان است
زهرا چیذری

 سرویس جامعه جوان آنلاین: واردات واکسن به کشور سرعت گرفته‌است. رئیس جمعیت هلال احمر از واردات ۹۰ میلیون دوز واکسن کرونا تا آبان ماه امسال خبر می‌دهد. این واکسن‌ها از کانال صلیب سرخ جهانی و با همکاری همه دستگاه‌ها وارد کشور خواهد شد. غالب واکسن‌های وارداتی سینوفارم چین است، چراکه چین بزرگ‌ترین تولید‌کننده و صادرکننده واکسن کرونا در جهان است. به گفته سخنگوی سازمان غذا و دارو تا ماه می‌در حالی که چین ۴۲ درصد، اروپا ۲۸ درصد و روسیه ۳۷ درصد واکسن تولید خود را صادر کرده، ایالات‌متحده تنها یک درصد از واکسن تولیدی خود را صادرکرده‌است. وزیر بهداشت هم با تأکید بر اینکه هیچ محدودیتی برای تأمین واکسن دانشگاهیان نداریم، ابراز امیدواری کرد که با تزریق روزانه بین ۵/۱ تا ۲ میلیون دوز واکسن از مرگ و میر‌های موج‌های بعدی پیشگیری کنیم.

تاخت و تاز دلتا در کشور ادامه دارد. طبق آمار ۲۴ ساعته وزارت بهداشت تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۲۷ هزار و ۵۷۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳ هزار و ۹۷۳ نفر از آن‌ها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۱۵۶ هزار و ۹۸۶ نفر رسید. در همین زمان، ۵۸۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۱۱ هزار و ۲۵۷ نفر رسید. ۷ هزار و ۶۲۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۴۴ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
واردات ۹۰ میلیون واکسن تا آبان
جمعیت هلال احمر تاکنون اصلی‌ترین واردکننده واکسن به کشور بوده‌است. کریم همتی، رئیس این جمعیت با اشاره به جزئیات واردات واکسن کرونا تا آبان ماه امسال گفت: «جمعاً تا آبان ماه ۹۰ میلیون دوز واکسن کرونا وارد کشور می‌شود. همه دستگاه‌ها در این کار دخیل هستند و جلسات مرتبط هم به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل می‌شود.»
همتی ادامه داد: «بر این اساس در شهریور ماه ۲۰میلیون دوز واکسن وارد می‌شود و قول مساعدی هم داده شده که از همین کانال ۲۰ میلیون دوز دیگر هم اضافه شود و در شهریور ماه وارد کنند. آنچه قطعی است، واردات ۲۰ میلیون دوز واکسن در شهریور ماه و ۳۰ میلیون دوز هم در مهر و آبان ماه وارد می‌شود که مجموعاً ۸۰ میلیون دوز واکسن می‌شود.»
به گفته همتی در عین حال ۱۰ میلیون دوز هم مازاد بر این است که برای سنین دانش‌آموزی ۱۲تا ۱۸ سال وارد می‌شود و بر این اساس جمعاً ۹۰ میلیون دوز واکسن وارد کشور می‌شود.
افزایش واکسیناسیون کرونا به ۲ میلیون دوز در روز
بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت هم ضمن اشاره به اقدامات انجام شده جهت تأمین واکسن کافی در کشور و همچنین تأکید بر دایر شدن دانشگاه‌ها از ۱۵مهرماه و حضور اساتید گفت: «تلاش می‌کنیم روزانه ۵/۱ تا ۲ میلیون دوز واکسن در کشور تزریق و از مرگ و میر‌های بیشتر و بروز موج‌های بعدی بیماری پیشگیری شود.»
به گفته عین اللهی مشکلی برای تأمین دوز دوم واکسن‌های تزریق شده وجود ندارد، چون مقدار واکسن تأمین شده، پاسخگوی تزریق برای دوز دوم نیز هست.
وزیر بهداشت با اشاره به تأکید رئیس‌جمهور و معاون اول رئیس‌جمهور بر بازگشایی دانشگاه‌ها گفت: «لازمه بازگشایی دانشگاه‌ها، واکسیناسیون اساتید و دانشجویان است. تقریباً بخش عمده واکسیناسیون اساتید انجام شده و تمام مراکز ما، دانشجویان را واکسینه می‌کنند و دوز دوم آن‌ها نیز یک ماه آینده قابل تزریق است و بازگشایی دانشگاه‌ها را در اواسط مهرماه خواهیم داشت.»
عین‌اللهی خاطر نشان کرد: «دانشجویان برای حضور در دانشگاه‌ها باید واکسینه شوند و کارت واکسن داشته باشند. برنامه ما این است که محدودیت‌ها از جمله محدودیت‌های سفر و زیارت را با انجام واکسیناسیون به تدریج برداریم، البته همچنان باید شیوه‌نامه‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت و از ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده استفاده شود.»
به گفته عین‌اللهی دانشجویان بر اساس قرنطینه هوشمند، اگر بخواهند به صورت حضوری در کلاس‌های دانشگاه‌ها حضور پیدا کنند باید کارت واکسن داشته باشند. وی خاطر نشان کرد: «در بخشنامه‌ای به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور اعلام کردیم که تمام کارکنان وزارت بهداشت می‌توانند به صورت داوطلبانه در واکسیناسیون مشارکت کنند. امروز از همه گروه‌های جهادی درخواست داریم که در مجاهدت واکسیناسیون مشارکت کنند تا به سرعت واکسیناسیون در کشور انجام شود.»
نیمی از واکسن صادراتی به دنیا چینی‌است
بیشترین واکسن وارداتی به کشور واکسن سینوفارم چینی است. کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو هم با تأکید بر اینکه حدود نیمی از کل واکسن تولید شده در جهان در چین تولید شده‌است و در این کشور نیز واکسن سینوفارم، حجم عمده واکسن تولیدی و توزیعی را به خود اختصاص داده‌است، افزود: «در حوزه صادرات واکسن کرونا نیز بیش از نیمی از توزیع فراسرزمینی واکسن کرونا تا امروز را واکسن‌های چینی به خود اختصاص داده‌اند.»
به گفته وی کل صادرات واکسن امریکا اندکی افزون‌تر از ۱۱۶ میلیون دوز بوده‌است. واکسن صادراتی بریتانیا نیز حدود ۷ میلیون دوز بوده‌است در حالی که بیش از ۶/۱ میلیارد دوز واکسن از کشور‌های تولید‌کننده صادر شده‌است و سهم امریکا و بریتانیا جمعاً از ۷ درصد کل واکسن‌های صادراتی نیز کمتر بوده چنانکه بسیاری از کشور‌های نزدیک به این دو کشور و شرکای منطقه‌ای آن‌ها از جمله ترکیه و امارات نیز عمده واکسیناسیون عمومی در کشور‌های خود را با واکسن‌های از مبدأ چین انجام داده‌اند.
بر این اساس تا ماه می‌در حالی که چین ۴۲ درصد، اروپا ۲۸ درصد و روسیه با همان بضاعت محدود خود ۳۷ درصد واکسن تولید خود را صادر کرده، ایالات متحده تا آن زمان تنها یک درصد صادرات داشته‌است.
جهانپور گفت: «سهم واکسن‌های تولید شده در امریکا و بریتانیا در واکسیناسیون سایر کشور‌ها ناچیز بوده و به گواهی آمار، حتی کشور‌های همسایه این دو کشور تا مدت‌ها با خلف وعده‌های قبلی مبنی بر تأمین واکسن مواجه بوده‌اند مضافاً اینکه در مورد خاص بریتانیا تولید داخلی، تنها بخشی (۵۵ میلیون دوز) از واکسیناسیون در این کشور را رقم زده‌است.»
رئیس جمعیت هلال احمر هم با بیان اینکه ۷۰ درصد واکسن کشور توسط هلال احمر تأمین شده، تأکید کرد: «واردات واکسن نیز امری آسان نبود، زیرا برخی کشور‌های غربی در این عرصه صداقت ندارند. همین امروز اگر از انگلستان و امریکا درخواست واکسن می‌کردیم، مطمئن باشید که یک دوز هم به ایران نمی‌دادند.»
در عین حال رئیس انستیتو پاستور ایران از صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن «سوبرانا۲» در کوبا برای کودکان خبر داد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار