کد خبر: 1063570
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۴
از اوایل هفته جاری حجم زیادی از زوار اربعین حسینی به نقطه صفر مرزی مهران رفته و در این مکان در انتظار بازگشایی در‌های خروجی نشستند. در نهایت از بامداد یک‌شنبه مرز به صورت موقت باز شد تا زائران بتوانند راهی عراق شوند، اما این بار نداشتن گذرنامه و نزدن واکسن و ندادن تست PCR مشکلات زیادی به وجود آورد.
محمدرضا هادیلو

از اوایل هفته جاری حجم زیادی از زوار اربعین حسینی به نقطه صفر مرزی مهران رفته و در این مکان در انتظار بازگشایی در‌های خروجی نشستند. در نهایت از بامداد یک‌شنبه مرز به صورت موقت باز شد تا زائران بتوانند راهی عراق شوند، اما این بار نداشتن گذرنامه و نزدن واکسن و ندادن تست PCR مشکلات زیادی به وجود آورد. گزارش شده هم‌اکنون این مرز بسته و مسیر‌های منتهی به پایانه مرزی نیز مسدود شده و بسیاری از زائرانی که همراه با خانواده‌های خود به این نقطه رفته‌اند در گرمای مهران سرگردان شده‌اند. با اینکه سپاه ایلام اعلام کرده روزانه ۱۰ هزار پرس غذا توزیع خواهد کرد و در زمینه بهداشت و درمان نیز یک بیمارستان صحرایی در میدان اربعین مستقر کرده، اما به گفته مسئولان این امکانات برای زائرانی است که وارد ایران می‌شوند و مردم از مراجعه به سمت مرز مهران برای خروج خودداری کنند، چون از ورود پلاک‌های غیربومی به این شهر جلوگیری می‌شود.

روز شنبه هفته جاری بود که خبر‌هایی در مورد باز شدن مرز مهران برای تردد زائران اربعین منتشر شد. هرچند در ابتدا چنین عنوان شد که این مرز برای ورود زائرانی که به عراق رفته‌اند باز می‌شود، اما در کمتر از چند ساعت چنان جمعیتی برای خروج از ایران و حرکت به سمت شهر‌های مذهبی عراق و به‌خصوص کربلا در این نقطه جمع شد که مرز به صورت موقت باز شد. روز یک‌شنبه اعلام شد مرز مهران برای مدت کوتاهی برای تردد زوار اربعین باز شده و زوار با نظم و همکاری نیروی انتظامی از مرز رد می‌شوند، اما این مرز بسته خواهد شد و کسی به این نقطه مراجعه نکند.
نکته حائز اهمیت این بود، افرادی که کارت واکسن نداشتند توسط عراق پذیرش نمی‌شدند و اعلام شده بود ایرانیان، بدون داشتن ویزا برای خروج به عراق به هیچ وجه به مرز مهران نروند.
مرز، موقتی باز شده بود
باز شدن موقتی مرز مهران موجب شد گروهی از هموطنان از استان‌های مختلف عزم سفر به این نقطه و خروج از ایران را داشته باشند، اما با توجه به مشکلات ایجاد شده در مهران، استاندار ایلام گفت: «مردم از سفر به مرز مهران خودداری کنند.»
محمد نوذری تأکید کرد: «اربعین امسال قرار بود ۶۰ هزار نفر زائر از طریق مرز هوایی به عتبات عالیات تردد داشته باشند، اما متأسفانه تعداد زیادی از هموطنان از اقصی نقاط کشور به مرز مهران مراجعه کردند. به‌رغم اینکه همزمان از شبکه‌های مختلف ملی، سراسری و استانی اعلام شد که همه مرز‌های زمینی بسته است، اما جمعیتی حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر به این منطقه آمدند که موجب بروز مشکلاتی شده است.»
به گفته این مسئول، کشور عراق نیز قوانین و شرایط خاص خود را دارد، بسیاری از این زائران اصلاً گذرنامه یا ویزا ندارند و برخی واکسن تزریق نکرده بودند و تست PCR نداشتند که باعث شد وضعیت مرز دگرگون شود و مشکلات زیادی به وجود بیاید.
وی گفت: «خواهشی که از هموطنان و مردم کشور دارم این است که به هیچ وجه به سمت مرز مهران حرکت نکنند، زیرا گرفتاری‌هایی را هم برای خود و هم برای استان ایجاد می‌کنند. خدماتی برای خروجی‌ها در این مرز نیست، هوا بسیار گرم و شرایط سخت شده است.»
اتوبوس‌های سپاه آماده انتقال زائران
امکاناتی که در مرز مهران وجود دارد برای زائرانی است که قصد ورود به کشور را دارند، نه آن‌ها که آمده‌اند تا از مرز خارج شوند. بر همین اساس و با توجه به اینکه تعداد زیادی از زائران ایرانی در عراق حضور دارند، پیش‌بینی شده حدود ۷۰ درصد آن‌ها از راه زمین به کشور بازخواهند گشت، بنابراین معاون عمرانی استانداری ایلام اعلام کرده ۱۲ موکب برای برگشت زائران اربعین در مرز مهران دایر می‌شود.
احمد کرمی با بیان اینکه با توجه به گرمای هوا در شهر مرزی مهران، برگشت زائران و ضرورت تأمین آب شرب آنها، قرارگاه آب با محوریت توزیع در پایانه مرزی ایجاد شده است، گفته: «با همکاری آبفا، آب منطقه‌ای و ستاد بازسازی عتبات عالیات، آب شرب مورد نیاز زائران در مسیر تعیین شده تهیه و توزیع خواهد شد.»
رئیس قرارگاه اربعین استان ایلام ادامه داد: «پیش‌بینی می‌شود ۷۰درصد زائران از مرز مهران وارد کشور شوند لذا تاکنون بیش از ۳۰ هزار آب معدنی در قرارگاه آب در پایانه مرزی مهران دپو شده است.» به گفته این مسئول، هم‌اکنون ۱۲ موکب برای برگشت به زائران خدمات ارائه می‌کنند و بلافاصله به وسیله اتوبوس به مقاصد و شهر‌های خود انتقال داده می‌شوند.
سپاه امیرالمؤمنین (ع) ایلام برای خدمات‌دهی به زائرانی که وارد ایران ایران می‌شوند، پای کار آمده و به گفته فرمانده سپاه استان قرار است در مرز مهران روزانه ۱۰ هزار وعده غذایی بین زائران برگشتی توزیع شود.
سردار جمال شاکرمی با بیان اینکه سپاه پاسداران بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته هنگام بازگشت زائران از مرز مهران روزانه بین پنج تا ۱۰ هزار وعده غذایی بین زوار توزیع خواهد کرد، گفت: «سپاه در زمینه بهداشت و درمان یک بیمارستان صحرایی در میدان اربعین واقع در نقطه مرزی مستقر کرده ضمن اینکه سامانه اورژانس را هم در مرز فعال کرده‌ایم و با دانشگاه علوم پزشکی نیز همکاری می‌کنیم.»
فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) ایلام یادآور شد: «بیش از ۲۰ هزار ماسک جهت توزیع بین زائران مهیا شده و کمیته فرهنگی برای اقامه نماز جماعت در مرز تشکیل شده است.»
سردار شاکرمی با بیان اینکه در زمینه تأمین آب آشامیدنی سه تانکر آب برای استفاده زائران در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: «۱۵۰ دستگاه اتوبوس شرکت جوان سیر ایثار برای جابه‌جایی زائران به استان‌های خود در اختیار داریم و به صورت آماده‌باش در شهر مهران وجود دارد. در زمینه اسکان نیز ۳ هزار پتو و ۳ هزار زیرانداز را آماده کردیم که در میدان اربعین قرار گرفته‌اند.»
مرز بسته است
در مورد آخرین وضعیت مرز مهران باید گفت این مرز همچنان بسته و مسیر‌های منتهی به پایانه مرزی نیز مسدود شده است. مرز زمینی مهران بسته است و تردد به سمت عتبات عالیات در این مرز صورت نمی‌گیرد، اما زائرانی هستند که با وجود توصیه‌های مکرر ستاد مرکزی اربعین خود را به شهر مهران و پایانه مرزی رسانده‌اند. خیلی از زائران همراه با خانواده‌های خود هستند و در گرمای مهران سرگردان شده‌اند. مسیر‌های منتهی به مرز مهران نیز به طور کامل مسدود شده و اجازه تردد داده نمی‌شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار