کد خبر: 1063431
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۷
۲۸ سال از ۱۳ سپتامبر سال ۱۹۹۳ گذشته، زمانی که یاسر عرفات اولین موافقتنامه به اصطلاح صلح را در اسلو با صهیونیست‌ها امضا کرد؛ توافقی که سراب تمام شدن مناقشه بین فلسطینیان و تل‌آویو را به تصویر می‌کشید و به راه‌حلی به اصطلاح دودولتی براساس مرز‌های سال ۱۹۶۷ منجر می‌شد

۲۸ سال از ۱۳ سپتامبر سال ۱۹۹۳ گذشته، زمانی که یاسر عرفات اولین موافقتنامه به اصطلاح صلح را در اسلو با صهیونیست‌ها امضا کرد؛ توافقی که سراب تمام شدن مناقشه بین فلسطینیان و تل‌آویو را به تصویر می‌کشید و به راه‌حلی به اصطلاح دودولتی براساس مرز‌های سال ۱۹۶۷ منجر می‌شد. ۱۱ سال بعد، عرفات به طرزی مشکوک درگذشت و محمود عباس جانشین او شد. بعد از ۲۸ سال سازش، حالا محمود عباس از تریبون مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به اسرائیلی‌ها اولتیماتوم داده که یا ظرف یک سال از مرز‌های ۱۹۶۷ عقب‌نشینی می‌کنند یا اینکه اسرائیل را در شرایط اشغالگری‌های آن در مرز‌های ۱۹۶۷ به رسمیت نخواهد شناخت؛ اگر این یک سال را هم به آن ۲۸ سال اضافه کنیم، یعنی اینکه عباس اقلاً ۲۹ سال از جایی که گروه‌های مقاومت فلسطینی در آن قرار دارند، عقب‌تر است. نماینده رژیم صهیونیستی هم در پرده، جواب داده که این حرف او «ثابت کرد که وقت عباس به پایان رسیده است»؛ احتمالاً مثل عرفات.
به گزارش «جوان» گروه‌های مقاومت فلسطینی با موشک‌های‌شان، رژیم صهیونیستی را پای میز مبادله اسرا کشیده‌اند. همین دیروز جنبش مقاومت اسلامی (حماس) اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از چهار کشور ترکیه، آلمان، قطر و مصر خواسته است که در سند تبادل اسرا میانجیگری کنند. در مقابل، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان هنوز هم امیدوار است، پایه‌های کشور مستقل فلسطینی را، آن‌هم در مرز‌های ۱۹۶۷، از مسیر سازمان ملل هموار کند؛ همان راهی که یاسر عرفات، بیش از یک دهه آن را پیمود و نهایتاً وقتی «وقتش تمام شد» به طرزی مشکوک از دنیا رفت. «محمود عباس» دیروز در نطقی کم‌سابقه در هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت که اسرائیل یک سال برای خروج از مرز‌های ۱۹۶۷ فرصت دارد، در غیر این صورت چرا اسرائیل را در شرایط اشغالگری‌های آن در مرز‌های ۱۹۶۷ به رسمیت بشناسیم. هشدار عباس در عین اینکه نشان داد او بعد از چند دهه مذاکره برای سازش با رژیم صهیونیستی، به نتیجه‌ای نرسیده، او را در وضعیتی بن‌بست نشان می‌دهد. عباس گفت: «سیاست‌های جامعه بین‌الملل و سازمان ملل شکست خورده است، زیرا نتوانستند اسرائیل را به دلیل تخلفاتش مجازات کنند، در حالی که اسرائیل مثل یک طرف فراتر از قانون رفتار می‌کند.»‌او تأکید کرد: «برخی کشور‌ها اذعان ندارند که اسرائیل یک رژیم اشغالگر و تبعیض نژادی است و مفتخرند که سوگند مشترکی با اسرائیل خورده‌اند در حالی که باید گفت آن‌ها از چه ارزش‌هایی صحبت می‌کنند.»‌رئیس تشکیلات خودگردان گفت: «من و خانواده من و خیلی‌ها مثل ما سند مالکیت زمین‌هایی را داریم که مردم ما ۷۳سال پیش از آنجا بیرون رانده شدند و این در سوابق سازمان ملل ثبت شده است.» به گفته عباس، جرایم رژیم اشغالگر مبارزه ملت فلسطین را برای دستیابی به استقلال متوقف نمی‌کند. ملت فلسطین اجازه نمی‌دهد اسرائیل آرمان‌های آن‌ها را بگیرد. رئیس تشکیلات خودگردان سازمان آزادیبخش را تنها نماینده ملت فلسطین خواند و بازهم برای اینکه بتواند در قدس اشغالی انتخابات برگزار کند، از جامعه بین‌المللی کمک خواست و تأکید کرد انتخابات سراسری را به محض تضمین برگزاری آن در قدس برگزار خواهد کرد، چیزی که تاکنون رژیم صهیونیستی اجازه آن را نداده است.
محمد اشتیه، نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین سخنرانی عباس را «کامل و جامع خوانده و گفته که سخنرانی عباس به منزله یک نقشه راه برای پایان بخشیدن به اشغالگری ظرف یک سال در کنار تضمین حق ملت فلسطین برای تشکیل کشور مستقل خود بر اساس مرز‌های چهارم ژوئن ۱۹۶۷ و پایتختی قدس شرقی و نیز تضمین حق بازگشت پناهجویان بود. با این حال، گیلعاد آردان، نماینده رژیم صهیونیستی در گفتگو با روزنامه عبری‌زبان «یدیعوت آحارانوت» گفت: «محمود عباس یک بار دیگر ثابت کرد که وقتش به پایان رسیده است.»‌آردان البته برای اینکه از موضع‌گیری او سوءتعبیر نشود، بلافاصله گفت: «اتفاقی نیست که ۸۰ درصد فلسطینیان می‌خواهند که او پست خود را ترک کند»، ولی هیچ بعید نیست که اسرائیلی‌ها بخواهند عباس ۸۵ ساله را به سرنوشتی مشابه یاسر عرفات دچار کنند. آردان در اظهاراتی متناقض با سخنان اخیر «ماتان کاهانا» وزیر امور مذهبی رژیم صهیونیستی که گفته بود تل‌آویو اجازه تشکیل کشور فلسطین را نخواهد داد، با کنایه به رئیس تشکیلات خودگردان گفت: «آن‌هایی که واقعاً از مذاکره و صلح حمایت می‌کنند، با هشدار‌های واهی از تریبون سازمان ملل متحد تهدید نمی‌کنند؛ همان کاری که او (محمود عباس) کرد.»

مقام سابق دولت امریکا:
اسرائیل ۲۰ سال دیگر وجود نخواهد داشت
لارنس ویلکرسون، رئیس دفتر کالین پاول، وزیر امور خارجه سابق امریکا در اظهاراتی جنجالی اعتراف کرد که تل‌آویو ۲۰ سال آینده را نخواهید دید و به یک رژیم آپارتاید تبدیل خواهد شد. ویلکرسون، سرهنگ بازنشسته و رئیس سابق ستاد کالین پاول است که این روز‌ها به عنوان یک منتقد برجسته نومحافظه‌کاران در رسانه‌های امریکایی مطرح شده است. ویلکرسون در سخنانی بیان کرد: «اسرائیل ۲۰ سال آینده دیگر وجود نخواهد داشت، زیرا خود را به عنوان یک رژیم آپارتاید مشروعیت می‌بخشد. حمایت از اسرائیل یکی از نخستین مسئولیت‌های راهبردی امریکاست و البته محتمل‌ترین متحدی است که امریکا را به آرماگدون و شرایط نامطلوب آخرالزمانی سوق می‌دهد. امریکا هم اکنون باید به اسرائیل بگوید که سریع تغییر رویه دهد، در غیر این صورت امریکا از حمایت اسرائیل دست خواهد کشید. دستور کار نومحافظه کاران در خاورمیانه به آتش کشیدن خاور و نگه داشتن دشمنان اسرائیل در مقابل یکدیگر بود تا نتوانند برای اسرائیل دردسر ایجاد کنند.» ویلکرسون که یکی از اعضای مؤسسه کوئینسی است و در کالج «ویلیام‌اند مری» تدریس می‌کند، ادامه داد: «حمایت از اسرائیل یک مسئولیت استراتژیک درجه اول برای امریکاست. من امیدوارم که خلاص شدن از دست نتانیاهو و در عین حال خلاص شدن از دست کوشنر و پمپئو و ترامپ اوضاع را تا حدی تسکین دهد. من پیش‌تر گفتم که اسرائیل ۲۰ سال آینده را نخواهد دید و از بین می‌رود. قطعاً دموکراسی نیز نخواهد داشت. این یک رژیم آپارتاید خواهد بود.» روز پنج شنبه هم «یعقوب شاریت» پسر «موشیه شاریت» اولین وزیر خارجه رژیم صهیونیستی گفته بود که صهیونیسم و همه وعده‌هایی که به مردم خود داده از بین رفته است و از قوم یهود برای خونریزی، کشتار و خشونت استفاده می‌کند. وی با تأکید بر اینکه پرچمی که امروز بر فراز سرزمین ما (سرزمین‌های اشغالی) به اهتزاز در آمده است، یک رؤیا بود، افزود: اسرائیل با لبه شمشیر زندگی می‌کند و من با همه ابعاد آن، فاصله دارم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار