کد خبر: 1063650
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۱
حسن روانشید*
سرويس جامعه جوان آنلاين: یک‌لاقبا‌هایی که قرنی است چوب سادگی خود را خورده‌اند به این امید که پس از گذشت سی سال و طی کردن بهترین دوران زندگی یک انسان می‌توانند به افتخار بازنشستگی نائل شده تا با خیال آسوده بقیه عمر را در آسایش به سر برند غافل از اینکه نه‌تن‌ها طول خدمت خود را با چالش‌های فراوانی روبرو هستند بلکه زمانی هم که پا به ورطه ازکارافتادگی گذاشته و به روایت دیگر اتمام تاریخ‌مصرفشان فرا می‌رسد مشکلات تازه شروع می‌شوند و زخم‌های کهنه سر بیرون می‌آورند تا نشان دهند علاوه بر بیماری‌های متعددی که به سراغشان می‌آید نان‌خور‌های تازه‌ای به‌عنوان عروس، داماد، نوه و نتیجه هم با توقعات بیشتر بر سر سفره خالی صف می‌بندند!
 
حقوق‌بگیر دولت اگرچه ظاهر غلط‌اندازی دارد، زیرا موظف است هرروز صبح کت‌وشلوار اتوزده بپوشد و کفش‌های نیمدارش را واکس بزند تا به زور سیلی صورتش را سرخ نگهداشته باشد، اما همه این دوران و پس‌ازآن را با نگرانی‌هایی پیرامون رفاه نسبی که حق اوست طی می‌کند که ازجمله می‌توان به بیمه‌های نیم‌بند درمانی همچون سلامت، تکمیلی و حتی طلایی اشاره کرد که هرکدام به‌گونه‌ای ساز خودشان را می‌نوازند تا همان سهم مختصری که با برداشت از حقوق ماهانه قبل از پرداخت تعهد کرده‌اند را نیز تأمین و پرداخت نکنند!
 
هشتم خردادماه همین امسال مدیرکل بیمه سلامت استان مرکزی اعلام می‌کند از ابتدای اردیبهشت دفاتر صندوق بیمه سلامت و از ابتدای خرداد نیز دفاتر کاغذی روستاییان و عشایر از چرخه درمان و خدمات درمانی به این جامعه هدف از طریق نسخه‌نویسی الکترونیکی ارائه خواهد شد که صد در صد مؤسسات تشخیصی درمان نسخه‌نویسی الکترونیکی را به‌صورت کامل انجام می‌دهند و بخش دولتی که اجرای طرح در آن از اسفند گذشته شروع شده تاکنون نزدیک به ۷۰ درصد نسخه‌نویسی الکترونیکی را اجرایی کرده است.
 
در این طرح نیازی به ارائه دفترچه کاغذی نیست و بیمه‌شده فقط با کد ملی و دریافت شناسه رهگیری می‌تواند از خدمات تشخیص درمان استفاده کند. امروز سال ۱۴۰۰ نیمه خود را سپری کرده و می‌رود تا به قسمت حساس پایانی برسد، اما هنوز هم این طرح نتوانسته است نقش واقعی خود را ایفا کند که نه‌تن‌ها بیمه‌شدگان بلکه کادر اجرایی یعنی خدمات دهندگان ازجمله پزشکان و پاراکلینیک‌های فراوان دولتی نیز با چالش‌های خود روبرو هستند، زیرا بعضی در برابر اجرای آن همچنان مقاومت کرده و برای انجام خدمات، آن را به بخش خصوصی موکول می‌نمایند.
 
باور کنیم جامعه پس از مقاومت در برابر ابتلا به ویروس کرونا که کاری بس سخت و دشوار بوده و هست، دیگر توان لازم را برای دوندگی‌های جدید پیرامون بهره‌وری از مزایای بیمه ندارد! مقام معظم رهبری بار‌ها در این مورد تذکر داده و فرموده‌اند: کاری کنیم که بیمار تنها رنج بیماری را داشته باشد و نگران دیگر پیامد‌ها ازجمله هزینه درمان نباشد، اما متأسفانه مجموعه‌های دولتی ازجمله بیمه سلامت یا همان خدمات درمانی که بازده بهتری داشت سنگ‌های بزرگی هستند تا همچنان در مقابل پای جامعه و بخصوص خدمتگزاران دولت باشند! زیرا این سازمان با پای لنگی که از آغاز داشت مسئله رفع تنگنا‌ها را در بیمه لاینحل گذاشته تا کارمندان دولت و یا خانواده‌های آن‌ها و همچنین روستاییان و عشایر تمام عمر خود را صرف تردد فی‌مابین پزشک و مؤسسات خدماتی نمایند، زیرا مشکل اصلی تنها مجموعه سلامت در سطح کشور است و کادر آن را اکثراً پزشکانی تشکیل می‌دهند که اصولاً با فرم اداری و روش‌های آن بیگانه هستند و سال‌هاست بر روی این صندلی‌های راحتی تکیه می‌زنند و انرژی ذخیره می‌کنند تا بتوانند ساعات عصر و شب را در بخش خصوصی به کسب درآمد بپردازند!
 
فشار این مجموعه در استان اصفهان به درمانگاه‌ها برای اجرای سقف‌هایی که بار‌ها توسط سازمان مرکزی بیمه سلامت ملغی شده از آن نمونه‌هایی است تا معضلات طرح حذف دفاتر را در بین بیمه‌شدگان مضاعف نماید. باید از متولیان این بیمه سوأل کرد که آیا قبل از اجرای این پروژه زیرساخت‌های لازم را برای تولید نسخه‌نویسی الکترونیک فراهم کرده و در اختیار طرف‌های مقابل ازجمله پزشکان، درمانگاه‌ها، داروخانه‌ها و دیگر مؤسسات خدمات درمانی گذاشته‌اند تا بیمه‌شده با خیال آسوده بتواند کارت ملی خود را به هریک از این مراکز ارائه و از خدمات بهداشتی بهره ببرد یا منتظرید خرشان با پیغام آب بخورد؟! تلاش کنید که اگر نمی‌توانید و کشش بیش از این را ندارید حداقل میراث دار خوبی برای سازمان خدمات درمانی قبل باشید که با دست خالی چهل سال خدمت نموده و امروز شما با دنده‌عقب حرکت می‌کنید! این راهی نیست که بشود در مسیر آن صرفه‌جویی اختیار کرد بنابراین غش در معامله نکنید و اینگونه از دیوار کوتاه خدمتگزاران دولت بالا نروید!
 

روزنامه‌نگار پیشکسوت
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار