کد خبر: 1063279
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۷
سید رحیم نعمتی

تارنمای الفرات‌نیوز روز جمعه از ناکام ماندن یک طرح تروریستی از سوی تیم‌های وابسته به سرویس امنیت ملی عراق خبر داد. بنابر این خبر، تیم‌های سرویس امنیت ملی به لانه‌های تروریست‌ها در استان دیاله حمله و چهار کمربند انفجاری را کشف و ضبط کردند که برای حمله به زائران کربلا آماده شده بودند. انتظار می‌رفت که با نزدیک شدن به مراسم اربعین و حرکت زائران به سمت کربلا، عناصر داعش مثل گذشته دست به حملات تروریستی بزنند، اما با توجه به اتفاقات چند هفته گذشته، به نظر می‌رسد که تحرکات داعش محدود به این نوع حملات نبوده و ابعاد تازه‌تری به خود گرفته است.
تارنمای العربی‌الجدید در گزارش اخیر خود به این موضوع پرداخته و با نقل از مقامات عراقی در مورد تغییر در تاکتیک‌های داعش گفته است به نظر می‌رسد که داعش طبق این گزارش تاکتیک‌های عملیاتی خود را از دشت و کوه به شهر‌ها و شهرک‌های عراق و با نفوذ در میان مردم و تشکیل تیم‌های تروریستی کوچک تغییر داده است. العربی‌الجدید مدعی است که داعش با این تغییر در تاکتیک‌های خود توانسته نیروهایش را بنابر یک هرم ارتباطی کوچک‌تر بازسازی کند و این امکان را به دست آورده تا عملیات‌های تروریستی خود را به خصوص در کرکوک، دیالی و صلاح‌الدین افزایش دهد. به این ترتیب، تروریست‌های داعش توانسته‌اند از ابتدای ماه میلادی جاری ۱۶ بار در استان‌های کرکوک، صلاح‌الدین و دیالی و از طریق کمین کردن، کار گذاشتن بمب، آدم‌ربایی و حملات شبانه به پاسگاه‌ها دست به عملیات بزنند که در نتیجه آن بیش از ۴۵ نفر کشته یا زخمی شده‌اند. باید گفت که این تغییر تاکتیک داعش چندان غیرمنتظره نیست، اما به نظر می‌رسد که بی‌ارتباط با مسائل دیگر به خصوص در مورد ادامه حضور نظامی امریکا نیز نباشد.
این واقعیت روشنی است که داعش همواره بهانه حضور نظامی امریکا در منطقه طی سال‌های اخیر بوده، چنان که بعد خروج از عراق در ۲۰۰۸، به این بهانه توانست نیرو‌های خود را دوباره در ۲۰۱۴ وارد کند و تاکنون در این کشور حفظ کند. هر گاه که مسئله خروج نیرو‌های امریکا از عراق به صورت جدی مطرح شده، عملیات‌های تروریستی داعش از سوی هواداران حضور نظامی امریکا در عراق مطرح شده و امریکا نیز از این موضوع بهره‌برداری کرده است. برای مثال، جبار یاور، دبیرکل وزارت پیشمرگه اقلیم کردستان مدعی شده که «عراق برای همیشه به حضور امریکا نیاز دارد و تروریست‌های داعش آزادانه فعالیت می‌کنند.» این دست بهره‌برداری‌ها از عملیات‌های داعش باعث می‌شود امریکا بهانه‌هایی را برای ماندن در عراق داشته باشد چنان که واین مارتو، سخنگوی ائتلاف امریکایی ضد داعش، سه شنبه گذشته و در حساب توئیتری خود تأکید کرد که ائتلاف امریکایی به نقش مستشاری خود در عراق ادامه خواهد داد. در هر صورت، حضور نظامی امریکا در عراق و سوریه و گزارش‌های متعدد از جابه‌جایی عناصر داعش توسط امریکا مثل خبر جابه‌جایی ده‌ها تن از عناصر داعش در سوریه از منطقه القامشلی به یکی از پایگاه‌های امریکا در جنوب استان الحسکه در دو شنبه گذشته، گویای این است که امریکا از این عناصر برای افزایش عملیات‌های تروریستی در عراق استفاده می‌کند تا با به خطر انداختن امنیت عراق، بهانه‌هایی برای ادامه حضور نظامی خود در عراق داشته باشد. این واقعیت غیرقابل انکاری است که دولت جو بایدن بعد از افتضاح خروج از افغانستان بخواهد نیروهایش را در عراق نگه دارد تا آن تجربه تکرار نشود و تنها راه حفظ این نیرو‌ها تهدید امنیت عراق توسط همین عناصر داعش است. به این ترتیب، افزایش عملیات‌های تروریستی عناصر داعش در چند هفته گذشته را می‌توان شروع یک سلسله حملات تروریستی دانست که امریکا طراحی کرده و نمی‌توان انتظار داشت این حملات دست‌کم تا پایان سال میلادی پایان یابد تا اینکه دولت عراق تحت فشار این حملات مجبور به تجدیدنظر در جدول زمانبندی خروج نیرو‌های امریکا از عراق شود. این نکته قابل‌توجهی است که بیش از هر چیز باید مورد توجه دولت و نیرو‌های مسلح عراق به خصوص نیرو‌های حشدالشعبی قرار بگیرد تا با خنثی کردن عملیات‌های داعش بهانه ماندن را از امریکا بگیرند و این کشور را مجبور کنند با خروج از عراق به اشغال خاک این کشور پایان دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار