کد خبر: 1062875
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
حواشی سفر هوایی به اربعین و سوءاستفاده ایرلاین‌ها و آژانس‌های هواپیمایی تمامی ندارد؛ هرچه که می‌شود مسئولان طبق معمول به گفتاردرمانی مشغول هستند و از برخورد‌هایی می‌گویند که کسی تا به حال ندیده است.

سرویس اقتصادی جوان آنلاین: حواشی سفر هوایی به اربعین و سوءاستفاده ایرلاین‌ها و آژانس‌های هواپیمایی تمامی ندارد؛ هرچه که می‌شود مسئولان طبق معمول به گفتاردرمانی مشغول هستند و از برخورد‌هایی می‌گویند که کسی تا به حال ندیده است.

به گزارش «جوان»، سال‌هاست سفر‌های مذهبی تبدیل به محلی برای اخاذی برخی ایرلاین‌ها و آژانس‌ها شده است. هر سال نیز مسئولان از برخورد جدی با متخلفان می‌گویند و درست در سال بعد همه این اتفاقات تکرار می‌شود. همه بازیگران این شرایط، توپ را به زمین یکدیگر می‌اندازند و در نهایت مشخص نمی‌شود مقصر اصلی بروز چنین مسائلی چه کسی و چه نهادی است.
اربعین امسال، تفاوت اساسی با مراسم سال‌های گذشته دارد؛ بر اساس توافق کشور‌های ایران و عراق مقرر شد، امسال فقط ۶۰ هزار زائر به سفر اربعین اعزام شوند و اعزام فقط از طریق حمل و نقل هوایی باشد. از آن منظر که سفر اربعین امسال فقط هوایی است مقرر شد طبق روال هر ساله، نرخ مصوبی برای بازه زمانی مشخص در پرواز‌های اربعین در نظر گرفته شود. در این راستا سازمان هواپیمایی کشوری طی جلسه‌ای با شرکت‌های هواپیمایی مقرر کرد برای بازه زمانی ۲۸ شهریور تا ۱۰ مهر ۱۴۰۰، فروش بلیت پرواز‌های اربعین توسط شرکت‌های هواپیمایی داخلی با قیمت مصوب انجام شود.
طبق اعلام دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی به خبرگزاری فارس، قیمت بلیت پرواز‌های
تهران ـ نجف ـ تهران، ۵ میلیون تومان و یک‌طرفه این مسیر ۲/۳ میلیون تومان در نظر گرفته شده است، همچنین در مسیر مشهد ـ نجف ـ مشهد قیمت بلیت ۶ میلیون تومان و در مسیر یک‌طرفه مشهد تا نجف یا بالعکس ۴ میلیون تومان تعیین شده است.
به گفته اسعدی‌سامانی، ۱۲ شرکت هواپیمایی در پرواز‌های اربعین امسال مشارکت می‌کنند و بیش از ۵۵۰ مجوز پرواز اربعین برای شرکت‌های هواپیمایی داخلی صادر شده است.
آغاز تخلف
با وجود این، ایرلاین‌ها و آژانس‌ها در یک هماهنگی کامل فقط بلیت یک‌طرفه صادر کرده‌اند تا سود بیشتری کسب کنند. در این شرایط سرپرست سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه عرضه نکردن بلیت دو طرفه اربعین تخلف است، وعده داده است سازمان هواپیمایی کشوری شکایت از مراکز فروش بلیت را پیگیری می‌کند.
سیاوش امیرمکری به تسنیم گفته است: به‌رغم اینکه قیمت تمام شده بلیت در این ایام برای سفر به عراق، چه نجف و چه بغداد در حدود ۷ میلیون تومان است، سازمان هواپیمایی کشوری با هماهنگی شرکت‌های هواپیمایی داخلی، شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و شرکت شهر فرودگاهی برای تعدیل قیمت و کاهش هزینه‌ها اقدامات لازم را انجام داده است، اما در یکی، دو روز گذشته گزارش‌هایی به ما رسیده که بعضی از مراکز فروش بلیت هواپیما صرفاً بلیت یک‌طرفه برای سفر به عراق عرضه کرده‌اند که این خلاف توافق حاصل شده و مقررات است. سازمان هواپیمایی کشوری در زمان حاضر پیگیر رفع این مشکل است که بلیت دوطرفه به متقاضیان ارائه شود و خرید بلیت یک‌طرفه اختیاری باشد.
اما این پایان تخلفات نیست. در حالی که پیش‌تر اعلام شده بود تست منفی PCR از آزمایشگاه‌های مورد تأیید وزارت بهداشت برای خرید بلیت کفایت می‌کند، شرکت‌های هواپیمایی داخلی فقط تست PCR آزمایشگاه‌های مورد تأیید خود را از زائران اربعین حسینی می‌پذیرند. این‌گونه به نظر می‌رسد برخی ایرلاین‌ها با تعدادی از آزمایشگاه‌ها یک همکاری برد- برد را برای ایام اربعین حسینی آغاز کرده‌اند که برآیند آن ظلمی است که در حق زائران حسینی می‌شود.
از سوی دیگر در اغلب سایت‌های فروش بلیت پرواز‌های خارجی یا بلیت پرواز‌های اربعین موجود نیست یا با قیمت‌های بسیار گران و به صورت کانکشن (ارتباطی) موجود است.
ایرلاین‌ها مقصر هستند
در همین باره، رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی می‌گوید که شرکت‌های هواپیمایی از ارائه بلیت پرواز‌های رفت و برگشت اربعین به آژانس‌های هواپیمایی خودداری می‌کنند.
حرمت‌الله رفیعی در گفتگو با مهر درباره علت عدم فروش بلیت پرواز‌های اربعین با نرخ مصوب در آژانس‌های مسافرتی گفت: آژانس‌های هواپیمایی منافعی در نرخ‌های فروش بلیت ندارند و سود آن در جیب ایرلاین‌ها می‌رود. متأسفانه برخی ایرلاین‌ها در برابر فروش بلیت با این نرخ‌ها مقاومت می‌کنند و این ارتباطی به آژانس‌های هواپیمایی ندارد.
رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی اظهار کرد: کاری که ایرلاین‌ها کرده‌اند، این است که پرواز‌های دوطرفه را بسته‌اند و صرفاً به فروش پرواز‌های یک‌طرفه روی آورده‌اند که از سوی سازمان هواپیمایی، ۲/۳ میلیون تومان تعیین شده است، به عبارت دیگر یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان ایرلاین‌ها با این اقدام سود بیشتری روی فروش بلیت رفت و برگشت هر زائر کسب می‌کنند، بعد هم می‌گویند ما در حال رعایت مصوبه سازمان هواپیمایی در خصوص نرخ پرواز‌های اربعین هستیم.
خبری از قیمت مصوب نیست
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه روی سیستم‌های آژانس‌های هواپیمایی هنوز پرواز‌های اربعین با نرخ مصوب بارگذاری نشده و مشکل این است که در ایام اربعین، تقاضا از عرضه بیشتر است و ایرلاین‌ها قصد دارند با قیمت بالا بلیت را بفروشند. تا وقتی هم که سازمان هواپیمایی بخواهد به این موضوع ورود کند، دیگر بازه زمانی پرواز‌های اربعین به اتمام رسیده و کاری از دست این سازمان برنمی‌آید و اگر اقدامی هم انجام دهد به‌درد زائران نمی‌خورد.
رفیعی درباره اینکه برخی آژانس‌ها به زائران می‌گویند همزمان با بلیت، ویزای عراق را هم ارائه می‌دهند، گفت: هیچ آژانسی ویزای عراق نمی‌دهد، اعلام کردند که ویزا در صورت ثبت‌نام در سامانه سماح صادر می‌شود، بعد که زائران اربعین در سامانه سماح ثبت‌نام کردند و ویزا برایشان صادر شد، وقتی برای خرید بلیت پرواز به آژانس‌ها مراجعه می‌کنند، به آن‌ها گفته می‌شود که بلیت با نرخ مصوب در سیستم آژانس‌ها وجود ندارد و باید با قیمت ۵/۸ تا ۹ میلیون تومان بلیت پرواز‌های رفت و برگشت را خریداری کنند.
این در حالی است که سازمان هواپیمایی کشوری در آخرین اطلاعیه خود اعلام کرد، زوار به هیچ وجه بلیت پرواز‌های اربعین را با نرخ غیرمصوب خریداری نکنند و گرانفروشی شرکت‌ها را به سازمان هواپیمایی کشوری گزارش کنند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار