کد خبر: 1063066
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۶
نماینده شاهین شهر گفت: با نگاهی به واقعیات و آمار و ارقام نظام سلامت کامل متوجه خواهید شد که دولت‌ها طی سال‌های اخیر در زمینه ارائه خدمات تخصصی و دسترسی مردم به پزشک متخصص بسیار بد عمل کرده‌اند.
سرویس جامعه جوان آنلاین: کمبود پزشک در مناطق محروم دسترسی مردم محلی و بومی را به خدمات پزشکی با مشکل مواجه کرده است. همچنین کمبود متخصص در بحران‌هایی مانند کرونا آسیب‌های فراوانی از جمله افزایش مرگ و میر به علت عدم دسترسی به خدمات و فشار کاری بالا و خستگی کادر درمان به‌ویژه پزشکان به دنبال داشته است. دولت باید این امکان را فراهم سازد تا با افزایش پزشکان عمومی و متخصص بومی در رفع محرومیت‌های حوزه بهداشت و درمان در سراسر ایران این معضل را برطرف سازد. پیرامون این مسدله با آقای «حسینعلی حاجی دلیگانی» نماینده مجلس شورای اسلامی به گفتگو نشستیم.

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهین شهر و میمه در مجلس در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس با اشاره به نیاز جامعه امروز کشورمان به گسترش ارائه خدمات پزشکی، گفت: کشور ما ممکن است از لحاظ پزشک عمومی به حد قابل قبولی رسیده باشد، اما درخصوص پزشک متخصص بسیار کسری داریم و یک بیمار با بیماری خاص به سختی به پزشک متخصص دسترسی دارد و یا معمولا ویزیت با تاخیر انجام می‌شود.

وی افزود: ازطرفی با توجه به تغییر بین نسلی جمعیت کشور، کشور در آینده نیازمند میزان بیشتری از متخصص است؛ علیرغم اینکه می‌دانیم که آموزش دستیاری در پزشکی آنچنان هزینه‌ای ندارد، اما آموزش‌دهی مناسبی در این زمینه نداشتیم؛ ما باید جهت‌دهی آموزشی را تغییر دهیم تا تعداد پزشکان بیشتری تربیت کنیم و رشته پزشکی از این وضعیت انحصاری و کمبود پزشک خارج شود.

حاجی دلیگانی با تاکید بر اینکه بحران کرونا نشان داد که ما در ارائه خدمات پزشکی محدودیت‌های جدی داریم؛ اظهار کرد: با در نظر گرفتن شرایط کشور به طور حتم باید ظرفیت پزشک متخصص افزایش یابد. این حجم از نیازمندی به خدمات پزشکی، ضمن اینکه برای کشور خسارت عاطفی، فرهنگی و انسانی دربردارند، اما درعین حال یک فرصت هم محسوب می‌شود؛ مثل زمان جنگ، در زمان جنگ به کشور خیلی خسارت وارد شد، اما درعین حال یکی از فرصت‌هایی که در دل تهدید وجود داشت نوع یادگیری و تمارضی بود که پزشکان ما در عمل به آن دست یافتند.

وی ادامه داد: شرایطی که در جنگ برای پزشکان به وجود آمد؛ تعداد بالای بیمار با شرایط و جراحت‌های مختلف برای پزشکان ما یک فرصت بود و یکی از دلایل پیشرفت کشور در حوزه علوم پزشکی درآن زمان تحقق یافت و تعداد پزشکان نیز در آن دوران به شدت افزایش یافت. در حال حاضر نیز کرونا باعث شده حداقل چندین تخصص از علوم تخصصی، ضمن درمان انجام شود و این موضوع می‌تواند عبرت‌های مثبتی از نتیجه‌ی درمان‌های کرونا برای پزشکان ما باشد.

نماینده شاهین شهر و میمه در ادامه با اشاره به مقاومت وزارت بهداشت در برابر افزایش ظرفیت پذیرش آزمون تخصصی، گفت: به هر حال یک نوع انحصار در آزمون پزشکی وجود دارد؛ افراد بسیاری هستند که نمی‌خواهند این انحصار شکسته شود و تعدادشان هم قابل توجه است. برای رفع این مشکل، کار نظارتی درخصوص آن در کمیسیون‌های مربوطه آغاز شده و به زودی هم در دستور کار کمیسیون‌ها قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: کمبود شدید متخصص در کشور و انحصار در ظرفیت پذیرش باعث از دست رفتن فرصت‌های بسیار زیادی برای کشور شده است. متاسفانه به دلایل پایین بودن کیفیت خدمات پزشکی، تعداد بسیار زیادی را از دست دادیم که منشاء این مشکلات همان عدم آموزش به موقع و به میزان موردنیاز است.

این نماینده مجلس در خاتمه سخنانش در خصوص شاخص‌های عدالت در دسترسی به پزشک و همچنین بهبود این شاخص‌ها، گفت: یکی از شاخص‌های مهم عدالت، دسترسی عادلانه به پزشک متخص است. با این وجود با نگاهی به واقعیات و آمار و ارقام نظام سلامت کامل متوجه خواهید شد که دولت‌ها طی سال‌های اخیر در زمینه ارائه خدمات تخصصی و دسترسی مردم به پزشک متخصص بسیار بد عمل کرده‌اند. برای بهبود این شاخص انتظار می‌رود که دولت سیزدهم در گام نخست، میزان پذیرش دانشجو سهمیه‌های مناطق محروم را افزایش دهند و حتما در مدرک آن‌ها قید شود که بعد از قبولی و اتمام درس، حداقل به مدت ده سال درهمان منطقه خدمت کنند. از طرق دیگر نیز باید ظرفیت‌های پزشک متخصص افزایش یابد.
منبع: فارس
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار